zena sa sedom kosom se smeje

Srebro umesto zlata

Ako razmišljate da pustite svoju sedu kosu, najjednostavniji prelaz je šišanje na kratko. Za postepenu promenu, sve su popularniji pramenovi u srebrnastim nijansama

Plave nijanse pramenova ili farbanja, u srebrnkastim ili sedim tonovima, već nekoliko godina postaju popularnije od toplih žućkastih tonova. A da li ste pomislile da pustite svoju sedu kosu?

Pored hrabrosti, za veliku promenu treba i dosta vremena, ako želite to da činite postepeno, a da ni u jednom trenutku ne izgledate neuredno.

Kamufliranje izraska

Za postepenu promenu potrebno je da puštate svoju kosu da izraste oko sedam centimetara. Za to vreme možete koristiti proizvode za kamufliranje izraska. Na stilizovanu frizuru naprskajte sprej u boji ostatka obojene kose, a privremena boja može se naći i u stiku koji se pokvasi vodom. Ove proizvode morate ponovo naneti nakon pranja kose. Ako izdržite dovoljno dugo, sledi poseta frizeru/koloristi.

Bojenje kose u pramenovima je dug proces, odvojte nekoliko sati za prirodan izgled u više nijansi. Nakon bojenja, verovatno vas čeka i preliv. Već kod zakazivanja termina pitajte koliko otprilike vremena da odvojte, jer može biti prilično stresno ako vam se žuri, a kosa vam je još pod folijama. I da, ponesite knjigu sa sobom!

Bojenje kose u pramenovima je dug proces, odvojte nekoliko sati za prirodan izgled u više nijansi

Možete postaviti i pitanje cene, mada, dok se proces ne završi, teško je dati tačnu cenu koja varira u zavisnosti od dužine kose, boje i još ponekog faktora.

Verovatno će vam frizer preporučiti ljubičasti šampon za povremeno pranje. Ljubičasti šamponi zadržavaju boju srebra i daju hladan ton na beljenoj kosi. Seda kosa izgleda lepše, srebrnasto, bez žućkastih tonova.

I garderober je važan

Ljubičasti šamponi daju hladan ton na beljenoj kosi, a seda kosa izgleda lepše, srebrnasto, i bez žućkastih tonova

Najjednostavniji prelaz iz farbane u sedu kosu je šišanje na kratko. Ipak, moraćete da sačekate da kosa izraste na željenu dužinu, osim ako ne želite baš kratku, na mašinicu ošišanu kosu. To je rešenje i za one koji sumnjaju u svoje strpljenje.

Nije lako izdržati izrastanje kose, a česte posete frizeru nisu jeftine. S pramenovima uvek produžavate period između poseta frizeru. Ako se farbate, mnogo češće morate u salon, a kod pramenova je izrastak manje vidljiv, pa se lakše kamuflira i odloži poseta.

S pramenovima produžavate period između poseta frizeru. Ako se farbate, mnogo češće morate u salon

Unapred razmišljajte i kako će se boje vaše garderobe uklopiti s novim izgledom. Ne želite, verovatno, na brzinu da promenite celokupni garderober.

I sedoj kosi treba nega. Pored ljubičastog šampona, potrebno je koristiti regenerator. Seda kosa zahteva dobru frizuru, pored odličnog šišanja mora biti oblikovana. Ali bar neće biti toliko uništena i suva zbog farbanja.

Razmislite kako i čime ćete osvežiti lice, kako zbog sede kose ne biste izgledali previše bledo

Razmislite kako i čime ćete osvežiti svoje lice, kako zbog sede kose ne biste izgledali previše bledo ili staro. Posebnu pažnju posvetite bojama rumenila i ruža.