Metalik zeleni i metalik narand\asti cabrio Fiat 500 u prelepom parku sikani otpozadi.

Novi FIĆA – neodoljivi ljubimac svih dama!

Donosimo vam sve informacije o novom-starom fići – Fiatu 500, automobilu čija popularnost ne prestaje, njegovom i dalje prepoznatljivom blago zaobljenom, a modernom dizajnu, novim opcijama za enterijer, tehnološkim inovacijama i otkrivamo kada stiže električni model!

Jedan od omiljenih automobila Fiat 500 – cinquecento, ikona italijanskog dizajna i životnog stila, potekao je od starog Fiata 500 koji je imao nadimak topolino, što u prevodu sa italijanskog znači mali miš. I kod nas je imao svima dobro poznat nadimak – fića.

„Domaći” fića, onaj kojeg se s nostalgijom sećamo, bio je simbol bivše države i uveo je Jugoslovene u svet motorizacije. Ovaj auto naše mladosti ostao je poznat kao fića, a smatra se da je njegov kum bio karikaturista Milorad Dobrić. Tačnije, auto je dobio ime po njegovom crtanom junaku, kuriru Fići.

Ovaj auto koji je doživeo svetsku popularnost, slobodno bismo mogli reći – FIAT-ov klasik, već više od 60 godina ima svoje poklonike, i stalno se transformiše u skladu sa zahtevima vremena, ostajući veran svom originalnom duhu. Zamišljen je kao ekonomičan, svima dostupan, praktičan, idealan mali auto, pa i pomalo sportski, sa mogućnošću otvaranja krova kada se pretvara u kabrio. Svi smo ga voleli i rado ga se sećamo još od kada je bio gradska legenda. Bio je i ostao auto za sve.

Nekada smo njime išli na more, a možemo i danas sa novim Fiat-om 500 @ Privatna arhiva

Fiat 500, oduvek svoj i jedinstven, još od prvog pojavljivanja na stazi dokazao je da je i posle toliko vremena auto za kojim se ljudi i dalje okreću, a o čijem dizajnu svi imaju reči hvale. Danas je Fiat 500 ponovo rođen sa još smelijim i zanosnijim stavom, pozdravljajući svet svojim novim, sjajnim izgledom i legendarnim šarmom kome je teško odoleti.

@Stellantis

Fiat 500 – izbor opreme i boja za enterijer

Lepo dizajnirana tabla i retro detalji inspirisani originalnim modelom Fiata 500 dodaju atmosferi. Tkanine i materijali u novom modelu izgledaju kao da dolaze pravo sa najpoznatijih svetskih nedelja mode, a detalji se mogu beskonačno kombinovati i prilagođavati svim ukusima. Ono što posebno oduševljava pripadnice lepšeg pola kod ovog modela jesu i raznovrsne nijanse pastelnih i metalik boja, zahvaljujući kojima su u prilici da personalizuju svoj automobil i učine da bude baš onakav kakav žele. Tome je doprinela i mogućnost izbora felni i drugih estetskih detalja u enterijeru, zahvaljujući kojima Fiat 500 postaje još lepši i elegantniji.

@Stellantis

Ekonomičan i „snalažljiv” auto

Idealni saveznik u gradskoj vožnji i manevrisanju kroz uske ulice, zbog čega ga dame svih generacija obožavaju, čine ga upravo njegova kompaktnost i preglednost, koje omogućavaju lako parkiranje i na najprometnijim lokacijama.

Istovremeno, iako je auto manjih dimenzija, Fiat 500 pruža vrhunsku udobnost i praktičnost, čak i na dužim putovanjima. Prelaziti veliku kilometražu nikada nije bilo jednostavnije ni udobnije, ali ni jeftinije, zahvaljujući maloj potrošnji i ekonomičnosti ovog modela.

Fiat 500 prati nove tehnološke trendove

Tehnološke inovacije omogućavaju da u svakom trenutku uživate tokom vožnje u velikom broju muzičkih opcija. Takođe, možete telefonirati, puštati muziku, slati i primati poruke, dobijati uputstva optimizovana prema uslovima saobraćaja i još mnogo toga, dok ostajete fokusirani na put i sigurnu vožnju.

Fiat 500, privlačan od krova do pneumatika i majstorski u svakom detalju, zahvaljujući svojim performansama predstavlja savršen izbor za gradsku vožnju. Za ovaj model se posebno opredeljuju žene trećeg milenijuma, budući da ispunjava sve uslove manjeg, smart automobila savršenog dizajna, koji omogućava da se gotovo svuda stigne i parkira. Takođe, čuveni Top Gear magazin proglasio je Fiat 500 najseksepilnijim automobilom.

Električni Fiat 500

Uveliko se najavljuje i električni model koji će se praviti u Srbiji, a Fiat 500e, prema WLTP ciklusu, moći će da pređe do 320 kilometara sa kapacitetom pune baterije. Baterija se do 80 odsto kapaciteta može dopuniti za 35 minita na brzom punjaču od 85 kW, dok će 5 minuta biti dovoljno da se dođe do rezervne električne energije uz čiju pomoć će biti moguće preći 50 kilometara.

Pozivamo vas da test-vožnju zakažete OVDE i da Fiat 500 uživo vidite i isprobate u salonu auto-kuće Kompresor na Dorćolu i proverite zašto je upravo ovaj automobil već godinama omiljen među brojnim modernim ženama.

Naslovna fotografija @Stellantis