Some picture

Šminkanje 45+ – da? ne? zašto? kako? čime?

Vaše lice je vaša lična karta! Nikako ne želimo šminkom da narušimo lepote koje već imate, samo hoćemo da ih istaknemo, a sakrijemo eventualne sitne nepravilnosti

Da li se još uvek šminkate isto kao u svojim dvadesetim, tridesetim godinama?

Da li je šminkanje deo vaše svakodnevne rutine? Koliko ste zadovoljne svojim proizvodima za šminkanje? Kako odlučujete šta da kupite i šta vam je stvarno potrebno? I što je veoma važno – da li je šminka usklađena sa vašim izgledom, stilom života i oblačenja?

šminkanje 45+ – da? ne? zašto? kako? čime?

Ukoliko to nije slučaj, bilo bi mi drago da vas inspirišem da probate sa uvođenjem šminke u svoju dnevnu rutinu ili bar da steknete sigurnost u svoje šminkersko umeće i odlučite da se našminkate za neku specijalnu priliku.

Pre šminkerskih saveta moram da ponovim ono što sigurno već znate: nega lica je osnov dobrog izgleda! Ako ne negujete kožu, često prespavate sa šminkom i ne štitite se od sunca, štetite vašoj koži.

Šminka je divna, može svašta!

šminkanje 45+ – da? ne? zašto? kako? čime?

Šminka je divna, može svašta! Kada se našminkamo, možemo da postanemo drugačiji ili se jednostavno ulepšamo i postignemo svežiji izgled. Ali, čak ni šminka nije svemoguća! Ukoliko lice nije negovano, ni konačni izgled sa šminkom neće ispuniti ciljeve i očekivanja.

Pretpostavljam da već svakako imate ličnu rutinu nege lica kao i proizvoda koje koristite. Uostalom, kao i većina stvari u životu, i to je vrlo subjektivno. Ono što bih samo želela da podsetim jeste da ljudski organizam većinski čini tečnost koja život znači – voda. Koži je potrebna hidratacija, kako kroz kožu hidratantnim kremama tako i kroz organizam. Zdrava količina vode koju popijemo (ili ne popijemo) takođe se može primetiti na koži lica.

Neophodno je da imate kvalitetan materijal za rad

šminkanje 45+ – da? ne? zašto? kako? čime?

Neophodno je da imate kvalitetan materijal za rad. Vaše lice je vaša lična karta! Nikako ne želimo šminkom da narušimo lepote koje već imate, samo hoćemo da ih istaknemo, a sakrijemo eventualne sitne nepravilnosti.

Stoga, veoma je bitno da imate odgovarajuću šminku i alat za šminkanje, kao što su četkice i sunđeri.

Kada kažem kvalitetan materijal za rad, ne mislim isključivo na skupe i poznate brendove, daleko od toga. Pre svega, bitno je da ono što stavljate na svoju osetljivu kožu bude sveže, da odgovara vašem licu i da je čisto  i održavano.

Cilj je da prilagodimo šminku ličnim potrebama, da vam u neseseru ostanu isključivo stvari koje su vam potrebne

šminkanje 45+ – da? ne? zašto? kako? čime?

Zato, ono što bih volela da nam bude zajednički cilj, jeste da prilagodimo svu šminku ličnim potrebama tako da vam u neseseru ostanu isključivo stvari koje su vam potrebne. To ćemo postići tako što kada obnavljate svoju šminku, kupujete samo ono što vam odgovara i što ćete koristiti.

Nadam se da ću kroz niz pitanja i odgovora pomoći da do toga dođemo.

Comments Icon 10

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


 1. Sanja kaže:

  Poštovana,
  Nisam se dugo uopšte šminkala, a onda samposle 35-te počela da uvodim korektor i maskaru u svoju dnevnu rutinu. Imam tamne podočnjake i korektorom to probam da zamaskiram. Htela bih da počnem da koristim i rumenilo, ali nisam sigurna kako da izaberem boju koja bi odgovarala mom tenu i da njegovim nanošenjem izgledam prirodno. Većina tutorijala za šminkanje se odnosi na mlade devojke i meni uglavnom deluje kao da su te žene na sebe navukle masku posle tolikih slojeva pudera, korektora, hajlajtera… Može li se postići lep, prirodan izgled sa manje šminke i manje komplikovanih postupaka.

 2. Daliborka kaže:

  Mogli bi ste dati konkretne primere šminkanja za 50+. Hvala!

 3. Ljiljana kaže:

  Postovanje,interesuje me koji su puderi i korektori dobri za zene posle 45 godine.

 4. Violeta kaže:

  Zdravo,
  mozda neki dobar primer za prajmer/ puder/senku koji se ne uvlace u bore?
  Pozdrav!

 5. Terez jovanović kaže:

  Molim upute…. savete za šminkanje 60 plus….nisam se dugo šminkala hvala Vam unapred😊

 6. Vesna kaže:

  Šminkam se od srednje škole.. Imam 50 g. Molim za savet oko šminkanja… svaki dan dan na osim šminku sem za vikend a nekad i tada kada izađem

 7. Gizela kaže:

  Kakav stil preporučuje te ženi od 61 god. Ceo život se šminka, skoro svakodnevno!

 8. Violeta kaže:

  Svakodnevno se sminka za posao…takodje i nega koze lica i tela je svakodnevna tj.svakovecernja …kupujem drogerijske proizvode..medjutim neumerena sam i u kupovini sminke a i kozmetike imam je previse i to eto stoji .uvek sam se smunkala sama malo sam ucila iz klipova youtuba

 9. Vesna Kostić kaže:

  Molila bih Vas za savet šminkanja posle 60. Hvala

 10. Jelena kaže:

  Zanima me koji tecni puder je najbolji za zrelu kozu.Imam63 godine, volim da se sminkam, negujem kozu, nemam bore.Tekuci puder koji sam poslednji kupila je Max factor, koza sa njim mi izgleda grublja.Htela bih neki lagan, da ujednaci ten .Hvala unapred