brushalter i ruza

Da li pomen kupovine ženskog donjeg rublja u muškom mozgu prvo uključi alarm?

Nije lako muškarcima da dobro izaberu donje rublje kao poklon za svoje partnerke, ali ni ženama koje su takav poklon dobile nije lako da ga pravilno protumače

Lakše je razmrsiti istoriju tajnih društava nego razumeti vezu između muškarca i ženskog donjeg veša. Ni ankete, ni elektrode u mozgu, ni kulturološka istraživanja ne daju jasne uvide ni u svesne, a kamoli u nesvesne reakcije muškog mozga na komadiće svile i čipke, pravilno raspoređene po ženskom telu.

I nema mesta zavaravanju – veza muškarca i ženskog donjeg veša, ma kako zamaskirana, uvek je isključivo erotska.

Ni druga, ženska strana, u ovome nije nevina: halteri su podjednako uzbudljivi za onoga ko ih gleda, kao i za onu koja ih nosi! Zbog toga Liza Hil na australijskom portalu Porte-à-Vie, piše:

„Veš je poklon za vas oboje. Za razliku od bombonjere i cveća, to je poklon koji će nastaviti da vam pruža zajedničko zadovoljstvo”.

Veza muškarca i ženskog donjeg veša, ma kako zamaskirana, uvek je isključivo erotska

Ne želimo dublerku za probanje veša

Fino donje rublje je stvar koju svaka žena želi da dobije na poklon od svog muškarca, i svaki muškarac želi da povremeno pokloni svojoj partnerki. Ali nažalost, u stvarnosti se to ne dešava dovoljno često.

U stvarnosti, koliki je procenat muškaraca od kojih se takvom poklonu možemo nadati? Koliki procenat žena od svog partnera može da očekuje da tačno izabere broj, kroj, oblik korpe, sastav?

Pošto nikako ne želimo da imamo dublerku koja će probati donje rublje umesto nas, muškarce je potrebno edukovati, diskretno i vrlo taktično, da se ne uplaše i ne odustanu.

Kad ženi poklanja donje rublje, muškarac poručuje da želi više pažnje

Liza Hil piše da su proizvođači ženskog rublja naručili ispitivanje koje je pokazalo kako se na pomen ženskog donjeg rublja u muškom mozgu prvo uključi centar za strah. A strah nije dobar saveznik.

Zato pre nego što muškarcu damo do znanja kakav poklon od njega očekujemo, moramo prvo da proverimo da li on uopšte razlikuje tange od bokserica, haletere od podvezica, bodi od korseta.

Igra ne mora da počne odvezivanjem mašne

Časopisi i portali za muškarce daju vrlo konkretne i praktične savete svojim čitaocima o tome kako da dođu do potrebnih podataka, kako da savladaju terminologiju, složen sistem brojeva i vrste materijala.

Poklon koji je muškarac birao vođen svojom fantazijom, često može da bude previše za njegovu partnerku

Psihoseksolog i stručnjak za veze Šantal Oten na portalu Mens Health piše da kupovinu takvog poklona treba da shvatite kao zabavu. „Mislite na ono što želite da postignete tim poklonom”, savetuje Šantal svoje čitaoce, ali i ona sugeriše da zajednički odlazak u ovakvu kupovinu može da bude vrlo uzbudljiv.

„Uostalom, igra ne mora da počne odvezivanjem mašne sa poklona, već i mnogo ranije, još dok poklon zajednički birate”, piše ona.

Nije loša opcija ni onlajn kjupovine, gde zajedničko biranje i naručivanje od kuće daje više slobode, ali loša strana ovakve kupovine je nemogućnost da tkaninu dodirnete, a kod veša je to vrlo važna stavka.

Zajedničko biranje i naručivanje od kuće daje više slobode

Nije lako muškarcima da dobro izaberu donje rublje za svoje partnerke, ali ni ženama koje su takav poklon dobile nije lako da ga pravilno protumače. Žena koja ovo shvati samo kao igru, može da propusti veliki deo poruke.

Kad poklanja donje rublje, naročito ako to ranije nije činio, muškarac poručuje da mu je potrebno više erotske pažnje od onoga koliko dobija. Njegovo interesovanje za partnerku još uvek je zdravo, njegov poziv iskren. Ali ako ne naiđe na razumevanje, dobije grdnju što nije pogodio broj, ili još gore, bude ukoren zbog izbora, muškarac će se uvrediti i povući.

Ako očekujemo poklon, treba da proverimo da li darodavac razlikuje tange od bokserica, haletere od podvezica, bodi od korseta

Šantal opominje da poklon koji je muškarac birao vođen svojom fantazijom, često može da bude previše za njegovu partnerku. Ali, s druge strane, nijedna žena nije toliko stara da od svog partnera očekuje na poklon duboki donji veš koji čuva leđa!