srecna zena na plazi

Kraljica u papučama za plažu

Saveznici našeg samopouzdanja i zdravlja na odmoru su pažljivo odabrani aseosari – glamurozni šeširi, moderni ogrtači, fensi peškiri i naočare, atraktivne torbe, papuče…

Kada razmišljamo o letovanju, glavna zanimacija su nam kupaći kostimi, međutim, da bismo se na plaži osećale kao dive, možda je važnije da bacimo pogled na prateće morske asesoare.

Zanimljivi ogrtači, šeširi, peškiri, naočare, lepeze, torbe, papuče, učiniće da čak i na obali izgledamo elegantno, maskirajući nered koji mogu da naprave sunce, slana voda i povetarac s pučine.

Osim što su saveznici našeg samopouzdanja, mnogi od ovih modnih dodataka štite zdravlje, pre svega kože.

Sa 45 plus imamo neverovatna životna iskustva na koja smo veoma ponosne, međutim, neka od njih kupaći kostim ne pokriva

Pidžama pantalone

Na obali ili u čamcu, ukoliko nema kabina, može da bude prilično zabavno dok se neko nespretno presvlači, pod uslovom da to nismo mi. Komplikovani zahvat najležernije se obavi ispod ponča, saronga ili kimona za plažu.

Za one koje ne vole ovakve akrobacije tu su neodoljive, aktuelne, ženstvene, heklane ili čipkaste tunike ispod kojih se kupaći kostim brzo osuši.

Pidžama pantalone praktične su za dolazak i odlazak s plaže. Iako su postale veoma popularne u vreme korona krize, zanimljivo je da su se prvi put nosile na Lidu, u Veneciji, sredinom dvadesetih godina prošlog veka. Smatra se da su upravo one otvorile ženama put za nošenje pantalona u javnosti.

Sa 45 plus imamo raznovrsna životna iskustva na koja smo često veoma ponosne, međutim, neka od njih ne želimo da delimo sa celom plažom. U takvim situacijama haljina-košulja menja sve, a džinovska svilena marama koja leprša na vetru učiniće da tokom šetnje plićakom zaista izgledamo kao filmska diva.

Odeća za plažu, bez obzira na to da li uživamo u nošenju kupaćeg kostima ili baš i nismo oduševljene, treba da bude lepa, praktična i od prirodnih materijala. Koliko god želele da pustimo mašti na volju, birajući dezene i ukrase poput kićanki, nije loše da odeća za plažu ipak bude u svetlim bojama, jer slana voda kaplje s naše kose i pravi neprivlačne vlažne fleke i krugove.

Na plaži ništa ne može da bude glamuroznije od šešira, pa možemo celokupan stajling da kreiramo u skladu s njim. Ispod širokog oboda, pogled može slobodno da luta, a na kraju letovanja lice nam sigurno neće biti kao suva smokva.

U lepršavoj odeći za plažu od tankog pamuka ili svile izgledaćemo kao filmska diva dok šetamo plićakom

Veliki okviri i tačka

Peškir je štit od vlage i peska, ali i multifunkcionalni modni dodatak, jer ga koristimo kao mekanu prostirku, pareo vezan oko kukova, kao šal nonšalantno prebačen preko ramena ili čak suncobran.

Trebalo bi da ga biramo slično kao odeću za letovanje – u zavisnosti od destinacije, imajući svakako u vidu da su zrnca peska ili stene mnogo oštriji od oblutaka.

Pritom, ovaj peškir treba brzo da se suši, da ne podiže oblak peska kada ga podignemo s plaže i, naravno, da stane u torbu. Dakle, da bismo se osećale prijatno i lepo, svakako su bitne i šara i tkanina.

Naočare bi trebalo da nas zaštite od štetnog sunčevog zračenja, pa bi trebalo da ih kupujemo kod optičara. Mada se moda menja, na plaži one s velikim okvirima nikada ne izlaze iz mode.

Peškir je naš štit od vlage i peska, ali i multifunkcionalni modni dodatak koji koristimo kao prostirku, pareo ili šal

Odmor na obali sada je nezamisliv bez papuča za ceo dan i sve prilike, jer u prtljagu nema uvek mesta za dodatni par japanki, patikica za vodu, espadrila ili sandala.

Kada je reč torbi za plažu, ona može da bude od slame ili platna, ali mora da bude zaista (pre)velika kako bi u nju stali bočica s vodom, kreme za sunčanje, knjiga i svi asesoari zahvaljujući kojima ćemo se dobro zabaviti i opustiti pored vode, ne razbijajući više glavu mislima kako sve druge žene izgledaju tako dobro i koju ocenu zaslužuje utisak koji ostavljamo.