devojka odmara dusu

Alhemičarka – Dušo moja

Kažu da smo svi na životnom putovanju kako bi naša Duša napredovala i kroz životne izazove naučila da živi VRLINE, umesto „emotivnog otpada”

Sigurna sam da ne postoji osoba na ovoj planeti koja ne voli bajke, interesantne metafore i priče, kao i fantastične filmove.

Mašta može svašta!

Često sam, kao mala, volela da maštam i putujem kroz razne izmišljene svetove, igrajući se.

Kasnije sam shvatila da je to potreba moje Duše, kao i svrhe koju danas živim kroz energetski rad zvukom i glasom. Potreba da se zatvore oči, da se vidi izmaštano, a zatim da se to „materijalizuje” u životu. Da snovi postanu realnost! Danas pričamo o devetom energetskom centru – centru naše Duše.

Deveti energetski centar je drugi transcendentni energetski centar i nalazi se, otprilike, jednu dužinu šake iznad temena. Kažu da ima oblik „pečurke sa finim nitima” ili „meduze”, a da zapravo oblik zavisi od prirode Duše svake osobe. Predstavlja stanje božanske svesti, boravište Duha, a nazivaju je i centrom semena Duše. Sa našim telom povezana je zlatnom niti preko osme čakre i praktično, zahvaljujući toj niti, mi smo povezani sa čitavim poljem Kreacije i čarobnim Univerzumom.

Onda kada poverujemo da smo Telo uronjeno u Dušu, onda kada poverujemo da smo Energija i da smo deo nečega mnogo većeg i božanskog, bez obzira na religiozno opredeljenje i duhovnu orijentaciju.

Verujete li svojoj Duši i umete li da čujete njene šapate?

Deveti energetski centar je drugi transcendentni energetski centar i nalazi se iznad temena

Šapati duše

Šapati duše nisu mentalne prirode. Zbog emotivnog programiranja, mi emotivno osećamo ono što se u nama događa na tim nivoima. Međutim, ta emotivna informacija nije vezana za lične emocije, već za polje kolektivnih emotivnih odnosa ispričanih preko priča, bajki, mitova i religija.

Često se, zbog prenošenja raznog „emotivnog sadržaja” iz života u život, osoba oseća stisnuto, teško i vezano, a zapravo se samo radi o tome da je potrebno osloboditi Dušu kroz oslobađanje energije emotivnih zapisa.

Često se, zbog prenošenja raznog „emotivnog sadržaja” iz života u život, osoba oseća stisnuto, teško i vezano

Kažu da smo svi na životnom putovanju kako bi naša Duša napredovala i kroz lekcije, tj. životne izazove, naučila da živi VRLINE, umesto „emotivnog otpada” – zameranja, osuđivanja, kritikovanja, laži, besa i sl.

Kako da se odupremo reaktivnosti, kako da se zaustavimo i umesto poznatog emotivnog programa i bujice zapravo shvatimo o čemu se tačno radi?

Da bismo živeli ovaj nivo postojanja, koji je van našeg tela, neophodno je da spojimo drugi i šesti energetski centar i balansiramo ih, kako bi mogli ravnomerno energetski da kruže.

Tek kada spojimo drugi centar (naš zdrav emotivni identitet, čulna senzibilnost izoštrena da može da opaža lepotu u svemu) i šesti centar (naš arhetipski identitet, intuicija i vizionarstvo da dopuštamo da vidimo dalje od poznatog i opipljivog), tada možemo osetiti povezanost sa celim Univerzumom preko devetog energetskog centra.

Kako da se zaustavimo i, umesto poznatog emotivnog programa i bujice, zapravo shvatimo o čemu se tačno radi?

To je osećaj da smo deo veće Inteligencije koja kroz nas prolazi, da je božansko u nama, da smo uvek zaštićeni i vođeni onda kada se potpuno predamo i bezuslovno poverujemo – pre svega u SEBE.

Vežba za harmonizaciju devete čakre

Pre vežbe, po potrebi, vratite se na tekstove o drugom i šestom energetskom centru.

1. Udobno se smestimo u sedeći položaj i stavimo levi dlan na šesti centar, na čelo između obrva, a desni na drugi centar, donji stomak. Napravimo par udaha i izdaha i osetimo kako se osećamo. Desnim dlanom osetimo, sa pažnjom na donjem stomaku, kakav je osećaj svesti o sebi kada smo emotivno zadovoljni, zahvalni i bezrazložno radosni. Zatim pažnju prebacimo na levi dlan, šesti centar, i osetimo koliko smo povezani sa sopstvenom intuicijom kroz unutrašnje slike i jasnovidost da sagledamo pravu suštinu van forme.

2. U drugom koraku lagano počinjemo da podešavamo, prvo drugi centar, pevanjem zvuka UUU i zamišljanjem kako udišemo narandžastu boju u donji stomak i izdišemo, pevajući, sve što nam više ne treba (možda vidimo boju).

3. U trećem koraku vežbu ponovimo sa podešavanjem šestog centra između obrva (treće oko), tako što pevamo glas EEEJ, udišemo modroplavu boju i izdišemo, pevajući, sve što nam više ne treba (možda vidimo boju).

4. Zatim pustimo da se glasovi stapaju i da kružimo svojim glasom iz UUU u EEEJ, iz EEEJ u UUU, prebacujući svesnu pažnju sa donjeg stomaka na čelo i obrnuto.

5. U petom koraku zamislimo kako sada glas direktno iz donjeg stomaka, pevajući UUU, prolazi kroz srce, četvrti energetski centar, i zatim se pretvara u EEEJ, pevajući sa pažnjom usmerenom na šesti, čeoni centar. Zatim obrnemo i spustimo glas EEEJ iz trećeg oka direktno kroz srce do donjeg stomaka, kada počnemo da pevamo UUU. Ponovimo nekoliko puta, dok ne osetimo udobnost u telu. Možemo zamisliti kako pravimo energetske, glasovne osmice kroz centar našeg srca U-EJ-U-EJ-U-EJ…

6. U šestom koraku podignemo oba dlana, okrenuta nadole, iznad temena, na dužinu šake iznad glave. Kao da smo svojim dlanovima postavili horizontalnu platformu, na koju je potrebno da se spuste zlatna svetlost i naš glas. Snagom svoje vizualizacije, polako, pevajući iz drugog centra UUU kroz srce i zatim EEEJ iz šestog centra, podignemo glasom ovu energiju do horizontalne platforme naših dlanova i zamislimo zlatnu svetlost pevajući glas AM-IN. Kao da kreiramo svojim glasom i vizualizacijom zlatnu energetsku „pečurku” iznad svoje glave. Ono što ćete osetiti jeste da će telo prirodno glas AM-IN podići na više vibracije odnosno tonalitet.

7. U poslednjem koraku, i dalje pevajući, dlanovima povučemo ovu zlatnu svetlost oko celog svog tela, kao da kreiramo štit, auru, energetski omotač gde smo bezbedni i ušuškani, u potpunom jedinstvu sa Univerzumom. Odozgo nadole, do stopala, i ponovo odozdo nagore, napravimo pokret rukama kao da „zatvaramo zip na zlatnom energetskom odelu”.

8. Uvek se na kraju zahvalimo sebi na odvojenom vremenu i radoznalosti da hrabro istražujemo sebe.

Ne trudite se da nešto postanete, već odbacite višak – oslobodite Dušu!

Oslobodite svoje Telo kako bi se pokazala lepota vaše Duše! Srušite Ego ograničenja, zidove i blokade uma, kako biste dali šansu svetlosti – vašoj pravoj božanskoj prirodi da zasija i obasja sve oko vas. Ne trudite se da nešto postanete, već odbacite višak – oslobodite Dušu! Jer, Duša zna i uvek vidi očima srca!

Grlim vas glasom,

Ana