Bočica parfema na crvenoj podlozi

Mala oda parfemu

Bočica parfema – ima li rečitijeg i adekvatnijeg načina da udovoljimo sebi ili obradujemo osobu do koje nam je stalo. Parfem, to je poklon koji se razlikuje.

Uzbuđenje koje unosi u život žene – neuporedivo je. Za razliku od drugih luksuznih poklona, parfem podvlači našu senzualnu stranu, onu koja je otvorena maštanju, avanturi, eleganciji, erotici, opojnom dodiru samog centra bića.

Parfem kaže kratko ali neodoljivo: Ti si ta! 

Parfem je uvek izjava ljubavi – sročena različito u odnosu na to da li je šalje partner, prijatelj, saradnik … Ta poruka znači pre svega sledeće – ti si za mene nešto posebno, vanserijsko, što želim da uvek ostane u mojoj blizini, takvo kakvo jeste sa svim što budiš u meni i donosiš u moj život. Parfem kaže kratko ali neodoljivo: Ti si ta! Ili – ti sa taj! Ili, to je to!

Devojka vadi poklon parfem iz ukrasne kese

Industrija parfema se zato graniči sa filmskom industrijom. Kada ih kupujemo sami sebi, definišemo sebe kao osobu određenog stila, estetike, kulturnog bekgraunda, boje i snage lične aure i seksepila.

Parfem nam daje oreol svežine, energije, ali i magiju prepoznatljivosti. Kada iza vas ostane trag parfema, neko će sa sigurnošću znati da ste to upravo vi prošli.

Ima žena koje više vole da dobiju na poklon parfem nego komad nakita. Postoje parfemi koji mogu biti skuplji od vrednih komada napravljenih od plemenitog metala, upravo zato što podvlače ukras našeg potisnutog emotivnog, senzualnog, skrivenog bića. Onog bića koje krijemo ispod najsvečanijih komada garderobe i veša, koje je uvek neuhvatljivo i nedefinisano, čak i kada se potpuno oslobodimo svih spoljnih stega.

Zato su parfemi idealan, vrlo ličan poklon osobi koju volite, bilo da je ona sa vama oduvek ili tek nameravate da je zadržite što je moguće duže.

Parfem je idealan poklon i za singl ženu, koja će razumeti da ste svesni njene ekskluzivnosti, ali i spremni da ugađate njenoj nedodirljivoj, intimnoj strani.

Muškarci znaju zašto

Muškarci naslućuju da poklanjanje parfema ima veze sa najsvečanijim obrednim ritualima koji datiraju još od pradavnih vremena. Čak i onda kada zaboravni ili odsutni duhom, u brzini, dok se vraćaju sa dalekog puta ili samo žele da čestitaju praznik ili poravnaju neke nesporazume  – instinktivno biraju parfem sa police i pogađaju u centar, nekad i ne gledajući brend. 

Bočice parfema svih boja i oblika, na beloj podlozi

Čak i onda kada, svesni ekstaze koju će izazvati parfem kao poklon, izbor prepuste prodavačici, znajući da je nagrada nesrazmerno veća od potrošenog novca. 

Nikada muškarac koji je nosio u ruci lepo upakovanu bočicu parfema nikada nije ostao ispred vrata, ma kakvi da su plameni gresi okajavani ili planirani u prevrtljivom muškom srcu.

Pokloniti parfem ženi znači pokloniti se vampu koji se u njoj krije.

Dati ga na poklon poslovnoj ženi – znači pokazati da se ne plašimo da okrnjimo delić njenog pancira, po cenu da je istinski usrećimo.

Pokloniti parfem svetskoj ženi – znači dodati svoj potpis mozaiku svih mirisa koji spavaju u kragnama njenih besprekornih belih košulja i svilenih kombinezona.

Parfem je poklon kakvog nema.