šminkanje 45+ – da? ne? zašto? kako? čime?

Šminkanje 45+ – Da? ne? zašto? kako? čime?

Vaše lice je vaša lična karta! Nikako ne želimo šminkom da narušimo lepote koje već imate, samo hoćemo da ih istaknemo, a sakrijemo eventualne sitne nepravilnosti

Da li se još uvek šminkate isto kao u svojim dvadesetim, tridesetim godinama?

Da li je šminkanje deo vaše svakodnevne rutine? Koliko ste zadovoljne svojim proizvodima za šminkanje? Kako odlučujete šta da kupite i šta vam je stvarno potrebno? I što je veoma važno – da li je šminka usklađena sa vašim izgledom, stilom života i oblačenja?

šminkanje 45+ – da? ne? zašto? kako? čime?

Ukoliko to nije slučaj, bilo bi mi drago da vas inspirišem da probate sa uvođenjem šminke u svoju dnevnu rutinu ili bar da steknete sigurnost u svoje šminkersko umeće i odlučite da se našminkate za neku specijalnu priliku.

Pre šminkerskih saveta moram da ponovim ono što sigurno već znate: nega lica je osnov dobrog izgleda! Ako ne negujete kožu, često prespavate sa šminkom i ne štitite se od sunca, štetite vašoj koži.

Šminka je divna, može svašta!

šminkanje 45+ – da? ne? zašto? kako? čime?

Šminka je divna, može svašta! Kada se našminkamo, možemo da postanemo drugačiji ili se jednostavno ulepšamo i postignemo svežiji izgled. Ali, čak ni šminka nije svemoguća! Ukoliko lice nije negovano, ni konačni izgled sa šminkom neće ispuniti ciljeve i očekivanja.

Pretpostavljam da već svakako imate ličnu rutinu nege lica kao i proizvoda koje koristite. Uostalom, kao i većina stvari u životu, i to je vrlo subjektivno. Ono što bih samo želela da podsetim jeste da ljudski organizam većinski čini tečnost koja život znači – voda. Koži je potrebna hidratacija, kako kroz kožu hidratantnim kremama tako i kroz organizam. Zdrava količina vode koju popijemo (ili ne popijemo) takođe se može primetiti na koži lica.

Neophodno je da imate kvalitetan materijal za rad

šminkanje 45+ – da? ne? zašto? kako? čime?

Neophodno je da imate kvalitetan materijal za rad. Vaše lice je vaša lična karta! Nikako ne želimo šminkom da narušimo lepote koje već imate, samo hoćemo da ih istaknemo, a sakrijemo eventualne sitne nepravilnosti.

Stoga, veoma je bitno da imate odgovarajuću šminku i alat za šminkanje, kao što su četkice i sunđeri.

Kada kažem kvalitetan materijal za rad, ne mislim isključivo na skupe i poznate brendove, daleko od toga. Pre svega, bitno je da ono što stavljate na svoju osetljivu kožu bude sveže, da odgovara vašem licu i da je čisto  i održavano.

Cilj je da prilagodimo šminku ličnim potrebama, da vam u neseseru ostanu isključivo stvari koje su vam potrebne

šminkanje 45+ – da? ne? zašto? kako? čime?

Zato, ono što bih volela da nam bude zajednički cilj, jeste da prilagodimo svu šminku ličnim potrebama tako da vam u neseseru ostanu isključivo stvari koje su vam potrebne. To ćemo postići tako što kada obnavljate svoju šminku, kupujete samo ono što vam odgovara i što ćete koristiti.

Nadam se da ću kroz niz pitanja i odgovora pomoći da do toga dođemo.