vestacke trepavice

Male tajne za čarobne oči ukrašene veštačkim trepavicama

Nekad i najtanje veštačke trepavice naprave veliku promenu u izgledu. Birajte ih prema obliku oka i željama, a pre lepljenja „probajte” ih i prilagodite sebi

U prodavnicama je sada veliki izbor veštačkih trepavica, pa treba izabrati prave, prema obliku oka i prema našim željama. Nekad i najtanje trepavice naprave veliku promenu. Birajte trepavice prema dužini i gustini dlačica i prema ukrivljenosti, a bitno je i kolika je dužina dlačica na početku i na kraju oka.

Ako želimo da istaknemo krajeve oka ajlajnerom i potenciramo taj deo izvlačenjem od oka, možemo odabrati trepavice koje imaju veću dužinu na spoljnim krajevima. Postoje trepavice koje imaju istaknut centralni deo, a oba kraja su skoro iste dužine, takve biramo kad hoćemo da postignemo okruglastiji izgled oka, bez jakog produžavanja oka sa strana. Takođe, moramo obratiti pažnju da li su na traci pramenovi ili su sve dlačice iste dužne.

Filmske legende

Ako želimo da istaknemo krajeve oka ajlajnerom, možemo odabrati trepavice koje imaju veću dužinu na spoljnim krajevima

vestacke trepavice

U slučaju da planiramo poigravanje sa senkama na kapku sigurno nam nije cilj da prekrijemo čitav kapak gustim i dugim trepavicama. Uvek bih početnicama preporučila manje guste trepavice u pramenovima.

Iskusnije, ili one sa više strpljenja, mogu da kupe i odvojene pramenove, od lepezastog oblika do tanjih pramenova.

Nekad smo za filmske glumice sekli pramenove trepavica i lepili ih tako da se ne primete kao veštačke trepavice, a efekat su bile divne velike oči kao bez šminke. Takvi pramičci, kažu filmske legende, lepljeni su i u tri reda glumicama Đini Lolobriđidi, Elizabet Tejlor i verovatno još nekima.

Pre nego što ih izvadite iz kutije, setite se da trepavice treba da hvatate što većom površinom prstiju ili pincetom. Ako ih uhvatite samo za poslednji pramen na traci, može se desiti da ga skinete sa trake ili ga pomerite tako da više ne izgleda lepo.

Ako ste se odlučile za trajne veštačke trepavice, pratite uputstvo za negu koje ste dobile od kozmetičara

Obično u kutiji sa trepavicama postoji i malo pakovanje lepka za trepavice, ali kupite ga i posebno. Možete da birate između transparentnih i obojenih. Ja najčešće koristim transparentni lepak, koji je bele boje dok se ne osuši. Tako ćete lakše videti kad ga nanosite na tračicu ili osnovu trepavica ako ste ispustile neki deo ili nanele negde previše.

Ne moram da pominjem kako nam je cilj da lepak ostane samo na traci i da treba izbegavati da sklizne između dlačica. Zato ga ne nanosimo direktno iz tube, nego ga repom četke ili nekim štapićem nanesemo samo na željeno mesto.

Za prvo stavljanje novih trepavica biće vam potrebne, pored trepavica i lepka, makazice i pinceta.

Magnetne trepavice

Pre lepljenja „probajte” trepavice i prilagodite ih sebi. Dok se gledate u ogledalo, podignite bradu i postavite trepavice na vaše. Ako su previše duge, skratite ih na dužinu vaše linije trepavica. Ako izvlačite dugačke repove ajlajnera, možete ostaviti i duže trepavice, spram vašeg oka i dužine linije ajlajnera. U tom slučaju možete da ih sečete postepeno, bolje nego da ih previše skratite odjednom. Ako vam se čine prejake, možete ih lepiti i samo od polovine oka ka spolja, i u tom slučaju preporučujem da ih skraćujete postepeno i nađete najbolju opciju.

Kad želimo okruglasti izgled oka, biramo trepavice koje imaju istaknut centralni ceo, a oba kraja skoro iste dužine

vestacke trepavice

Smatram da prvo treba da se uviju naše trepavice, stavi maskara i tek nakon toga i veštačke trepavice. Ako su pravilno iskrojene, nema potrebe da slepljujemo trepavice zajedno. U tom slučaju se slepljuju i pramičci veštačkih trepavica koji, ako odgovaraju našem oku, treba da ostanu kakvi jesu, a time im produžavamo i vek.

Jeste li već probale magnetne trepavice? Novi sistem je napravljen tako da se pomoću magneta i posebnog aplikatora nalik pinceti, sa gornje i donje strane gornjeg reda trepavica prilepi po jedan red veštačkih. I za tu tehniku je potrebno malo vežbanja.

Nekada smo za glumice sekli pramenove trepavica i lepili ih da se ne primete, a efekat su bile divne velike oči kao bez šminke

pribor za stavljanje vestackih trepavica

U moru trepavica, nađite one koje ćete najlakše da aplicirate i koje će učiniti da budete zadovoljne izgledom. Ako procenite da ne možete same da ih postavite, poverite taj posao stručnjacima za lepotu, a ako ste se odlučile za trajne veštačke trepavice, pratite uputstvo za negu koje ste dobile od kozmetičara koji vam je aplicirao trepavice.