olovke

Olovke, praktične i neuništive

Pošto se u svakodnevnom životu stalno služimo olovkama, lako nam je da ih tokom šminkanja držimo pod kontrolom

Olovka je verovatno jedan od najpraktičnijih proizvoda. Pošto se u svakodnevnom životu stalno služimo olovkama za pisanje i crtanje, lako nam je da ih tokom šminkanja držimo pod kontrolom.

Olovke možemo da koristimo za ocrtavanje usana, obrva i očiju. U obliku olovke mogu biti i sjaj za usne, ruževi, senke i korektori.

Ako olovke ne koristimo svakodnevno, nakon upotrebe treba ih zarezati da bi se odstranio sloj koji je bio u kontaktu s kožom

Tanka ili debela

Samo zarezane olovke mogu biti precizne. Zarezivanjem olovke odstranjujemo deo koji se eventualno osušio, ako je duže bila van upotrebe. Kada olovke ne koristimo svakodnevno, preporučljivo ih je odmah nakon upotrebe naoštriti, kako bi se odstranio sloj koji je bio u kontaktu sa kožom.

Nanošenjem šminke na kožu istovremeno prenosimo sa površine kože na proizvod mikroorganizme, odumrle ćelije i druge nečistoće. Zarezivanjem sprečavamo razvoj bakterija i drugih mikroorganizama u našoj šminki. Dovoljno je da okrenemo samo jedan krug, tek toliko da se skine spoljni sloj.

Olovke mogu biti klasične drvene, od plastičnih masa ili na povlačenje, u metalnim pakovanijma.

Olovku možete koristiti i kao pojačanje senki

Najčešće su tanje olovke one za precizne i gušće nanose, dok su masnije i one namenjene za nanošenje na veće površine – deblje. Ako vam treba veoma precizan nanos neke boje, a niste sigurni u debelu olovku, možete boju da uzmete sa olovke četkicom, a onda preostalu površinu popunite olovkom. I obrnuto, kad vam treba smekšana linija ajlajnera, vrlo lako možete bebi-štapićem ili četkicom razmazati preoštru liniju olovke, što se teško može uraditi samo ajlajnerom.

Olovku možete koristiti i kao pojačanje senki. Ako želelite da dodate intenzitet nekoj senki, olovkom možete lako dobiti dodatnu dubinu koja se može mekano razmazati.

Bela i bež

Pored olovaka tamnih boja za oči i velike kolekcije olovaka za usne, veoma volim belu i bež olovku kojom mogu da dodam lažnu izbočenost ili definiciju bilo gde na licu.

Ako treba da vizuelno povećam oči ili se oko previše crveni na vodenoj liniji (linija unutar oka, iza trepavica), olovke u boji kože su nezamenljive.

Ukoliko treba vizuelno povećati oči ili se oko previše crveni na vodenoj liniji, olovke u boji kože su nezamenljive

Takođe, kad želim da istaknem Kupidonov luk na usnama, ocrtam liniju usana odgovarajućom bojom olovke i onda sa spoljne strane (strane kože) dodam malo veštačkog svetla svetlijom olovkom.

Olovke su praktične, ne samo jer su lako savladive, već i zbog toga što se ne oštećuju u tašni, a sa njima toliko mnogo može da se napravi.