Eni Hol na Instagramu – zaraziće vas radost življenja

Iskreno vam preporučujem da u istraživačkom pohodu na modernu slikovnicu dvadeset prvog veka posetite profil Dajane Kiton na Instagramu

Dajana Kiton je zvezda ličnog stila na Instagramu. Jednostavno i istinito.

Osvojila je ovaj medij kao što je uspevala da svojim šarmom postane predstavnik i neotuđivi deo mnogih drugih pojmova koji originalno nisu bili dati njoj.

Rođena u Los Anđelesu 1946, Dajana je početkom sedamdesetih godina prošlog veka postala ikona i zaštitni znak Njujorka i filmova Vudi Alena. Njen lični stav pokazivao se na velikom platnu do te mere da je bez obzira na talenat i moć transformacije ona uvek bila lice koje ste pamtili u delima generacije prepoznatljivih reditelja dekade sedamdesetih.

Dajana Kiton uvek je bila karakter koji je publika volela i često kopirala

https://www.instagram.com/p/BrGdMCcFJdh/

Bilo da je u Kopolinom Kumu izlazila na crtu muškoj postavci kultnog filma ili je oslikavala imidž intelektualno-arti devojke u Alenovim filmovima, Kitonova je uvek bila karakter koga je publika volela i često kopirala.

Da li je još tada Dajana bila jedna od ranih influenserki? Svakako da jeste. Nakon filma Eni Hol, u kome su ona i Vudi kreirali posebnu filmsku magiju koja je rezultirala Oskarom za najbolji film i najbolju žensku ulogu, lavina modnih odraza na ulicama velikih urbanih centara postala je nezaustavljiva. Svi su želeli da budu nalik ekscentričnoj devojci iz njujorškog Sohoa.

Njena garderoba sastojala se od vintidž komada muške odeće koji su uključivali pantalone, kravate i muške šešire. Posebno je specifično što Rut Morli i Ralf Loren potpisuju kostim za ovaj film, a odeća je u velikoj meri bila Dajanina. I to kopija njenog ličnog stila, uključujući i čuveni šešir koji je, prema sopstvenom priznanju, pozajmila sa seta filma Kum.

Rut Morli i Ralf Loren potpisuju kostim za film Eni Hol, ali odeća je u velikoj meri bila Dajanina

https://www.instagram.com/p/B4LYJS6lUe8/

Takva, jedinstvena Dajana Kiton stigla je i na Instagram. Odlučila da igra po pravilima sopstvenog viđenja ovog medija. To nije ni modni, ni lajfstajl profil, već svojevrstan dnevnik života jednog umetnika, a opet mnogo govori o modnim i životnim stavovima.

Njena garderoba u kultnom filmu sastojala se od vintidž komada muške odeće koji su uključivali pantalone, kravate i muške šešire

Prvo što ćete primetiti na ovom profilu jeste da su svi potpisi ispisani isključivo velikim slovima. U većini poruka ili imejlova, koji na nas viču velikim slovima koja bi trebalo da prikriju nedovoljno prisan odnos autora i gramatike, takav pristup stvara nelagodu. Međutim, na ovom nalogu toliko je jasno da je ovaj način ispisivanja potpisa čisto estetski stav i da ne stvara nijedan momenat neprijatnosti.

Nakon toga, primetićete veliki broj slika koje govore o osobi koja ceni razne oblasti umetnosti i prilazi im potpuno lično, uživajući u njima jednostavno i iskreno kao što uživa u životu.

Najzad, zapazićete ono zbog čega su se Dajana i njen Instagram nalog i našli u žiži modne publike. Eni Hol je prigrlila novo doba, tehnologiju i navike, ali dala im je lični ton.

Na svom Instagram nalogu prigrlila je novo doba, tehnologiju i navike, ali dala im je lični ton

©Debby Wong / Shutterstock.com

Njen profil je svojevrstan dnevnik života jednog umetnika, a opet mnogo govori o modnim i životnim stavovima

Njen stil i dalje je prepoznatljiv, ali je svež i duhovit, kao i one davne 1977. Ona se rado priseća sebe iz tih dana, ali i danas može da vam otkrije zabavne pantalone neobičnog kroja, koje mogu biti inspirativne i njenim vršnjakinjama, ali i devojkama koje su vršnjakinje njenog lika u pomenutom filmu.

Bez obzira da li želite inspiraciju u modnom ili životnom smislu, iskreno vam preporučujem da u istraživačkom pohodu na modernu slikovnicu dvadeset prvog veka posetite @diane_keaton profil. Zaraziće vas radost življenja!