Saveti za oporavak kose, kože i noktiju nakon leta 

Budući da smo u letnjim izazovima svi uživali, provodili se, dali sebi oduška, vreme je da sada poklonimo posebnu brigu zdravlju i nezi.  

Uticaj vrućine, morske soli ili hlora u bazenima se pored kože može osetiti na kosi, ali i noktima.  

Prati jednostavne savete da zablistaš 

KLIMA UREĐAJI 

Koliko smo samo puta ovog leta rekli: ,,Hvala onome ko je izmislio klima uređaj!” A, da li smo se zapitali da li pored prekoračenja onih dozvoljenih par stepeni razlike između spoljašnje i unutrašnje temperature koji mogu predstavljati opasnost za organizam, postoje i drugi faktori koju utiču na kožu? 

Da, da! Još jedna reč koja obeležava leto – DEHIDRATACIJA! Poznat vam je osećaj zatezanja kože lica nakon celodnevnog boravka u klimatizovanom prostoru?  

Koža nam šalje S.O.S. signale! Potrebno je negovati je hidratantnim kremama, ali i koristiti dijetetske suplemente koji će doprineti da naša koža bude negovana, blistava i zdrava.

ZDRAVA ISHRANA 

Ishrana bogata vitaminima i mineralima je preko potrebna za zdravu kosu, kožu i nokte. Međutim, pored pažljivog odabira namirnica, pomoć u vidu dijetetskih suplemenata je uvek benefit.  

Vitamini A i C su ključni vitamini zdrave ishrane koji čuvaju kožu od štetnih uticaja sunca, i ujedno sprečavaju uništavanje kolagena. Vitamin E je moćan antioksidans. Pomaže u prevenciji pojave bora na koži, nalazi se u biljnim uljima, jezgrastom voću, semenkama, maslinama, spanaću. Takodje, vitamin E ublažava dehidriranost i izboranost kože. 

Cink je neophodan mineral za zdravlje kose i sprečava njeno opadanje.  

PRAVILNO PRANJE KOSE 

Prilikom pranja kose izbegavajtepreviše toplu vodu jer intenzivno isušuje našu kožu, ali i kosu, pa se kod pranja uvek preporučuje topla ili mlaka voda, a mlaz hladne vode za završno ispiranje daće joj dodatan sjaj. Nakon pranja kose peškirom tapkajte, a ne trljajte kosu. 

Kada je mokra, naša je kosa podložnija lomljenju, pa trljanje kose peškirom samo uzrokuje dodatno oštećenje vlasi. Radije nežno peškirom tapkajte kako biste upili višak vlage. 

Ako morate da fenirate kosu, neka vazduh bude prijatno topao.Jednako kao i voda, i vruć vazduh iz fena oštećuje folikule vlasi, pojačava lučenje sebuma na koži glave, ali i isušuje kosu. Zato podesite fen na umerenu temperaturu. 

 KAO IZ VODE 

Sigurno ste čuli izreku “Raste kao iz vode”. To se može i reći za nokte. Noktima prija morska voda jer brže rastu.  

Međutim, najčešća greška mnogih jeste da nakon što izađu iz vode ne obrišu ruke o peškir. Ovo je jedan od razloga zašto se stvaraju zanoktice, a nokti se listaju. 

Povratak sa mora znači i dodatnu pažnju za nokte. Nekada je najjednostavnije uraditi trajni lak, međutim nega ruku i noktiju iziskuje negu i podršku, pa čak i iznutra.  

SpeZialni saveti

1. Ruke perite mlakom vodom 

2. Ne zaboravite na redovan piling od maslinovog ulja i šećera 

3. Masaža ruku opušta ceo nervni sistem 

4. Prilikom čišćenja kuće obavezno koristiti rukavice 

5. Dan započnite i završite hranljivom kremom za ruke, kao i dražejama koje će pomoći noktima da budu čvrsti, jaki i da rastu brzo

Merz Spezial dražeje predstavljaju dodatak ishrani (dijetetski suplement) specijalno formulisan da pomogne da ”izgradite“ lepu, zdravu i sjajnu kosu, kožu i jake nokte. U svom sastavu Merz Spezial dražeje sadrže jedinstvenu kombinaciju vitamina, minerala, mikroelemenata. 

Obezbeđuju tvom telu supstance neophodne za formiranje zdravih ćelija kože, kose i noktiju. 

Poboljšavaju tvoje opšte zdravstveno stanje. 

Merz Spezial dražeje sadrže specijalno odabrane i pravilno dozirane aktivne supstance da bi potpomogle prirodne, biloške procese našeg organizma. 

Uzimanjem dve Merz Spezial dražeje dnevno (jedna ujutru, a jedna uveče) obezbeđuje se pravilna nega kože, kose i noktiju. 

U našim objektima i online shop-u te očekuje posebna poklon akcija. Uz 2 kupljene kutije Merz Spezial dražeja za kosu, kožu i nokte na poklon dobijaš Merz Spezial neseser i Merz Spezial hijaluron kremu u obliku pene. 

UPOZNAJ PONUDU