Kargo pantalone – muškobanjasti šarm i komforni džepovi su šik

Ne verujemo da ćete ni vi, niti brojne modne influenserke u ovim pantalonama krenuti na lokalno gradilište, ali ono što je izvesno to je da ovakav kroj donosi komfor i slobodu kretanja

Da li ste primetili da oko vas raste broj pantalona sa džepovima? Ima ih sve više i iako ne možemo reći kakav je vaš odnos prema njima, mi im se veoma radujemo. Još od devedesetih nisu imale svoj veliki momenat, ali od ove jeseni su tu i čini se da će biti nezaobilazne.

Kada kažemo kargo ili, kako ih nazivaju u našim krajevima, vojničke pantalone, ne mislimo na njihovu svedenu i usku verziju koja se tu i tamo promaljala i u prethodnim godinama, već mislimo na bogate i maštovite pantalone, i u formi i po detaljima, koje postaju odevni komad za sebe.

fotografija © dubroale / Shutterstock.com

S obzirom da je ovo komad koji je krajem dvadesetih godina prošlog veka postao deo vojne uniforme, najpre u britanskoj, a neposredno nakon toga i američkoj vojsci, ostaje nam da promišljamo da li ih je u našu modnu svakodnevicu privukla bliska proslava stogodišnjice ovog odevnog predmeta ili trenutna realnost ratnih dešavanja

U svakom slučaju, moda je skoro uvek odgovor na aktuelna dešavanja, pa je verovatnije da je ova druga situacija zapravo istinita.

Kada reč kargo prevedemo sa engleskog na srpski jezik doći ćemo do saznanja da je u pitanju teret, pa se samim tim nameće da su u pitanju pantalone koje pogoduju težem fizičkom radu. Iako ne verujemo da ćete ni vi, niti brojne modne influenserke u ovim pantalonama sa brojnim džepovima krenuti na lokalno gradilište, ono što je izvesno to je da ovakav kroj donosi komfor i slobodu kretanja, ključnu reč za čitavu modnu 2022.

 © Ekateryna Zubal / Shutterstock.com

Muškobanjasti šarm ovih pantalona, koje su poslednji put kada su viđene na modnim pistama bile znatno bliže svom izvornom obliku, ovoga puta je obogaćen širokim dijapazonom boja i materijala. Od najklasičnijih modnih brendova do onih alternativnih, svi su ovog proleća izašli sa svojim opcijama i zanimljivim predlozima.

 Muškobanjasti šarm ovih pantalona, koje su poslednji put kada su viđene na modnim pistama bile znatno bliže svom izvornom obliku, ovoga puta je obogaćen širokim dijapazonom boja i materijala

Erme (Hermes) će tako džepovima pokriti razne odevne komade, od kožnih pantalona do pamučnih torbi sa učkurima, dok se Blumarine odlučio za niski struk, koji i pravi vezu sa devedesetim godinama prošlog veka, kada je ovaj kroj i dobio svoj veliki zalet. Čak se i Šanel(Chanel) odvažio da uvrsti ovu formu pantalona u svoju kolekciju proleće/leto 2022, doduše uz bogatstvo printa sa leptirima.

Kada je u pitanju jesen/zima 2022, ni tu se nije štedelo na ovom kroju. Valentino ih je u duhu svoje ovogodišnje postavke obojio u pink, dok je Off-White dodatno nadogradio ovaj stil sparivši ga sa kaputom, što zapravo i jeste novi i u duhu ovog vremena način da se kargo pantalone ponesu.

 Čak se i Šanel odvažio da uvrsti ovu formu pantalona u svoju kolekciju proleće/leto 2022, doduše uz bogatstvo printa sa leptirima

Bilo da su skraćene ili prevelike, sa dezenom ili neutralne, višenamenske radne pantalone nadmašile su sva očekivanja.

fotografije 1,3 @styledumonde for @voguerunway fotografija 5 @skwad_photography

Nose se, a čini se da će se tek nositi, podjednako i na odmoru i u gradu. Iskreno verujemo da je ovo trend koji će zaživeti u sezonama pred nama.

Ono što je važno znati, ako se odlučite za ovaj privlačni komad, i kada poželite da ga kombinujete uz ostatak sadržaja svog ormana – veće je bolje ovog puta.

Kada kažemo veće, pozivamo vas i da dobro promislite šta to znači kada je u pitanju vaša figura. Ovo može biti zgodna alatka za nivelaciju onoga što vam na vašoj građi ne prija, ali može raditi i protiv vas. Tako bi dame koje imaju fokus na to kako da prikriju obim u kukovima, mogle lako izabrati kroj koji je čist i uzak u predelu koji im zadaje muke, a zato bogato obdaren džepovima od kolena naniže.

fotografija ©  dubroale / Shutterstock.com

U svakom slučaju, ovo je još jedan komad koji ide u korist našem osećaju slobode, a ujedno je dovoljno modno zanimljiv da mu komoditet nije jedina svrha. Sada, kada je pred nama, na evro-američkom delu sveta, kako najavljuju, duga i hladna zima, srećni smo što nam barem tendencije u odevanju idu naruku. Veliki su izgledi da će nam biti toplo i komforno jesenje i zimsko modno vreme koje dolazi.

Dame koje imaju fokus na to kako da prikriju obim u kukovima, mogle bi lako izabrati kroj koji je čist i uzak u predelu koji im zadaje muke, a zato bogato obdaren džepovima od kolena naniže

Potrpajte potrepštine u velike kargo džepove, obujte omiljene patike, ogrnite kardigan ili kaput uz to i veoma modno osvešćeni krenite u duge šetnje od kojih ćete imati samo višestruko zadovoljstvo.

*Naslovna fotografija © FashionStock.com / Shutterstock.com