Rijana

Rijana ili buduće mame u šou-biznisu

Rijana tokom trudnoće ne pokriva stomak već ga ukrašava nakitom i ističe garderobom, ali ima slavnih žena koje ovaj jedinstveni trenutak u svom životu nikako ne žele da dele sa javnošću

Zvezda šou-biznisa Rijana javno je, nekoliko puta, pokazala obnaženi trudnički stomak i ponovo pokrenula debatu o standardima lepote.

Iako mnogi smatraju da je reč o hrabrim i inspirativnim potezima, ima i suprotnih reakcija, pa se čini kako nam još nije sasvim bliska krilatica da je telo svake žene uvek jedinstveno i lepo. Ipak, veliki broj fanova na Instagramu sa oduševljenjem komentariše hrabrost zvezde, dok ona sama opisuje da uživa u eksperimentisanju jer smatra da je način na koji se odnosi prema garderobi za nju pre svega kreativni izazov.

Davno pre Rijane stomak je pokazala Bijonse, kao i mnoge druge zvezde, a pre svih Demi Mur

Stajling – stiže beba

„Nekada su žene zatezale trudnički stomak da ne bi svi znali šta su radile. Potom su se pojavile specijalno krojene haljine za trudnice, sečene ispod struka i blago nabrane. Kao jesmo, a nismo u drugom stanju. Danas žene slobodno nose helanke, farmerke, uske majice iz kojih izvire napupeo pupak, sve što je udobno za majku i bebu. I niko se ne zgražava. Naprotiv, divno ih je videti. Ne izlaze sve na scenu i nisu sve celebrity, ali su sve ponosne na buduće majčinstvo i uživaju u svakom danu svoje trudnoće. Trudnoća je stvar ponosa, a ne razlog za stid i sakrivanje. To su davno prošla vremena”, kaže psihoanalitičar Vesna Brzev Ćurčić.

Upravo na taj način ponaša se i Robin Rijana Fenti. Ona tokom trudnoće ne krije svoj seksepil, ne pokriva stomak, već ga ukrašava nakitom i ističe garderobom. Na Nedelji mode u Parizu nedavno se pojavila u smeloj, prozirnoj toaleti koja je ličila na negliže, ispod koje su se isticali stomak, obline i tange. Povodom ovakvih stajlinga, ona je u medijima više puta navela da uživa u sasvim novom obliku svog tela i da ne namerava da obuče ono što se tradicionalno očekuje da bi trebalo da nosi trudnica. Ako je i bila malo zaobljenija na crvenom tepihu, za pevačicu to nije bilo bitno jer, zna se – to je zbog toga što stiže beba.

Rijana nije prva slavna pevačica koja je pokazala trudnički stomak. Davno pre nje to je učinila Bijonse, možda malo suptilnije, kao i mnoge druge zvezde, a pre svih Demi Mur koja je davno pozirala u visokoj trudnoći.

Divama zlatnog Holivuda nije bilo dozvoljeno ni da pomenu trudnički stomak, a kamoli da ga pokažu

Ne vidim problem između golog trudničkog stomaka i onog golog koji nije trudnički, dodaje Vesna Brzev Ćurčić. Trudnoća je prirodno stanje i one žene koje nesmetano, pa možda i previše slobodno izlažu svoje telo, dodatno uživaju u trudnoći. To nije stvar prestiža nego uživanja. Da nisu toliko poznate, niko se ništa ne bi pitao. Fotografija Demi Mur je toliko nežna da ne izaziva nijedno drugo osećanje. A ona sigurno nije imala potrebu da se hvali ili prkosi, smatra Vesna Brzev Ćurčić.

Koliko god zvezde inspirisale trudnice širom sveta da razdraganije i opuštenije prođu kroz ovaj period svog života, malo je verovatno da će većina njih sa sličnim samopouzdanjem trijumfalno pokazivati stomak u kojem je novi život. Ne zbog toga što nisu hrabre, već zbog toga što ne žele scenski nastup i nemaju ime koje i bez prezimena prepoznaju svi poštari na svetu. Osim toga, budimo otvoreni, za razliku od zvezda, buduće mame koje prolaze pored nas ne mogu da značajno uvećaju materijalno blagostanje zahvaljujući ovom jedinstvenom trenutku.

Pravila u Holivudu

Za razliku od diva zlatnog Holivuda kojima nije bilo dozvoljeno ni da pomenu trudnički stomak, a kamoli da ga pokažu, krajem prošle godine na crvenom tepihu u poodmakloj trudnoći i zlatnoj haljini blistala je glumica Dženifer Lorens.

Ne vidim problem između golog trudničkog stomaka i onog golog koji nije trudnički, kaže pshionalitičar Vesna Brzev Ćurčić.

Neko će reći da šou-biznis ne zna za odmor, pa su ovi blagosloveni meseci sasvim prikladni i za javne nastupe. Sve je to pre svega stvar ličnog izbora i današnjeg rasterećenog, pozitivnog odnosa prema drugom stanju. Ipak, i među slavnima ima žena koje kroz ovaj period žele da prođu u tišini.

Pomalo misteriozna mlada holivudska glumica Alisija Vikander, koja privatni život drži daleko od očiju javnosti, priredila je veliko iznenađenje kada se pojavila s bebom.

Pošto niko nije znao da je glumica trudna nagađalo se da je reč o bebi nekog od članova njene porodice, sve dok Vikanderova nije potvrdila da je ona srećna mama.

Alisija Vikander i njen suprug Majkl Fasbender želeli su da ovu srećnu situaciju u svom životu zadrže samo za sebe – i u tome su uspeli.