VZK radnja-prostor-flag ship shop

Pronašli smo mesto sa odličnom kozmetikom: VZK radnja otvorena u Beogradu

Svet kozmetike je u današnje vreme, najblaže rečeno, doživeo ogromnu ekspanziju. Veliki broj preparata i proizvoda često nas zbunjuju, dosta vremena izgubimo dok se odlučimo za jedan od njih i na kraju opet želimo još.

Ipak, uvek nam je najbitniji kvalitet, zar ne? Baš zato smo odlučili da posetimo novu VZK radnju koja se otvorila u Beogradu i donosimo vam najsvežije novosti i utiske.

Na adresi Beogradska 46 smo zakoračili u svet besprekorne čistoće, svežine, prijatne atmosfere, dok ceo prostor odiše profesionalizmom. Jednostavno se osećate ugodno i pomislite: „Ovo je moje mesto.”

Izgled radnje iz Beogradske ulice.

Na ulazu su nas dočekale nasmejane i pristupačne DermoPro savetnicekoje, ukoliko želite (a zašto ne biste), uz pomoć najnovije tehnologije mogu da urade analizu kože kako biste znali koje preparate bi trebalo da koristite. Iza velike plave zavese krije se beg od gužve i obaveza, prostorija u kojoj možete da testirate VZK proizvode, kroz prijatnu masažu lica (face masaža) izabranim proizvodom.

No, da ne bi sve ovo bilo samo na nivou ličnog utiska, popričali smo sa Natašom Stevanovski-VZK Laboratory, kako bismo saznali više o samom konceptu radnje.

Kruna posvećenosti kreiranju domaćeg brenda

„Otvaranje prve VZK flagship radnje za nas predstavlja veliko postignuće i kruna je naše posvećenosti kreiranju pouzdanog domaćeg brenda i širenju svesti o nezi kože koja traje već punih 16 godina, u Srbiji, ali i šire. Naš brend je prisutan na tržištu Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bugarske, Grčke”, rekla je Nataša Stevanovski za To Sam Ja.

Kako je pojasnila, radnja oslikava njihovu okrenutost ka inovacijama i stalnom unapređivanju kvaliteta i efikasnosti proizvoda, ali i ohrabrivanju potrošača da uvek traže i saznaju više.

„VZK radnja nije samo klasična maloprodaja, već svojevrsni dermo centar, gde će klijenti moći da provere tip i stanje svoje kože API100 aparatom, i da na licu mesta probaju proizvode koji mogu da im odgovaraju.”

Želja im je, prema njenim rečima, da pruže novi, viši nivo usluge VZK zajednici vernih potrošača, ali i da stvore mesto na kome će novi korisnici VZK proizvoda moći da saznaju više o proizvodima, kozmetici i nezi uopšte.

Izgled enterijera u dermo salonu.

Drugačiji i inovativan koncept

U današnje vreme smo preplavljeni informacijama o nezi, proizvodima, efektima, a ideja VZK-a je, kako navodi, da „neutrališemo te šumove koliko god je moguće i olakšamo snalaženje u sve bogatijem svetu kozmetike i rutine”.

„Koncept VZK radnje nam omogućava da organizujemo radionice za manje grupe, na kojima ćemo sa našim DermoPro savetnicima razbiti određene tabue o kozmetici, pričati o neophodnim koracima u nezi kože lica, o štetnim efektima pojedinih sastojaka, ali i pokazati šta to znači ʼnapraviti kremuʼ, i to iz prve ruke, direktno od proizvođača…”, navodi Nataša Stevanovski.

Ono što odvaja VZK proizvode definitivno su veoma pristupačne cene za odličan kvalitet i od te ideje, kako navodi, neće odstupiti.

„VZK i dalje ne odstupa od ideje da proizvodi jednostavne, sigurne i efikasne proizvode, koji su dostupni svima. Sve formulacije je kreirao tim farmaceuta, tehnologa i dermatologa”.

“Ovaj tim nadgleda i proizvodnju, koja se odvija po najvišim priznatim standardima. S druge strane, kao kompanija se trudimo da prava nega bude dostupna svima”, naglasila je naša sagovornica.

Dermo savetnice korisnicima pokazuju proizvode.

„Gde se otvara sledeća radnja?”

S obzirom na to da je svaki projekat na svoj način dinamičan i uzbudljiv, ništa drugačije nije bilo ni sada, te Nataša Stevanovski navodi da je „uvek svojevrsna avantura kada nastojite da deo svetskih trendova prenesete i prilagodite domaćem tržištu”.

„Ali koliko je ceo tim bio uzbuđen i posvećen projektu govori i činjenica da nema nijednog člana tima niti saradnika koji nije postavio isto pitanje: Gde se otvara sledeća VZK radnja?”, kaže ona kroz osmeh.

Ideja im je bila da flagship radnja bude u Beogradu, gde je brend i nastao i proizvodi se, ali će, po svemu sudeći, uskoro morati da razmišljaju i van ovih okvira.

Uredno poređani proiyvodi na policama po kategorijama.

Ovo su favoriti

Kažu da o ukusima ne treba raspravljati, pa tako ni o tome koji su omiljeni kozmetički preparati. Ipak, Nataša Stevanovski je izdvojila svoje favorite za leto i one bez kojih nikada ne ostaje: VZK krema za telo SPF 50 za odmor i neophodna VZK ultra light kremaSPF 50 za lice za svaki dan, S.O.S uljana kupka, mleko za skidanje šminke i antirid.

Međutim, kako kaže, svaki član tima imao bi drugačiji spisak proizvoda, koji su u njihovom proizvodnom planu već 16 godina.

„To samo govori o širini asortimana i spektru različitih potreba nege koje se trudimo da pokrijemo”, naglašava ona.

Ako mene pitate (autorku teksta), preporučujem hidratantnu kremu, Prebiotic gel za umivanje, Prebiotic losion za telo i naravno VZK ultra light kremu SPF 50.

Linije se lansiraju onda kada su potrošačima najpotrebnije

Skorije su izašle nove linije – VZK CICA + pantenol B5 krema i VZK niacinamid krema, gde su kreirani proizvodi za potpunu skin care rutinu, pa tako postoje krema, serum, antirid, tonik i gel za umivanje.

Nataša Stevanovski je pojasnila da je CICA + pantenol B5 linija jedinstvena kombinacija dobro poznatog i voljenog pantenola sa ekstraktom biljke Centella asiatica, te da udruženi pružaju neophodnu negu i zaštitu iritiranoj, osetljivoj koži i pomažu oporavak kožne barijere.

vzk krema, B5 cica

© VZK Laboratory

Niacinamid (B3) linija je nastavak vitaminske linije krema i seruma (A, C i E) i sa glavnim sastojkom, vitaminom B3, poboljšava elastičnost kože i hidrataciju, ali utiče i na smanjenje crvenila, hiperpigmentacije i smanjenje bora i finih linija. Kako uz sve ove efekte utiče i na smanjenje pora i lučenje sebuma, niacinamid je poznat i kao „univerzalni pomagač”, te je pogodan za sve tipove kože od dobi 25+.

Niacinamide serum, VZK.

© VZK Laboratory

“Obe linije su namenski lansirane u prvoj polovini godine, kako bi se mogle koristiti onda kada su potrošačima najpotrebnije. Druge linije lansiraćemo u zimskom periodu, kada će nam biti i najpotrebnije. Mislim da sam dovoljno nagovestila”, poručila je Nataša Stevanovski kroz osmeh.