korejski preparati za negu kože

Tajna korejske lepote: lotos, otrov zmije i nega u sedam koraka

Korejska kozmetika postala je svetski fenomen zahvaljujući smelim kombinacijama, inovacijama i tradicionalnim sastojcima

Talas kozmetike koji dolazi iz Koreje postao je svetski fenomen pod nazivom K-beauty (Korean beauty) i trenutno je hit, kako u svetu tako i kod nas. Nije ni čudo, jer ova kozmetika potiče iz Južne Koreje, zemlje koja je po svom tehnološkom razvoju i inovacijama među vodećima u svetu.

K-beauty je dostigla svoju popularnost koristeći autentične i prirodne sastojke u svojim preparatima, ujedno kombinujući tradicionalne i moderne pristupe u njihovoj izradi, mireći tako azijske i zapadne kulturne aspekte.

U svojim formulacijama i popularnosti ova vrsta kozmetike otišla je prilično daleko, postajući popularnija čak i od japanske kozmetike, nadaleko poznate po svojim luksuznim i prirodnim brendovima.

I nega i šminka

Ono što izdvaja ovu kozmetiku i čini je posebnom, jeste to što se oslanja na prirodne sastojke u svojim formulacijama, uključujući i retke azijske vrste biljaka, koje su za nas do sada bile nepoznate, i veoma smelo ih birajući.

U jedinstvene sastojke njihovih formulacija, koji ih odvajaju od evropskih, spadaju i: belance (za prosvetljivanje kože), ekstrakt lotusa (za hidrataciju i elastičnost), žen šen (tonizirajuće i anti-age delovanje), puževa sluz (stimuliše produkciju kolagena), zmijski otrov (delovanje poput botoksa), pčelinji otrov (anti-age delovanje protiv bora)…

Kozmetiku, koja ima široku lepezu proizvoda i koja dominira u svojoj važnosti, prati i odgovarajuća karakteristična šminka, koja doprinosi priridnom K-beauty izgledu.

S obzirom na to da Korejke imaju osetljivu kožu, čija lepota i nega su vekovima njihov zaštitni znak, upotreba ove kozmetike zahteva doslednost i primenu mnogobrojnih koraka (u proseku sedam) kako bi bila potpuna.

Korejska kozmetika prva je izašla sa BB i CC kremama koje koriguju i toniraju ten

Koliko je u Južnoj Koreji bitan izgled žena, i koliko su dosledne u poštovanju tačno uspostavljenih normi lepote, govori i statistika prema kojoj je jedna od pet žena u Seulu imala bar neki tip estetske operacije na licu.

Suština nege zasniva se na čišćenju, toniranju, upotrebi seruma, hidratacionih sredstava, maski, pilinga, zaštiti protiv sunca i regeneraciji kože.

Korejska kozmetika je prva na svetsko tržište izašla sa BB i CC kremama koje koriguju i toniraju ten, sleeping maskama obogaćenim aktivnim sastojcima koje oporavljaju kožu preko noći i mnogim drugim inovativnim preparatima.

Prirodne supstance

Potpuno poštovanje principa korejske nege ne razlikuje se od uobičajenih saveta koje možete dobiti od kozmetologa, ali ova vrsta kozmetike vas prosto uslovljava da sve ove savete ispunite, jer je svaki preparat bezuslovno vezan za sledeći.

Potpuno poštovanje principa korejske nege ne razlikuje se od uobičajenih saveta kozmetologa

Ako biste me pitali kako da se negujete, ja bih vam odgovorila – upravo ovako kako je preporuka K-beauty kozmetike, koja se oslanja na preparate koji pretežno imaju u sebi prirodne aktivne supstance u visokim koncentracijama, sa minimalnom količinom boja, mirisa, mineralnih ulja, konzervansa (prilagođenih prirodnoj kozmetici).

Pored toga, ova bogata zemlja napravila je vrhunski marketing za zdravu negu, koju objektivno preporučuju svi prirodni brendovi, bez obzira na poreklo, i upakovala u luksuzna i zanimljiva pakovanja koja vas mame egzotičnim nazivima i izgledom.

Iako na tržištu odavno postoji izrazito obilje ovakve kozmetike koja ne dolazi iz Koreje, moramo se zahvaliti njihovoj genijalnosti da ženama konačno skrenu pažnju na značaj i koristi od prirodne nege kože.

Korejska kozmetika uslovljava vas da poštujete savete, jer je svaki preparat bezuslovno vezan za sledeći

Zbog svega ovoga se 10-step K-beauty routine veoma brzo integrisala u dnevnu beuty rutinu žena širom sveta i postala must-have za mnoge od njih!