Dženifer Lopez, portret.

Dženifer Lopez – novi život stare ljubavi

Dženifer Lopez, holivudska diva, glumica, plesačica, pevačica i producentkinja, udala se u svojoj 53. godini za svoju davnašnju veliku ljubav, glumca Bena Afleka (50). Imala je tri bele venčanice. Za prvo venčanje u Las Vegasu nosila je čipkanu venčanicu sa dugim velom. Na drugom venčanju, nekoliko meseci kasnije, nosila je jednu ekstravagantnu venčanicu sa potpisom Ralfa Lorena i drugu, sirena kroja, sa golim leđima i tilom oko glave.

Ni posle venčanja nije splasnulo interesovanje za privatni život Dženifer Lopez, inspirativne holivudske zvezde, glumice, pevačice, plesačice, producentkinje i uspešne poslovne žene.

Dženifer Lopez – kad ljubav napravi pun krug

Posle dvadeset godina Denifer Lopez se pomirila sa Benom Aflekom 2021, ubrzo su se verili, a potom i venčali, prvo u Las Vegasu, a drugo, pravo venčanje održano je 20. avgusta prošle godine na velikom imanju Bena Afleka u Džordžiji. U svom svadbenom govoru, Ben Aflek je rekao: „Ovo je raj. Baš ovde.”

Međutim, danima pred svadbu svakog dana je padala kiša, pa su svi brinuli, svi osim mlade. „Cele nedelje osećala sam mirnu i laku uverenost da smo u božjim rukama”, rekla je Dženifer za Elle. I zaista, na dan venčanja „sunce je granulo i bacalo zrake kao razigrane dijamante koji plešu po reci iza improvizovanog oltara u našem dvorištu”, opisala je Dženifer.

„To kao da je bilo juče, ali i pre čitave večnosti, a život je čudno, divno, misteriozno, božanski napravio pun krug”, napisala je Dežnifer.

Dženifer Lopez sa Ben Aflekom.

Tinseltown©/Shutterstock.com

Stare rane su zacelile

Kako je izgledao taj pun krug ljubavi možda će obožavaoci Džej Lo videti kad izađe album koji je najavila pred kraj prošle godine. Zvaće se This Is Me Now (Ovo sam ja sada) i obeležiće dve decenije od izlaska njenog trećeg albuma This Is Me Then (Ovo sam ja onda) iz 2002. Na tom albumu se nalazila pesma Dear Ben, posvećena Benu Afleku, kao i ceo taj album.

Dženifer Lopez bila je verena sa Benom Aflekom od novembra 2002. do januara 2004. Bili su atraktivan i omiljen holivudski par. Zvali su ih Benifer jer su svuda išli zajedno. Oboje su vrlo temperamentni, a privlačili su previše medijske pažnje kud god su kročili. Jednom prilikom Ben je udario fotografa koji ih je slikao bez dozvole. Ni on ni ona nikada nisu rekli tačno zašto su raskinuli, ali su svi saglasni da je pritisak javnosti imao uticaja.

Danas su dvadeset godina stariji i oboje imaju život za sobom, ali medijska pažnja nije ništa manja nego ranije. Nije se navršila ni godina dana od njihovog venčanja, a već su novine pune naslova o tome kako u njihovm raju ne cvetaju ruže.

Tako je pisano i da su se svađali u maju ove godine na crvenom tepihu pred premijeru njenog filma Majka. Dženifer Lopez je o njihovom venčanju rekla: „Neke stare rane su zacelile tog dana i sva težina prošlosti je spala s naših ramena”. Ali, i dalje mnogi ne veruju da je moguća „podgrejana ljubav”.

Dženifer Lopez – filmografija, strast i novac

Kad se gledaju romantične komedije u kojima glumi Dženifer Lopez, lako je poverovati da ljubav pobeđuje sve prepreke, ali njena priroda nije samo nežna i ženstvena. Kad u svom najnovijem filmu izgovara: „Ja sam ubica, ali sam i majka”, vidi se kolika je njena energija.

Dženifer Lopez je i poslovna žena, koja uspešno vodi svoju producentsku kuću. U poslovnim krugovima je zovu lepak za novac. Njen prošlogodišnji film Ti si taj (Mary Me), u kome su joj partneri latino pevač Maluma i Oven Vilson, zaradio je do sada 50,5 miliona dolara, dok je Prevarantkinje sa Vol Strita (Hustlers) iz 2019, u kome igra egzotičnu plesačicu, zgrnuo 157,5 miliona dolara, a prema Forbsu samo za prvih deset dana prikazivanja – 62 miliona.

Tako je bilo i ranije. Njen film Za sve je kriva svekrva (Monster-in-Law) iz 2005. zaradio je više od 23 miliona samo tokom prvog vikenda prikazivanja.

Ali Dženifer Lopez o tome kaže: „Ako se fokusiraš na novac, nikuda nećeš stići. Možeš želeti da budeš uspešan, ali konačno, ako ti je novac motivacija, ako je toliko plitak tvoj pogled na život, onda ćeš biti sasvim prazna osoba. Jer nema ničega što te pokreće iznutra – nema strasti…”

Njen prvi milion dolara

Dženifer Lopez je od početka sa strašću gradila svoju karijeru, u kojoj prekretnicu predstvlja naslovna uloga u biografskom filmu Selena iz 1997. Za ulogu teksaške pevačice prvi put je dobila honorar od milion dolara, ali i svoju prvu nominaciju za Zlatni globus. Iste godine prikazani su i filmovi Anakonda i Potpuni zaokret sa honorarima takođe od po milion dolara.

Iste te 1997. Dženifer se udala za kubanskog glumca i producenta Ohani Noa, ali je taj brak potrajao manje od godinu i po dana. Dženifer nije ni pomišljala da uspori svoju karijeru da bi povlađivala njegovom kubanskom temperamentu.

Usledio je film Veoma opasna romansa (Out of Sight) gde joj je partner Džordž Kluni, da bi već 2001. došli filmovi Neplanirano venčanje (The Wedding Planner) i Oči anđela (Angel Ayes). Za ulogu u romantičnoj komediji Sobarica i senator (Maid in Menhetn) zaradila je 12 miliona, za Jeste li za ples (Shall we dance), u kome Ričarda Gira uči da pleše, zaradila je 14, a za film Za sve je kriva svekrva iz 2015. 15 miliona dolara. I tako sve do danas.

Figura oblika gitare, visina od 164 cm, lice koje se svima čini poznato i prkosan stav Dženifer Lopez čine glumicom kojoj se veruje.

Dženifer Lopez na sceni.

Lev Radin©/Shutterstock.com

Prvi koraci Dženi iz bloka

U najpopularnijim filmovima Dženifer Lopez uvek ima plesa i muzke, što su oblasti u kojima je ona počela svoju karijeru: „Oduvek sam pevačica i plesačica, oduvek sam želela da postanem glumica. Za mene, to je sve jedna stvar.”

Dženifer Lopez rođena je 24. jula 1969. u Bronksu. Njeni roditelji, učiteljica Lupe i kompjuterski stručnjak Dejvid sreli su se u Njujorku, u koji su oboje došli iz rodnog Portorika u potrazi za boljim životnim prilikama. Ćerkama Lesli, Lindi i Dženifer pružili su stabilan dom američke srednje klase. Međutim, geni su Dežnifer opredelili za ples i muziku. Još kao devojčicu privlačili su je afro-karipski ritmovi kao što je salsa, ali i mejnstrim muzika toga vremena, pop i hip-hop. I film je za nju imao magičnu moć. Roditelji nisu imali kud već su je sa pet godina upisali na časove plesa i muizike, ali su insistrilali da završi strogu katoličku osnovnu školu u Bronksu, a potom i čisto žensku srednju školu. U školi je Dženifer otkrila sport i trenirala atletiku i tenis. Katoličkoj veri verna je i danas.

Dženifer je pričala kako je na početku karijere posle prvog razočaranja zvala majku, očekujući utehu, a majka joj je rekla: „Da me nikad više nisi zvala plačući. Ti si želela da se time baviš, zato ti je bolje da odmah očvrsneš.”

Ipak, u starom kraju, u Bronksu, ponosni su na Dženifer i zovu je Supernova. Zbog porekla, zvali su je i „Dženi iz bloka” po hitu sa njenog albuma iz 2002.

Dženifer Lopez – ples i muzika

Sa 18 godina Dženifer Lopez se odselila od roditelja i zaposlila u advokatskoj kancelariji, a uveče je uzimala časove plesa. Prva šansa da pokaže šta je naučila ukazala joj se kad je dobila mesto u plesnoj grupi za Foksovu seriju In Living Color iz 1990. Zbog tog projekta se iz Njujorka preselila u Los Anđeles. Zatim je pozvana u plesnu grupu Dženet Džekson.

Pevačka karijera Dženifer Lopez dobila je ozbiljan oblik 1999. kad je izašao njen prvi album On The 6 s hitovima If You Had My Love i Waiting for Tonight. Usledio je album J.Lo koji je stigao na sve top-liste. Do danas je snimila osam studijskih albuma, a posle svakog je radila uspešne turenje.

Brakovi, deca i poslovi

Posle razvoda od prvog muža, kubanskog glumca i pevača, s kojim je bila u braku manje od dve godine, Dženifer se udala za glumca Krisa Džada, sa kojim je u braku provela dve godine.

Tada se desila njena prva velika ljubav sa tri godine mlađim Benom Aflekom, dragim Benom, kako ga je nazvala u pesmi koju je sama napisala i otpevala. Zajedno su igrali u filmovima Žili (2003) i Devojka iz Džersija (2004). Kad je njihov ljubav pukla, pričala je: „Prepuštam se ljubavi jer verujem u nju, ali kad stvari ne funkcionišu, moraš da preuzmeš odgovornost. Svi znate da su stvari krenule loše po mene. Svi su mi se smejali, svi su mi se rugali. To boli, uvek boli. Bilo je trenutaka kad nisam htela da budem ja.”

Samo nekoliko meseci posle raskida veridbe sa Aflekom, Dženifer Lopez se udala za Marka Antonija (pravo ime Marko Antonio Munjiz) pevača, glumca i producenta portorikanskog porekla, poznatog po salsi, koji ima više od 12 miliona prodatih albuma, dve Gremi nagrade i šest Latino Gremija. Dženifer je sa Markom sarađivala od kad su otpevali duet No Me Ames koji se našao na njenom prvom albumu. Od tada su bili bliski prijatelji i poslovni saradnici. Posle kolapsa strastvene ljubavi sa Aflekom, Dženifer je poželela pouzdanu, mirnu luku.

U tom braku, koji je potrajao 10 godina, rodila je blizance Emu Maribel i Maksimilijana Davida Munjiza, koji danas imaju 15 godina. Sedam godina posle razvoda se nije udavala, ali je bilo povremenih veza, sve do pomirenja sa Aflekom.

Ma kako da se odvijao njen privatni život, Dženifer Lopez nikada sebi nije dopuštala dve stvari: da prestane da vežba i da prestane da radi. Osim svojih primarnih delatnosti, ozbiljno se bavi modom. Ima modnu kuću Sweetface. U martu 2020. lansirala je kolekciju obuće, a ima i liniju parfema koja je ostvarila promet od dve milijarde od kad je osnovana. Bila je zaštitno lice kampanja najvećih brendova među kojima je Versaće. Njena JLo Beauty kozmetička linija, lansirana 2021, veoma je uspešna.

Naslovna fotografija © Kathy Hutchins/Shutterstock.com