Kremasto rumenilo

Zašto su svi poludeli za kremastim rumenilom

Kad ne želite da trošite vreme na svakodnevno šminkanje, jedna od divnih stvari jeste što jednim proizvodom završite više stvari – i usne, i rumenilo, a možete ga staviti čak i umesto senke na kapak

Da li možete da pretpostavite koji proizvod je između 2020. i 2022. zabeležio skok u prodaji preko 80 odsto? Radi se o kremastom rumenilu, koji je i blagi toner za usne. Definitivno, postaje sve popularniji i, praktično, neophodan proizvod.

Puderasta rumenila su već neko vreme stavljena u stranu

Zbog lakog nanošenja (četkicom, prstima ili direktno iz ambalaže) i prirodnog izgleda, očito je postalo najomiljenije među rumenilima.

Kreamasto rumenilo

Puderasta rumenila su već neko vreme stavljena u stranu. Nisam baš sigurna da se žene u novije vreme šminkaju prirodnije. Mislim da uzrok popularnosti leži u objavi raznih tutorijala koji pokazuju da nije dovoljno naneti rumenilo na obraze, već rumenilo, shader i highlighter

Mislim da je prednost kremastih rumenila baš suprotno, i to kod žena koje se manje šminkaju. Kad ne želite da trošite vreme na svakodnevno šminkanje, a morate biti uredne, jedna od divnih stvari jeste što jednim proizvodom završtite više stvari – i usne, i rumenilo, a možete ga staviti čak i umesto senke na kapak.

Kremasto rumenilo je i blagi toner za usne

Žena gleda u ogledalo dok se šminka

Tim nanosima dovoljno obojite lice, toliko da izgleda sveže, možda dodate i maskaru, i gotovo je sa brzim i diskretnim uređivanjem.

Naravno, i uz ful makeup može da se istakne kremasto rumenilo, ako uzmemo jače pigmentisan proizvod. Čak se vraća moda jakog rumenila i nežnijih nanosa ostale šminke na licu.

Kako uvek nalazim sličnosti i ponavljanja u istoriji šminkanja, jače rumenilo me odmah asocira na barok, kada je lice bilo jako svetlo tenirano, a rumenilo se nanosilo na jagodicu u prilično jakom nanosu boje.

Za razliku od baroka, trenutno smo svi malo preplanuli, uprkos upozorenjima da to nije zdravo, a i pozicija rumenila više nije na samom vrhu jagodice već se pomera više unazad, prema korenu kose.

Uz ful make-up može da se istakne kremasto rumenilo, ako uzmemo jače pigmentisan proizvod

Boje mogu biti jače, često odstupaju od prirodnih tonova.

Kremasto rumenilo može se lepo razmazati i stopiti sa shaderom i highlighterom, ako su sva tri koja koristimo kremasta ili sva tri puderasta. Inače, možemo poprilično iskomplikovati stvari ako pokušavamo razmazivanjem (blendanjem) postići lepe prelaze iz jednog u drugi proizvod.Ja sam ipak pristalica jednostavnih rešenja, i mišljenja sam da nije uvek potrebno da koristimo sva tri proizvoda.