2022

Novogodišnje modne rezolucije – birajte strast

Kada svom autfitu pristupite iz ugla lične investiranosti, videćete da će se glave okretati za vama, i to baš za vama, a ne za krojem dizajnerske haljine

Da li ste i vi od onih koji svake godine u osvit prvog januara sebi obećate neke dramatične i korenite promene? Možda ste, kao i neki od nas, spremni da u prvim satima nastupajuće godine sve što ste sebi obećali odložite do daljnjeg ili za neki daleki trenutak u budućnosti. Dakle, zašto ne biste malo protresli stvari u 2022. i pokušali sa nekim pomalo drugačijim odlukama, nekim kojima je lakše ostati dosledan.

Fokusirajte se na strast, a ne na to kako izgledate i kakav utisak ostavljate. Kada svom autfitu pristupite iz ugla lične investiranosti, videćete da će se glave okretati za vama, i to baš za vama, a ne za krojem dizajnerske haljine. Vežbajte da biste se osećali dobro, a ne da biste bili mršaviji. Umesto opsednutosti vagom, radujte se tome kako se neverovatno lako krećete otkad ste postali aktivniji. Brojevi ne znače mnogo, a osmeh na licu govori sve.

Ako nas je 2021. ičemu naučila, onda je to da je sve u životu, uključujući i najveće brendove, lomljivo kao staklo

Oslobodite se. Ako smo išta naučili tokom poslednjih par godina, to je koliko je sloboda važna. To važi i za slobodu od predmeta. U svakom slučaju, mnogi od nas su počeli tako da se osećaju u vezi sa svim što poseduju na kraju ove 2021. Nenošene cipele, razmetljive haljine i razna odeća za neke verzije sebe koje možda više nema i za ljude koje više ne viđate, ne moraju biti deo vašeg balasta. Sledeće, 2022. zaslužujete da vam se vrati vaš um i vaš prostor. I možda jednu baš dobru majicu u kojoj se osećate moćno u baš svim prilikama.

Podržite domaće. Ako nas je 2021. ičemu naučila, onda je to da je sve u životu, uključujući i najveće brendove, lomljivo kao staklo. U 2022. probajte još jače da podržavate dizajnere koje volite, pogotovo iz svog okruženja, jer začas se možete zapitati gde su nestali i zašto ih više nema. Zašto vaš ormar ne bi bio autentičan i odavao počast dizajnerima koji zamišljaju održiviju i ravnopravniju viziju budućnosti?

Brojevi ne znače mnogo, a osmeh na licu govori sve

Nosite odeću koja laska vašoj figuri bez obzira koliko se slaže sa trendovima. Mnogi od nas često biraju komade za koje očekuju da budu, pre svega, zabavni i zanimljivi, koji su takvi kada ih ugledamo u izlozima radnji, ali zašto ne bismo probali sa odećom koja je pre svega laskava; u svakom slučaju, laskava za nas. To je polje istraživanja za svakoga pojedinačno, ali kada to jednom otkrijete, to može biti osnova vašeg stila u 2022.

Doterajte se i kada prilike to ne diktiraju. Prethodnih godinu ili dve nije bilo mnogo situacija koje su od nas zahtevale poseban dres kod. To ne znači da sami sebi ne možemo stvoriti takve prilike. Ako smo već dnevne okolnosti sveli na onu omiljenu majicu za sve prilike, što je legitimno i često zdravo, ne znači da svaki izlazak ne može biti posebna situacija, ako se tog momenta tako osećamo. Trebalo bi da mnogo više osluškujemo sebe, pa i po pitanju toga koji je pravi tajming za koji stil oblačenja. Okolnosti su se promenile, pa što se ne bismo menjali i mi.

Nosite odeću koja laska vašoj figuri bez obzira koliko se slaže sa trendovima

Češće kupujte vintidž odeću. Ovo čak i nije rezolucija, jer ne podrazumeva neku posebnu žrtvu, ali je svakako stvar zdravog razuma. Živimo u novom zlatnom dobu second hand radnji u koje su nas uvele neke nove generacije i možda je vreme da na taj način damo svoj doprinos pokušaju očuvanja planete. Ako baš i ne volite originalan izgled odeće iz nekog prethodnog perioda, ovo vam može biti divan poligon za kreativnost. Možete od nekog originalnog komada, prekrajanjem i ukrašavanjem, stvoriti svoj, jedan i jedinstven komad odeće.

Nosite nakit. Kada odeću svedete na bazičan i zdravorazumski minimum i dalje možete da budete beskrajno kreativni i da se zabavite komadima nakita. Ove godine ogrnite se ogrlicama i učinite onu majicu koja je junakinja naše priče neodoljivom i uvek drugačijom. Uz dramatične asesoare ovo zaista može biti njena godina.

Češće kupujte vintidž odeću

Kupujte za život, a ne za posao. Kako je ova godina dodatno zamaglila granice između posla i života i često nas ostavila bez svakodnevnih odlazaka u kancelariju, shvatili smo da nam je ormar u osnovi ispunjen radnom odećom. Ovo je automatski značilo da nam suštinski nedostaje životne odeće. To je prostor za još jednu lako ostvarivu, a dobru rezoluciju.

Sve ovo je samo početak spiska udobnih modnih rezolucija. Želimo da ga dopunite u duhu životnih radosti kojima ćete ići u susret naredne godine.