Dubravka Mijatovic

Dubravka Mijatović: Volim svoje godine, ja sam ih sticala

1. Postoje nepoželjna pitanja za ženu, naročito ono ironično – žene se ne pitaju za godine?

Ne vidim ništa nepoželjno ni loše u tom pitanju. Postoje mnoga nepoželjna, neumesna i neprimerena pitanja, a ovo, bar za mene, nije jedno od njih. Naprotiv, godine su moje, ja sam ih sticala, volim ih i zahvaljujući njima sada se osećam udobno i ležerno u svojoj koži. Zahvalna sam na svakoj godini u mom životu.

Dubravka Mijatovic

2. Kako ste se spremili za prvi romantični sastanak?

Sećam se samo svog osećanja, treme i ushićenja, ali priprema se uopšte ne sećam.

Osećam se udobno i ležerno u svojoj koži

3. Za uspeh u životu važna je podrška i blagonaklonost okoline (prijatelja, porodice, mentora…) ili lična srčanost?

Ne znam tačno šta je uspeh, pa zato ne znam ni odgovor na ovo pitanje. Svako uspehom smatra nešto drugo, a i u različitim periodima života različite stvari smatraš uspehom. Za mene je uspeh uglavnom bio da kroz sve te periode sačuvam sebe i da ne zaboravim da se radujem životu. Ukoliko nemate sebe, podrška neće značiti mnogo.

Dubravka Mijatovic

4. Šta ste naučili o sebi od kada ste postali poznati?

Naučila sam da prepoznam i osvestim trenutak

Naučila sam mnoge stvari o sebi, ali to nema veze s tim kada sam postala poznata, jer o sebi ne razmišljam na taj način. Zapravo, ne znam šta to znači, posebno danas. Pre svega, naučila sam da prepoznam i osvestim trenutak, da živim sada i ovde.To je jako rasterećujuće i donosi ogromnu radost.

5. Danas, realno i simbolično, nalazite se tamo gde ste nameravali pre dve decenije?

Ja nikada nisam nešto nameravala, nisam imala plan i program, pa čak ni maštanja. Dopustila sam da dobijem ono što mi je namenjeno, da budem na tome zahvalna i da preskočim sve što nisam bila ja u tom trenutku. Ne verujem u planiranje.

6. Koji je Vaš poseban, skriveni talenat – super power?

Dopustila sam da dobijem ono što mi je namenjeno

Parkiranje na jako malom prostoru. U rikverc, naravno.

Dubravka Mijatovic

7. Fiktivna ili stvarna ličnost koja za Vas simbolizuje vreme mladosti i odrastanja?

Nemam je.

8. Koliko je na Vaš lični stil uticao način odevanja i izgled Vaše majke, šta ste preuzeli ili zadržali u svom stilu odevanja?

Ne znam za stil oblačenja, ali znam da sam od mame, gledajući je kako se sprema za posao, naučila da je nega jako važna za ženu, da se iz kuće ne izlazi bilo kako. Zbog sebe, naravno. I da nedostatak vremena nije izgovor za to.

9. Društvene mreže – prozor u svet ili nužno zlo?

Ukoliko nemate sebe, podrška ne znači mnogo

Nemam društvene mreže, ne gledam TV i ne čitam novine. To mi ne prija, troši me na neki besmislen način, prazni me. Želim da dan provedem drugačije, u kontaktu sa sobom, ljudima koje volim i poslom koji radim.

Dubravka Mijatovic

10. Žene danas više neguju telo ili dušu?

To je individualna stvar, ne mogu da pričam u ime svih žena. Pretpostavljam da je većini važnija spoljašnja nega, jer se ne sećam da me je iko ikada pitao kakve su mi misli, reči i osećanja, kada traže savet za izgled. Uglavnom se sve svede na kreme, a odustala sam od objašnjavanja da to nije suština.