vakcina i planeta Zemlja

Grupni portret sa zavrnutim rukavima

Nakon što su poznate ličnosti bez zazora i filtera javno pokazale svoje mišice i „bocke”, mnogi su zavrnuli rukave i odlučili da i sami ovekoveče svoj doprinos zdravlju i borbi protiv kovida-19

Selfiji o vakcinaciji bacili su u senku kreativne i stilizovane prizore iz života u doba korone, koji već godinu dana caruju društvenim mrežama.

Nakon što su poznate ličnosti bez zazora i filtera javno pokazale svoje mišice i „bocke”, mnogi su zavrnuli rukave i odlučili da i sami ovekoveče svoj doprinos zdravlju i borbi protiv kovida-19.

Grčki stil

Sva slava u okviru novog trenda pripada grčkom premijeru Kirijakosu Micotakisu koji je, umesto ruke, razgolitio torzo kako bi primio drugu dozu vakcine. Iako je mogao da zadigne rukav majice, kao kada je primio prvu dozu, on je za „reprizu” odabrao sasvim drugačiji stil.

Nonšalantno je smaknuo košulju, ispod koje su bljesnuli oblikovani mišići i mladalačka ogrlica. Ovaj potez premijera iz države antičkih atleta jednima se svideo, drugima nije, ali je mreže doveo do usijanja.

Naša glumica Mirjana Karanović snimila je i prikazala na mreži kompletnu proceduru vakcinacije

U sličnoj pozi, čini se samo sa manje entuzijazma i mišića, pred kamerama je vakcinisan još jedan balkanski premijer, šef albanske vlade Edi Rama.

Državnici i mnogi političari, malo više obučeni, vakcinisanjem pred kamerama žele da ohrabre građane da prime vakcinu. To su, među ostalima, učinili predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden i potpredsednica SAD Kamala Haris. Videli smo, takođe, vakcinisanje premijerke Srbije Ane Brnabić i ministara iz njenog kabineta.

Američka kongresmenka Aleksandrija Okasio Kortez snimila je svoju vakcinaciju i emitovala je na Instagramu, pozivajući pratioce da šalju pitanja. „Nikada vam ne bih savetovala da uradite nešto što nisam bila spremna da uradim sama”, napisala je između ostalog.

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis umesto ruke razgolitio je torzo kako bi primio drugu dozu vakcine

Holivudski manir

Političar i holivudski glumac Arnold Švarceneger objavio je snimak kako prima vakcinu u Los Anđelesu, dok sedi na sedištu suvozača. On je apelovao da građani SAD slede njegov primer.

Američka kongresmenka Aleksandrija Okasio Kortez snimila je svoju vakcinaciju i emitovala je na Instagramu

Oskarovac Entoni Hopkins naveo je u svom videu da se vakcinisao i da je to za njega svetlost na kraju tunela, nakon godine izolacije u kojoj je bio, o čemu smo pisali ovde tosamja.media/madona-u-kimonu-selebriti-kultura-na-vreloj-stolici/  .Glumica Džoan Kolins rekla je nakon vakcinacije da je to „najlakša stvar”.

Vakcinisani su i mnogi naši umetnici, a glumica Mirjana Karanović snimila je i prikazala na mreži kompletnu proceduru kroz koju je prošla na beogradskom Sajmu.

Holivudski glumac Arnold Švarceneger objavio je snimak kako prima vakcinu u Los Anđelesu, dok sedi na sedištu suvozača

Zvezde su i ranije podržavale bitku protiv virusa, poput kralja rokenrola Elvisa Prislija, na primer, koji je svojevremeno, iza scene u Njujorku, primio vakcinu protiv dečje paralize.

Razliku možda čini to što se danas virus napada masovnije i iz mnogih oružja.