Kozmetička nega zrele kože obnavlja blistavi, mladalački sjaj

U godinama 45+ potrebno je davati prednost anti-age tretmanima koji će stimulisati prirodne regenerativne mehanizme kože

Pored klasične kućne nege koja je neophodna za održavanje zdravog i blistavog tena svake žene u zrelim godinama, profesionalna nega u kozmetičkim salonima takođe je veoma bitan segment u anti-age terapiji koji će sa sigurnošću dati vidljive efekte i pojačati delovanje vaših kućnih preparata.

Za razliku od invazivnih metoda koje se izvode u lekarskim ordinacijama i koje daju „odmah i sada” vidljive rezultate, kozmetički tretmani zahtevaju višekratna izvođenja i njihovi rezultati se vide tek nakon dve do tri nedelje. Međutim, negovana zrela koža daleko je lepša i vizuelno mlađa od kože popunjene filerima i botoksom, i zategnuta do savršenstva, ali neretko bez prirodnog sjaja i jedrine. Zato, u godinama 45+, potrebno je naći balans u anti-age tretmanima i davati prednost anti-age metodama koje će stimulisati prirodne regenerativne mehanizme kože, koja će tako obnovljena blistati mladalačkim sjajem.

Odabir pravih preparata za negu zato je veoma važan, ali i poseta kozmetologu i povremena primena ovakvih tretmana za podmlađivanje i revitalizaciju zrele kože.

Upotreba klasičnih tretmana je nešto što se podrazumeva u nezi kože svake dobi, a naviku za redovnu negu kože trebalo bi sticati još u dvadesetim godinama, kako bi koža što duže delovala mlado i zategnuto. Ali, pored klasičnih tretmana, aparaturni anti-age tretmani veoma su popularni kod nas i prisutni gotovo u svim salonima. Evo koja su tri najpopularnija takva tretmana i zašto.

Mezoterapija podmlađuje, uklanja fleke i ožiljke

Reč je o savremenoj metodi unošenja aktivnih supstanci kao što su vitamini, minerali, antioksidansi u dublje slojeve kože kako bi se koža podmladila, zategla, hidrirala, regenerisala.

Mezoterapija je savremena metoda unošenja aktivnih supstanci u dublje slojeve kože

Cilj terapije uglavnom jeste podmlađivanje i stimulacija sinteze kolagena, ali ova metoda uspešno se koristi i u tretmanima hiperpigmentacija (fleka) i ožiljaka od akni.
Mezoterapija se može izvoditi aparaturno ili sa iglom. Ako govorimo o mezoterapijskim kozmetičkim tretmanima koji nisu invazivni, onda je to aparaturna mezoterapija koja se izvodi u kozmetičkim salonima i ne traži nadzor lekara.

Aparaturna mezoterapija bez igle podrazumeva primenu savremenog aparata koji omogućava prodor visokih koncentracija aktivnih sastojaka iz seruma u dublje slojeve kože, bez upotrebe igle. Količina unetih sastojaka ide i do 98 odsto. Na ovaj način, možete komforno uživati u tretmanu lica, vrata i dekoltea.

Efekti tretmana su: bolja hidratacija kože, regeneracija površinskog sloja kože, koža je značajno glatkija i mekša, poravnanje bora, lifting efekat, posvetljavanje flekica, poboljšanje tonusa, poboljšanje cirkulacije. Preporučuje se jednom nedeljno u seriji od nekoliko tretmana kako bi se brojem ponavljanja napravio depo hijaluronske kiseline i drugih aktivnih sastojaka koji će vidljivo podmlađivati kožu.

Kiseonik za blistav izgled

Oksigenoterapija predstavlja primenu čistog kiseonika u tretmanu lica, vrata i dekoltea. Ovim tretmanom povećava se nivo kiseonika u ćelijama i tkivima.

Oksigenoterapija predstavlja primenu čistog kiseonika u tretmanu lica, vrata i dekoltea

Svetske zvezde, poput Madone, ove aparate imaju u svojim kućama i redovno ih koriste kako bi kožu održavale svežom i negovanom, jer veoma brzo popravlja strukturu kože i šminka odlično prijanja čime se postiže atraktivan izgled. Zato je ovaj tretman i kod nas veoma popularan kada je potreban instant sjaj i lepota kože, naročito pred specijalne događaje.

Radiotalasni lifting je vrlo prijatan, koža se lagano zagreva do gornjih granica osetljivosti

Suština tretmana ogleda se u kombinovanom delovanju dve mlaznice gde se iz jedne emituje čist kiseonik koji se meša sa koktelima anti-age seruma i pod pritiskom se aplikuju na kožu i tako omogućavaju dugotrajno snabdevanje svih ćelija kože kiseonikom.

Primenom ovog tretmana, kao i produžene kućne nege, postiže se regeneracija kože, stimulacija sinteze kolagena, koža postaje čvršća, lepša i mlađa, a bore se vizuelno umanjuju. Idealan je u kombinaciji sa hemijskim pilingom o kome smo govorili i obično se koristi posle njega.

Radiotalasni lifting zategnuta koža sa manje bora

RF terapija primenjuje radiofrekventne talase koji dovode do stimulacije sinteze kolagenih i elastičnih vlakana, što za rezultat daje zategnutu i čvršću kožu. Koža lica će izgledati znatno mlađe i zategnutije. Sam tretman je vrlo prijatan, koža se lagano zagreva do gornjih granica osetljivosti. Kontrolisanom stimulacijom tretirane regije aktiviraju se „uspavani” fibroblasti i pokreće sinteza novog kolagena, što doprinosi lepšem i zategnutijem izgledu kože.

RF terapija primenjuje radiofrekventne talase koji dovode do stimulacije sinteze kolagenih i elastičnih vlakana, što za rezultat daje zategnutu i čvršću kožu

Dugotrajni rezultati u redukciji bora i zatezanju kože postižu se serijom od tri do šest tretmana, u zavisnosti od stepena izraženih bora, u vremenskom razmaku od 14 dana, zbog kumulativne sinteze novog kolagena i elastina. Za održavanje postignutog efekta preporučuje se jedan tretman na mesec dana.