Međusezona – kako kombinovati letnje i zimske komade odeće

Lagani slojevi ključni su za tranziciju vaše garderobe iz leta u jesen. Laganiji slojevi uključuju lakše džempere i pletiva koja nisu preteška

Jednog jutra smo se probudili i naše sandale i letnje haljine su postale stvar prošlosti. Ova promena desila se preko noći, dok naše navike nisu bile spremne za takav ishod, pa su jakne ostale da čekaju kalendarsku zimu.

Naša tela su trenuno odreagovala na ovu naglu promenu. Tako smo odjednom okruženi mnogobrojnim šmrkavim nosevima ili smo i mi postali neki od onih koji su dosadnu jesenju alergiju izazvanu ambrozijom zamenili prehladom.

Kada se leto i jesen smene nekim normalnim i očekivanim tempom, mi polako uvodimo komade odeće koji će nam učiniti dane prijatnijima, dok polako ne dođemo do zimskih jakni i kaputa . Ovoga puta, s obzirom da se promena tako naglo desila, ostaje nam nesigurnost da li će se visoke temperature ponovo vratiti i da li možemo da se potpuno prebacimo na novi oblik funkcionisanja.

© NeydtStock / Shutterstock. com

S obzirom na date okolnosti, odlučili smo da vam pomognemo da ovu tranziciju što lakše prođete uz nekoliko, nadamo se, korisnih saveta.

Bele farmerke

Mnoge vaše zimske komade možete već početi da nosite u ovom periodu, samo ćete ih kombinovati drugačije nego što ćete to činiti za par meseci, kada dani postanu još hladniji. Samo bi bilo dobro da to radite na pravi način. Nekoliko zabavnih zimskih komada koje možete nositi u međusezoni su vaše lagane (možda i bele) farmerke i pantalone uz klasični jesenji autfit. Ovo je atraktivan prelaz i nudi vam mogućnost da produžite nošenje letnjih komada za po neku nedelju duže. Slična kombinacija može biti i kombinovanje kožne moto jakne uz cvetne haljine .

Mnoge vaše zimske komade možete već početi da nosite u ovom periodu, samo ćete ih kombinovati drugačije

Ovde je potrebno naći i pravu meru, jer će nas neočekivano hladni dani ponekad gurnuti u pravcu čudnih kombinacija. Ne bismo vam preporučili da vašoj prolećnoj haljini ili suknjama dodate teški zimski kaput. To je, ipak, prelaz, pa je najzgodnije zameniti komad ili dva i pomešati tako da sve deluje i izgleda uravnoteženo.

© Creative Lab / Shutterstock. com

Lagani slojevi ključni su za tranziciju vaše garderobe iz leta u jesen. Laganiji slojevi uključuju lakše džempere i pletiva koja nisu preteška ili pregruba. Spajanje laganog pletenog džempera sa lepršavom cvetnom maksi širokom ili midi uskom suknjom izvrsna je kombinacija. Iskoristite bojfrend blejzer (blejzer muškog kroja) kao lagani sloj umesto teške jakne. A možete posegnuti i za onim laganijim zimskim komadima. Možda imate kaput koji nije pretežak. On će biti sjajan uz pantalone i mokasine u ovom momentu, kada je dan hladniji.

U slojeve svakako uključite i više laganih komada. Ovo je ključno za suočavanje sa hladnim jutrima koja više nalikuju zimi, posle kojih slede poslepodneva koja završavaju toplim i sunčanim vremenom koje nalikuje letu.

© Creative Lab / Shutterstock. com

Psihološke prednosti boja

Kada birate toplije slojeve ili dodajete i mešate zimske komade sa letnjim, svakako odaberite i svetlije nijanse. Zimske boje su teške i zatvorene i možda ne želite da previše brzo sebe ubacite u ovu gamu jer ipak su dani pred nama još uvek često okupani suncem, što im se onda ne bismo malo duže radovali. Možete privremeno ostaviti te bordo džempere u ormaru i umesto toga odabrati krem, rumenoružičasti ili lila.

Kada birate toplije slojeve ili dodajete i mešate zimske komade sa letnjim, svakako odaberite i svetlije nijanse

Ovakav odabir će odmah učiniti da vaša odeća bude spremna za novu sezonu, uz dašak šarma i lepršavosti. Razmislite samo o tome kako bi mračno i zimski izgledala kombinacija uz tamne farmerke, smeđe cipele i bordo pulover. Uz malo svežih boja vratiće vam se sećanje na proleće, ali s daškom zime koja nam predstoji i koju pokušavamo da odložimo. To je ravnoteža kojoj težimo!

© Creative Lab / Shutterstock. com

Na kraju, imajte u vidu da je u ovom periodu ponekad u zatvorenom prostoru čak daleko hladnije nego napolju, sve dok ne počne grejna sezona. Ovo je razlog što će vam za vreme provedeno u kancelarijskom prostoru slojevitost o kojoj smo pričali biti veoma važna.

Zapravo, verovatno vam ništa novo nismo rekli kada su konkretni komadi u pitanju. Poenta naše priče je da je važno zadržati letnje tonove što duže kada nas zimsko vreme iznenadi, jer ako prerano uletimo u sumorni kolorit, zima može da nam deluje nestvarno dugo. Zato, koristite psihološke prednosti boja kako biste život učinili prijatnijim.

Naslovna fotografija © Creative Lab / Shutterstock.com