Žena u Firenci - turista

Poznati ne mogu bez čarobne Italije

Letnju sezonu u Italiji obeležili su evropski turisti, ali se ispostavilo da su najverniji fanovi ove mediteranske zemlje zvezde sa A-liste

Užas sa kojim su se suočili Italijani tokom prvog talasa korone dirnuo je mnoge, pa i brojne svetske zvezde koje su zaljubljene u ovu mediteransku zemlju i tamo provode leta, poput Džordža Klunija, Anđeline Džoli, Orlanda Bluma…

Turisti su prošle godine napustili Italiju i preselili se na druge destinacije, što je otvorilo pitanje – kako, kada i kojom brzinom će se uopšte oporavljati italijanski turizam. Iznenađujuće, on se oporavlja brže nego što se očekivalo, ali još je daleko od nivoa koji je imao pre pandemije.

Primera radi, tokom juna ove godine 66.000 ljudi posetilo je Vatikanski muzej, dok je pre pandemije isti broj poseta beležen u toku samo tri dana.

U očima holivudskih zvezda, međutim, Italija nije izgubila sjaj. Kluni je minulog leta sa porodicom boravio na jezeru Komo, na Kapriju su viđeni ponovo zaljubljeni Ben Aflek i Dženifer Lopez, dok je Anđelina Džoli stigla luksuznim Orijent ekspresom u Veneciju gde je provela nekoliko dana.

Čini se ipak da najviše sentimenta prema Italiji ima slavni britanski muzičar Sting. On je, pored ostalog, letos najavio novu neprofitnu organizaciju, odnosno Fondaciju za svaki dah, kako bi se prikupio novac za pomoć barovima i restoranima u Italiji koji jedva opstaju.

U junu ove godine Vatikanski muzej posetilo je 66.000 ljudi, dok je pre pandemije isti broj poseta beležen za samo tri dana

Nekadašnji frontmen benda Polis i njegova supruga Trudi pokrenuli su kampanju kako bi podržali preduzeća u ugostiteljskom sektoru, koja su se mučila da ne zatvore vrata tokom pandemije. To je svojevremeno objavljeno na Instagram nalogu pevača.

Od 1997. godine Sting ima imanje Il Palagio u Toskani, u okolini Firence. Imanje, čija istorija seže u 16. vek, proizvodi lepezu organskih vina i gastronomskih specijaliteta, poput maslinovog ulja i meda.

Inače, muzičar je najavio ovu inicijativu obeležavajući novo udruživanje između poseda i Republike San Marino.

Čini se da najviše sentimenta prema Italiji ima Sting, jer je početkom sezone najavio pomoć ugostiteljima koji zbog korone jedva opstaju

Povodom toga, 20 poznatih biciklista izvezlo je trku koja je trajala oko šest sati, na ruti od 160 kilometara, između San Marina i imanja Il Palagio. Da podsetimo, Sting i njegova supruga Trudi u aprilu 2021. godine imenovani su za ambasadore dobre volje koji su na raspolaganju Republici San Marino.