Nasmejana devojka, sa savršenom kožom

Zašto nastaju fleke na koži i kako ih se rešiti?

Prema iskustvu dermatologa, većina žena se u nekom periodu tokom života suočava sa problemom hiperpigmentacija. Tada se za njih svaki izlazak iz kuće pretvara u veliki „zahvat” jer fleke pokrivaju puderima i drugim preparatima za ujednačavanje tena. Nekada se, kada su u pitanju izražene fleke, čak i to pokaže kao nedovoljno.

„Osećam se kao neko ko ima neko oboljenje kože. Stalno su tu na mom licu”, „Čine da se osećam starije, nesigurno… Želim da se sakrijem” – samo su neki od komentara koji se mogu čuti u dermatološkim ordinacijama od dama koje se bore protiv tamnih fleka. Ovaj problem ugrožava kako lepotu njihove kože, tako i samopouzdanje.

Situaciju dodatno pogoršava i činjenica da su tamne fleke na koži uporan problem koji nije lako rešiti. Štaviše, kada pomislite da ste u tome uspeli – one se vraćaju, posebno tokom i nakon izlaganja suncu.

Ali to ne znači da ovaj problem nije rešiv. Naučna istraživanja i saznanja dovela su do toga da se konačno možete osloboditi fleka.

Nega i tretiranje hiperpigmentacija za savršenu kožu- crnokosa žena gleda se ugledalu

Šta su hiperpigmentacije i zašto nastaju?

Iako tamne fleke na koži mogu nastati iz različitih razloga – zbog hormonskih promena ili akni, na primer – glavni uzrok njihove pojave je nezaštićeno izlaganje suncu.

Naučno objašnjenje ove uzročno-posledične veze je veoma jednostavno. Uloga melanina u našoj koži je da je štiti od sunca. Upravo zahvaljujući melaninu, naša koža ima sposobnost da potamni i na taj način se brani od štetnih uticaja UV zračenja.

Proizvodnju melanina u koži kontroliše enzim tirozinaza. Neadekvatna zaštita od sunca i nezaštićeno izlaganje UV zračenju dovodi do nekontrolisane proizvodnje tirozinaze, a time i do prekomerne proizvodnje melanina. Tako nastaju hiperpigmentacije.

Kako se rešiti tamnih fleka?

Dva osnovna koraka u borbi protiv tamnih fleka na koži su adekvatna nega i visokoefikasna zaštita od sunca preparatima specijalno formulisanim za kožu sklonu hiperpigmentacijama.

Specijalna formulacija podrazumeva da ti preparati sadrže sastojke koji deluju na uzrok pojave hiperpigmentacija i tako sprečavaju nastanak novih tamnih fleka, ali i umanjuju već postojeće.

U potrazi za sastojkom koji daje nаjbolje i nаjznаčаjnije efekte u smаnjenju fleka i sprečаvаnju njihovog ponovnog pojаvljivаnja, Eucerin® istraživački centar je tokom desetogodišnjeg istraživanja testirao oko 50 000 supstanci. Kao najefikasniji sastojak, koji klinički i dermatološki dokazano umanjuje tamne mrlje i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje, pokazao se thiamidol.

Eucerin® patentirani Thiamidol® osnovni je sastojak Eucerin®Anti-Pigment linije i Eucerin® Pigment Control preparata za zaštitu od sunca.

Kako Thiamidol® rešava problem tamnih fleka na koži?

Eucerin® patentirani Thiamidol® je jedinstvena supstanca koja deluje u korenu problema pojave hiperpigmentacija. Tačnije, deluje na uzrok nastanka fleka. Thiamidol® kontroliše proizvodnju enzima tirozinaza i time smanjuje proizvodnju melanina na mestu gde tamne fleke nastaju.

Đena popetom nanosi na nadlanicu serum za tretiranje fleka na koži

Duga i uporna ispitivanja Eucerin® istraživačkog centra u potrazi za ovim sastojkom bila su posebna i po tome što su testiranja obavljana na enzimima ljudske kože, a ne na enzimima pečuraka, što je bio slučaj kod testiranja sastojaka za mnoge preparate za borbu protiv hiperpigmentacija do tada.

Eucerin® patentirani Thiamidol® podvrgnut je kliničkom testiranju na koži dama koje imaju problem hiperpigmentacija. Rezultat tromesečne studije je da je početno umanjenje tamnih fleka bilo vidljivo već nakon dve nedelje redovne upotrebe Eucerin®Anti-Pigment Dvofaznog seruma, dok su nakon 12 nedelja fleke bile umanjene za čak 75 odsto.

Tamnkosoa žena nanosi kremu na lice

Šta još treba da znate da biste rekli zbogom flekama na koži?

  • Preporučena upotreba preparata koji sadrže Eucerin® patentirani Thiamidol® je četiri aplikacije dnevno. To znači, na primer, da ako koristite dnevnu i noćnu kremu iz Eucerin®Anti-Pigment linije, pored toga možete ujutru i uveče, pre krema, koristiti još i Eucerin®Anti-Pigment Dvofazni serum. Ukoliko želite da koristite i Eucerin®Anti-Pigment Korektor protiv tamnih fleka, izostavite jednu od prethodno pomenutih aplikacija.
  • Eucerin®Anti-Pigment linija pruža koži svu neophodnu negu i odgovara svim tipovima kože, a sadrži sve preparate neophodne za osnovnu dnevnu i noćnu negu, kao i serum za još brže i vidljivije rezultate i korektor za ciljano nanošenje. Njihova paralelna upotreba unapređuje rezultate. U tom smislu, naprimer, Eucerin®Anti-Pigment Dnevna krema SPF 30 je dva i po puta efikasnija ukoliko se koristi u kombinaciji sa Eucerin®Anti-Pigment Dvofaznim serumom.
  • Ova dnevna krema inače sadrži SPF 30 i može vam pružiti visoku i pouzdanu zaštitu od UV zračenja, koja je veoma važna u borbi protiv fleka. Ali, kada je UV zračenje visoko, posebno tokom leta, za kožu sklonu hiperpigmentacijama preporučena je svakodnevna upotreba Eucerin® Pigment Control Fluida za zaštitu od sunca SPF 50+.

Eucerin® patentirani Thiamidol® sadrže i preparati iz Eucerin®DermoPURE linije, specijalno formulisani za borbu protiv fleka od akni. Od ovog septembra Eucerin®Anti-Pigment liniji će se pridružiti još nekoliko preparata koji će olakšati vašu dnevnu rutinu nege i dodatno poboljšati rezultate borbe protiv fleka.

Smeđokosa žena, nasmejana drži u ruci flašicu seruma za tretiranje hiperpigmentacija