Ako ne možete bez tena preko leta | To sam ja

Ako ne možete bez tena preko leta

Obavezno koristite prajmer kako biste ten što duže vezali za kožu na delovima gde se on najbrže skine – obično je to tamo gde se najviše znojimo.

Za vruće i vlažno vreme važno je da pravilno negujemo kožu pre šminkanja i da prilikom šminkanja koristimo odgovarajuće proizvode kako bi nam šminka duže trajala. Koristite manje proizvoda za negu pre šminkanja. Upijte višak proizvoda maramicom. Pokušajte da ne tenirate celo lice. Pokrijte nepravilnosti korektorom, ako je moguće, na vrućini se skoro svaki ten skine znojenjem.

Ako ten počne da vam se suši u toku nanošenja, nastaće fleke, zato je za ujedančen i tanak nanos stvarno potrebno biti brz

Ten preko leta | To sam ja

Ako morate da koristite ten, obavezno koristite prajmer kako biste ten što duže vezali za kožu na delovima gde se on najbrže skine – obično je to tamo gde se najviše znojimo. Tenovi koji su gušći i teži obično duže ostaju na licu. Zato je važno da ih nanesemo jako tanko i brzo, da bismo mogli da ih nanesemo lepo i ravnomerno.

Odmah nakon nanošenja zaštitnog faktora ili prajmera, koje ste utapkale u kožu, upijte višak maramicom. Najlakše, najtanje i najbrže ćete svojim prstima „razvući” ten na svoje lice. Ako ten počne da vam se suši u toku nanošenja, nastaće fleke, zato je za ujedančen i tanak nanos stvarno potrebno biti brz. Gusti i jako pokrivajući tenovi su obično na vodenoj bazi. Za vreme letnje sezone izbegavajte proizvode koji su na masnoj osnovi.

Dok znoj, tapkajući, skidamo maramicom, papirićima, pritiskajući, upijamo masnoću i time ukljanjamo i sjaj sa lica

Pored maramica kojima upijamo viškove preparata za negu sa kože, neophodni su nam i papirići za upijanje (blotting papers). Njima preko dana skidamo masnoću sa lica. Dok znoj, tapkajući, skidamo maramicom, papirićima, pritiskajući, upijamo masnoću i time ukljanjamo i sjaj sa lica. Puder koristimo samo ako je tenu potrebno fiksiranje ili papirićima nismo dovoljno uklonili sjaj, a želimo mat efekat. Ako posle teniranja nanosite i druge proizvode na lice, kao što su senčenja (shading), sjaj (highlight), rumenilo, senke, najbolje bi bilo da i svi ti proizvodi budu na vodenoj bazi kako bi pigment koji nanosimo ostao na koži, a ne u sloju masnoće koju upijemo prvim znojenjem i brisanjem.

Za vreme letnje sezone izbegavajte proizvode koji su na masnoj osnovi

Ponovo napominjem da je najbolje ako možete da leti uopšte ne nanosite ten i da obavezno koristite zaštitne faktore i neophodni modni dodatak – šešir.