Limitirane serije kozmetičkih proizvoda uvek intrigiraju

Male i ograničene serije dekorative, karakteristične naročito za vreme praznika, skreću posebnu pažnju na jedan deo kozmetičke linije

Ograničene serije luksuznih proizvoda nisu novost. Kad je nešto jedinstveno, original ili jedini primerak, vrednost tog predmeta uvek je mnogo veća od serijski napravljenog proizvoda.

To je poznato svima iz sveta umetnosti, ali takođe iz proizvodnje nakita, dizajnerske odeće, pa i kozmetičkih proizvoda. Male i ograničene serije skreću i posebnu pažnju na jedan deo kozmetičke linije i motivišu vas na kupovinu ako vam se neki proizvod dopada, jer je jasno naglašeno da je količina proizvoda ograničena.

Limitirane edicije retko nalazimo u linijama kozmetike za negu, ali zato ih sve više ima u dekorativnoj kozmetici, jer je dekorativa podložnija promenama.

Bar dva puta godišnje prezentuje se nova kombinacija i paleta boja, kao i novi dekorativni proizvodi. Uvek su limitirane edicije tematski inspirisane posebnim događajem, filmom... U zavisnosti od brenda, oprema i pakovanje su manje ili više luksuzni, ali uvek se razlikuju od klasične opreme standardne sezonske linije.

Limitirane edicije retko nalazimo u linijama kozmetike za negu, ali zato ih sve više ima u dekorativnoj kozmetici, jer je dekorativa podložnija promenama

Dizajn se može pojaviti i na samoj šminki. Utisnut poseban pečat na karminu ili presovan pečat, uzorak na puderu u prahu. Izbor proizvoda uključenih u određenu ograničenu seriju, paleta boja senki i ruževa uklapaju se sa izabranom temom.

Polako ulazimo u pretpraznično vreme, kad se u prodaji pojavi najviše limitiranih ponuda svakog brenda. Pored posebno proizvedenih i pakovanih ograničenih serija, u prodaji možemo pronaći i poklon-paketiće koji sadrže proizvode koji su u pojedinačnoj prodaji, ali su za ovu priliku odabrani i upakovani u neseser ili neku torbicu.

Zapravo, ti poklon-paketići takođe su limitirane serije, ali nisu proizvedeni sa namenom da budu limitirane edicije određenog brenda.

Koliko god mislili da je važno da kupimo nešto iz limitirane edicije nekog luksuznog brenda, ne kupujte nešto što znate da vam ne stoji.

Jedva čekam da vidim šta su nam za ovu godinu spremili veliki luksuzni brendovi. Volim da vidim nove kombinacije boja, dizajn pakovanja… Kad kupujete palete senki , prebrojite koliko boja biste koristili odmah, a koliko biste boja izabrali tek da ih probate, možda ipak kupite duo ili trio senke umesto velike palete. Jer, najčešće iskoristimo samo te boje senki koje su nam prvi izbor. Svakako, kupite neku novu nijansu karmina, ako vam se dopadne. Odmah kupite još jedan, jer kako ime kaže – serije su ipak limitirane.