zena u ogrtacu

Ogrtač – ležeran, a glamurozan

Alter ego sakoa, mantila, kardigana, ne mora da bude skup da bi bio atraktivan, međutim, u svetlu klimatskih promena, ulaganje u ovaj aksesoar dugoročno je veoma isplativo

Ogrtač je izvor moći heroja iz prošlosti i budućnosti, međutim sa njim i u stvarnom životu možemo da napravimo magiju.

Za samo jedan tren koliko traje „nehajno” prebacivanje preko ramena, on će učiniti da postanemo kraljica šetališta, žurke, kancelarije ili plaže.

Ogrtač ne mora da bude od alpake ili kašmira, no ako želimo da greje trebalo bi da je od vune ili inovativnih „pametnih materijala”

Udobnost i stil

Bez obzira da li je u obliku kariranog pleda, pelerine, velike kvadratne marame, luksuzne pašmine, moderne predimenzionirane ešarpe, i bez obzira na vrstu tkanine od koje je napravljen, ovaj modni dodatak koji jednostavno prebacujemo preko ramena, transformiše se poput kameleona, prilagođava se svakom obliku tela i sezoni, može da skriva ili otkriva, jednom rečju – uz veoma male intervencije vlasnice, isti komad može da zaokruži ležeran ili glamurozan stil.

Alter ego sakoa, mantila, kardigana, ne mora da bude skup da bi bio atraktivan, međutim, u svetlu klimatskih promena, ulaganje u ovaj komad garderobe dugoročno je veoma isplativo.

Pristupačan luksuz

Ogrtač je idealan kada je prohladno i nestabilno vreme. Možda ne mora da bude od alpake ili kašmira, no ako želimo da greje trebalo bi da je od vune ili možda od inovativnih „pametnih materijala”. Plemeniti materijali svakako daju ogrtaču dodir luksuza, ali pre svega utiču na prefinjenu mekoću i podvlače vrhunsku udobnost.

Ovaj komad garderobe imao je nekada važnu ceremonijalnu ulogu, no danas nam je mnogo zanimljiviji kao adut čuvenih zavodnica. One su ga rado nosile uz svečane haljine, možda zbog sugestivne, glamurozne moći luksuzne tkanine koja nežno obuhvata ramena.

Ručno tkan i oslikan ogrtač ili šal od čiste svile je unikat, ali i oličenje pristupačnog luksuza, imajući u vidu da traje do kraja života.

Elegantan, boemski, retro, minimalistički, bež, u mornarskom stilu, uvek postoji ogrtač koji će osvojiti i najtvrđe srce, i to ne samo žensko

Ovaj vanvremenski deo garderobe, na sreću, ne zrači samo iz ogledala, pa je i veoma koristan, jer nas obavija prijatnom toplinom kad ga privijemo uz vrat, ramena i leđa.

Zimi, kad se izbor garderobe svodi na jedan ili dva kaputa, eventualno i par jakni, on je neprevaziđeni simbol udobnosti, topline i istančanog stila. Elegantan, boemski, retro, etno, minimalistički, bež, u mornarskom stilu, karirani, pleteni, kratki, dugi – postoji neki koji će osvojiti i najtvrđe srce, i to ne samo žensko.