Nacare za sunce

Trendovi naočara za leto 2022 – pogled u boji

Kada je veselo leto (barem modno) 2022. u pitanju, pred nama su trendovi pastelnih boja izvedenih iz paleta lavande, breskve i nebeskoplave boje

Nema boljeg trenutka da istražimo trendove naočara za naredno leto nego baš ovih dana, dok od sunca tražimo zaklon u hladu.

Ako odaberete mudro, vaš komad asesoara trajaće duže od jednog leta i izgledati sjajno tokom cele godine. U samo jednom trenu, vašem omiljenom kupaćem kostimu i letnjoj odevnoj kombinaciji, uz samo jedan dobar par naočara, možete darivati dašak luksuza. Iako mnogi povezuju sunčane naočare isključivo sa letom, čak i sivi i oblačni dani zimi mogu uzrokovati naprezanje očiju, zato im obezbedite adekvatan zaklon bez obzira na sezonu.

Sedamdesete su dekada koja nikada ne izlazi iz mode i to se svakako odnosi na trendove sunčanih naočara i za ovu sezonu

Kada je reč o najboljim naočarama baš za vas, puno toga treba uzeti u obzir, uključujući oblik lica i ten, a trendovi nas često zavedu daleko od onoga što nam dobro stoji.

Obično je najbolje iskoristiti naočare za postizanje ravnoteže. Uzmimo za primer nekoga sa jakim jagodicama i isklesanom linijom vilice – okvir sa mekšim, zaobljenim ivicama lepo će nadopuniti ove karakteristike. Nasuprot tome, oni s okruglim ili ovalnim licem ili sa manje definicije, imali bi koristi od okvira koji je više kvadratni ili pravougaoni, jer će pomoći da se stvori utisak oštrijeg izgeda.

Novitet je pojava senčenih naočara, tako da je najtamniji njihov gornji deo uz obrve

Što se boje okvira tiče, oni s maslinastim ili tamnim tenom imaju na raspolaganju znatno veći broj nijansi, jer će im mnoge odgovarati. Ako ste pak bledi, klonite se strogih crnih okvira koji bi mogli postati dominantni u odnosu na crte vašeg lica, radije se odlučite za nežne, toplije boje poput zlatnih i pastelnih.

Plavuše, crvenokose i dame svetle puti izgledaju dobro u bebi-roze, bledoplavoj i nežnozelenoj boji (poput tonova mente ili pistaća), dok brinete mogu nositi većinu boja. Oni tamnije puti mogu se zabaviti uz sunčano žute i nežnoljubičaste, uz atraktivne naočare koje će privući poglede.

Kada je veselo leto (barem modno) 2022. u pitanju, pred nama su trendovi pastelnih boja izvedenih iz paleta lavande, breskve i nebeskoplave boje. Tokom prethodnih godina pokazalo se da su potrošači sve spremniji da eksperimentišu kada su u pitanju boje, odlučujući se za blok boje i usklađujući okvire sa bojom odeće umesto da se opredeljuju za tradicionalne crne i smeđe tonove.

Sedamdesete su dekada koje nikada ne izlazi iz mode i to se svakako odnosi na trendove sunčanih naočara i za ovu sezonu. Tako nas ni ove sezone nije zaobišla neodoljiva zavodljivost prevelikih ramova.

Stejtment naočare zapravo označavaju asesoar koji prenosi stav i zamišljen je da prenese poruku o vama

Ono što će nam trendovi sezone doneti, a što je u neku ruku novitet, jeste pojava senčenih naočara, tako da je najtamniji njihov gornji deo uz obrve, dok njihova pigmentacija opada kako se približava jagodičnim kostima. Ovaj tip naočara je atraktivan i zato što se prirodno uklapa uz lice i neagresivno postaje njegov deo.

Naš mali savet je da će ružičasti i smeđi gradijent stakla dati toplinu vašem tenu, dok su zeleni i plavi ombre odlična opcija za one kojima i inače bolje stoje hladni tonovi.

Zatim je tu i ono što nazivamo stejtment naočarama, a zapravo označavaju asesoar koji prenosi stav i zamišljen je da prenese poruku o vama. One su odličan način da učinite zanimljivom najjednostavniju odevnu kombinaciju. Uz najbolje farmerke i jednostavnu majicu, za tren ćete dobiti potpuno modni izgled. Kako biste maksimalno iskoristili ovaj trend, neka ostatak vašeg izgleda bude jednostavan i klasičan, a pustite svoje omiljene naočare da govore.

Izražavanje stava kroz ovakav komad trend je već duže vreme, ali zanimljivo je da različiti ljudi ovaj trend koriste na različite načine, zavisno od ličnih afiniteta. Nekad je to kroz boje koje pristaju vašem raspoloženju, a nekad sakrivanjem iza velikog rama jedinstvenog oblika.

Ružičasta i smeđa gradijent stakla daće toplinu vašem tenu, dok su zeleni i plavi ombre odlična opcija za one kojima i inače bolje stoje hladni tonovi

Ako sumnjate u nošenje prevelikih ramova neobičnih formi, usklađivanje okvira s bojom kose, ili odabir prozirne acetatne boje kako biste uravnotežili dubinu okvira, omogućava zdepastom ili prevelikom okviru da se vidi bez previše istaknutog ili preteranog na licu.

U svakom slučaju, važno je da naočare nosite kako biste pomogli svojim očima, a kada ih imate pri sebi, što ne bi bile i značajan modni detalj.