nasminkana devojka

Dodajemo svetlo na lice za prirodne senke

Tehnika svetla i senke pre svega je primenjiva kad je potrebno licu vratiti prirodne senke, a i za korigovanje nepravilnosti oblika lica

Tehnike HIGHLIGHTING i SHADING verovatno imaju najviše tutorijala kada je reč o šminkanju. Svako je predstavio svoju tehniku, ima tu i korisnih, ali i smešnih, kao i ne baš primenjivih saveta.

Gde je potrebno da dodamo svetlije boje ako se svakodnevno sami šminkamo?

Tehnika svetla i senke pre svega je primenjiva kad je potrebno licu vratiti prirodne senke, a i za korigovanje nepravilnosti oblika lica. Takođe, može nam pomoći da istaknemo i oblikujemo svaki deo lica ponaosob.

Odabirom pravih nijansi, proizvoda i mesta nanošenja, možemo postići da konačni efekat stvarno bude prirodan

Odabirom pravih nijansi, proizvoda i mesta nanošenja možemo postići da konačni efekat stvarno bude prirodan.

Ima pravila koja su univerzalna, ali ova tehnika primenjuje se na svako lice pojedinačno, pa je jako važno da ne brzamo s primenom, dok nismo sigurne da smo na pravom putu.

Ako niste sigurne, potražite pomoć stručnijeg vizažiste, šminkera, da vam pokaže šta i kako od tehnike da primenite na svom licu.

Pre svega, kad nanosimo svetle nijanse, ne moramo da preteramo s količinom nanosa, ni s presvetlim nanosima.

Na licu će već par nijansi svetliji ten ili korektor napraviti veliku razliku. Ako sadrži malo sedefa, razlika će biti još primetnija.

Kad nanosimo svetle nijanse, ne moramo da preteramo s količinom nanosa

Navika je da najjači akcenat stavljamo oko očiju, tamnim ocrtavanjem senkama, lajnerima, maskarom… A da pokušamo samo da ostavimo svetliji srednji deo (kad zatvorimo oko, to je najizbočeniji deo na donjem pokretnom delu kapka)?

Na spušteni deo kapka uvek je preporučljivo staviti neku od srednje tamnih mat nijansi

Nekad je dovoljno samo da ne stavimo na taj deo tamnu senku, a možete naneti i neku svetliju senku. Ako izvlačite ajlajner, svakako ga iscrtajte kad završite senčenje kapka. A tamnu senku razmažite da se lepo pretapa i izgubi jake prelaze.

Svetlija boja koristi se i ispod obrva, kako bi se dobio jači kontrast i one time istakle. Ali, ako vam je kapak već spušten, pazite sa nanosom. Sedef i preširok nanos na tom delu mogu da stvore utisak oteklog kapka ili još starijeg izgleda.

Korigovanje usana biće uspešnije i dugotrajnije ako sa spoljne strane ocrtavanja usana nanesemo korektor

Bolje je koristiti mat senku, ne bele nego bež boje, u sasvim uzanom pojasu ispod obrva, najbitnje u luku obrve; na sam spušteni deo kapka uvek je preporučljivo staviti neku od srednje tamnih mat nijansi.

Korigovanje usana biće uspešnije i dugotrajnije ako sa spoljne strane ocrtavanja usana nanesemo korektor, samo neku nijansu svetliji, u blagom nanosu koji obavezno treba utapkati prstima, da bude skoro neprimetan – naročito u vrh gornje usne, u slovo V, i sa strana donje usne.

Za optičku varku punijih usana obavezno na srednjem delu usana dodajte malo sjaja

Za optičku varku punijih usana, obavezno na srednjem delu usana dodajte malo sjaja.