Miroslav Lukovic i Katarina Radivojevic

Kad već gori, neka gori – riđa kosa se vratila!

Ovog leta definitivno glasam za „bakarne” tonove kose, jer su to nijanse koje, i kada slučajno posvetle od sunca, neće preći u žutu i ružno plavu, već će zadržati taj presijavajuće vatreni prirodni ton

Ranije sam mislio da riđa kosa nije baš za leto. Međutim, s obzirom na napredak koji je industrija lepote doživela tokom godina u pogledu kvaliteta kolora i generalno proizvoda za kosu, takvo razmišljanje ostalo je u prošlosti.

Nedavno sam imao priliku da, bez problema i bilo kakvog otpora, ofarbam čuvenu brinetu Katarinu Radivojević, koja je hrabro odlučila da „ponese” jednu jako lepu, riđu kosu. Žene se, generalno, plaše da izađu iz svog identiteta i zagaze u neke druge tonove, a moj utisak je da je najteže opredeliti se za „džindžer pravac”.

Bitno je da, prilikom farbanja u riđu, ta boja ne izgleda veštački i prenaglašeno, već da uvek ima smeđu, bakarnu podnijansu, koja će kosi dati prirodan izgled

Vatreni odgovor na vatrene uslove

Danas, primećujem veću smelost ka crvenim, vatrenim tonovima, čiji spektar ide od irskog setera i Džulije Roberts, pa sve do užarenih skandinavskih narandžastih. Raduje me to koketiranje sa vatrom, naročito kad su napolju ovako visoke temperature. To dođe kao neki vatreni odgovor na vatrene uslove.

Ovog leta definitivno glasam za „bakarne” tonove kose, jer su to nijanse koje, i kada slučajno posvetle od sunca, neće preći u žutu i ružno plavu, već će zadržati taj presijavajuće vatreni, prirodni ton. Drago mi je što se situacija na našim prostorima polako menja, što naše žene sve ređe izbegavaju crvene pigmente, a sve češće biraju da budu riđokose. „Vraćanje” riđe kose u modu donosi osveženje, a smatram da je, trenutno, riđa kosa prihvatljivija nego ikada.

Nedavno sam imao priliku da, bez problema i bilo kakvog otpora, ofarbam čuvenu brinetu Katarinu Radivojević, koja je hrabro odlučila da „ponese” jednu jako lepu, riđu kosu

© Foto Šormaz

Vreme je da riđa postane mejnstrim

Verujem da i globalni trendovi utiču na boju kose, te da je recimo popularnost aprikot pudli, koje su inspirativne za tu lepu „kajsijastu” boju, uveliko doprinela ponovnoj popularizaciji riđe.

Međutim, ne povezujem to samo sa ljubimcima, mislim da je svakako došao red na ovu boju, da ponovo postane mejnstrim.

Bitno je da, prilikom farbanja u riđu, ta boja ne izgleda veštački i prenaglašeno, već da uvek ima smeđu, bakarnu podnijansu koja će kosi dati prirodan izgled.

© Foto Šormaz

Imao sam priliku da upoznam mnoge devojke sa „organski” riđom kosom i te prirodne nijanse zaista nisu drečave, već sadrže suptilne, zemljane i bakarne tonove. To mi je, trenutno, velika inspiracija, i radujem se što ću po gradu viđati sve više riđokosih devojaka, pa i moju Katarinu!

Voli Vas Mister X!

mister x potpis