dekolte

Kraljevski dekolte uz pomoć šminke

Vrat i dekolte potrebno je uskladiti sa tenom na licu. Boju tena na licu biramo prema našoj prirodnoj boji kože, tako da ne bi trebalo previše da odskače ni od boje vrata i dekoltea

Dekolte je velika površina kože koju često otkrivamo, a ne posvećujemo joj dovoljno pažnje. Kao i lice, dekolte je potrebno negovati, štititi od sunca i šminkati ako se vidi.

Neretko vidim žene koje su kremom ili šeširom zaštitile lice od sunca, ali nisu dekolte i zadnji deo vrata. Oni onda izgore jer šešir ne može da pokrije tu površinu, a verovatno su i nanošenje kreme preskočile u želji da što pre pocrne, ili iz nekog drugog razloga.

Uskladite boju dekoltea i lica

Dekolte je pod takvim uglom da izgori istom brzinom kao nos. Predlažem da ipak razmislite o tankoj pamučnoj ili lanenoj košulji ili haljini koja će dekolte dodatno fizički zaštititi od sunca. Problem izgorele kože i, posledično, preranog starenja kože dekoltea, shvatite ozbiljno. Svaki put kad taj deo kože izgori, ostari za nekoliko godina.

Kad u celini pogledate svoju pojavu, sredina lica može biti za neku nijansu svetlija od ostatka kože koja se vidi

Kad nanosite šminku na lice potrebno je vrat i dekolte uskladiti sa tenom na licu. Boju tena na licu biramo prema našoj prirodnoj boji kože, tako da ne bi trebalo previše da odskače ni od boje vrata i dekoltea. Potrebno je da planirate unapred kada kupujete tenove za leto, ako sebi dozvoljavate da malo potamnite. U slučaju da vam je dekolte svetliji od lica, potražite gelaste bronzere. Njima ne možete prekriti nedostatke u boji, ali tankim nanosom blago tonirate kožu.

Proverite koliko se vaš ten ili bronzer otiskuju na garderobu. Ako planirate da obučete belu haljinu, taj podatak će vam biti od velike važnosti. Na našem tržištu postoji nekoliko brendova fiksira za šminku. Dužina trajanja tako fiksirane šminke se produžava, ali treba znati da se kod jačeg znojenja i trenja vreme postojanosti ipak skraćuje.

Dekolte je pod takvim uglom da izgori istom brzinom kao nos

Trik za optičko povećanje grudi

Još jedan trik, ako želite da vam grudi izgledaju veće ili istaknutije u jako dekoltiranoj haljini. Tamnijim puderom, u kamenu ili kojim god proizvodom da senčite lice, možete osenčiti udubljeni deo između grudi, prema gore. Pazite da senčenje ne bude pretamno i da se lepo razmaže i izgubi negde na donjoj polovini dekoltea. Ako želite bas seksi izgled, na najispupčeniji deo grudi koji se vidi dodajte malo sedefa.

U slučaju da vam je dekolte svetliji od lica, potražite gelaste bronzere. Njima ne možete prekriti nedostatke u boji, ali tankim nanosom blago tonirate kožu

Ako ne otkrivate samo dekolte nego i ruke i/ili leđa, potrebno je i tu površinu tela uskladiti u boji sa licem. Postoji više načina, u zavisnosti od potrebe. Veće nepravilnosti u boji kože možemo pokriti tenovima za problematične noge, ali ako imate lepu kožu, možete naneti tanke gelove ili obojene losione za telo sa malo sedefa.

Za blago preplanuli ten možete nekoliko dana ranije upotrebiti samopotamnjivač.

Tamnijim puderom u kamenu možete osenčiti udubljeni deo između grudi, prema gore, ako želite da optički izgledaju veće

Kad u celini pogledate svoju pojavu, sredina lica može biti za neku nijansu svetlija od ostatka kože koja se vidi. Ostalo bi trebalo da bude ujednačene boje.