plava sminka na ocima

Vreme je za poplavu boja, svetlucajte izdaleka

Intenzivne senke jarkih boja, sa sedefom ili bez, mogu divno da se uklope sa šarenom letnjom garderobom. Da li ste probale ajlajnere u jarkim bojama

Posle godinu dana intenzivnog nošenja maski, sa novom, povoljnijom situacijom, pruža nam se mogućnost da češće otkrijemo lice dok vreme provodimo napolju.

Leti se više znojimo, pore bi trebalo da oslobodimo teškog nanošenja tenova, a kožu je potrebno zaštiti od sunca. Isto kao za odlazak na vežbanje, gde se takođe znojimo, izostavite teniranje.

Ako imate problem sa nepravilostima u boji kože, pokrijte korektorom samo problematične delove.

Najpogodnija za leto je trajna (permanentna) ili polutrajna (polupermanentna) šminka, jer se ne skida znojenjem i štedi na vremenu.

Vreme za jarke boje

Leto je idealno za jarke boje. Intenzivne senke jarkih boja, sa sedefom ili bez, mogu divno da se uklope sa šarenom letnjom garderobom. Da li ste probale ajlajnere u jarkim bojama? Nekad je samo jarka, dobro postavljena linija dovoljna da razbije monotoniju boja.

Najpogodnija za leto je trajna ili polutrajna šminka, jer se ne skida znojenjem i štedi na vremenu

Ako idete u noćne klubove, možete razmotriti kupovinu UV ajlajnera. Kad je bal, nek je bal! Maskare u boji su ponovo u modi. Leto je vreme za poplavu boja, ali ih je potrebno uskladiti i primenti na pravim mestima.

Pokušajte da uklopite boje i da ne preterate sa previše raznih boja; takođe, izbegavajte da maskara, senka, ajlajner… svi budu u istoj boji.

Nekad je dovoljno da samo jedan detalj bude u jarkoj boji ili da izaberemo dve boje, koje mogu biti i komplementarne

Nekad je dovoljno da je samo jedan detalj u jarkoj boji ili da izaberemo dve boje koje mogu biti i komplementarne. Kad izađete iz sigurne zone svakodnevne rutine prirodnog izgleda, neka to bude dobro osmišljeno. Uklopite izgled sa garderobom, aksesoarom ili možda novom bojom kose.

Letnje opušteno

Leto nam dopušta malo ležerniji izgled, ali uprkos nekonvencionalnim bojama i pozicijama nanosa, razmotrite svoj kompletan stajling i vidite da li vam stoji i da li je na pravim pozicijama na licu. Uvek na kraju možete da primenite nešto iz svoje „bezbedne zone šminkanja” i samo dodate neki detalj.

Kad kupujemo ruževe, proverimo da li su hidrirajući, da li sadrže SPF i koja je gustina pigmenta

Kad kupujemo ruževe, proverimo da li su hidrirajući, da li sadrže SPF i koja je gustina pigmenta. I sa bojama ruževa možemo malo da se opustimo preko leta. Blede mat nijanse zamenite sjajnim, može i sedefastim, veselim, živim bojama. Ako ne želite da ističete boju na usnama, koristite providnu ili blago pigmentisanu negu za usne.

Blede mat nijanse zamenite sjajnim, može i sedefastim, veselim, živim bojama

Poželjno je da svi proizvodi za leto sadrže zaštitni faktor i hidrirajuće supstance.