Zena u boho haljini na suncu

Putovanje sa stilom: boho haljina za vinsku turu po Srbiji

Ne postoji pravi i pogrešan način oblačenja, važno je da se osećamo dobro u svom telu i da, uz malo mašte, garderobom nahranimo um, kako bismo obeležile putovanje za kojim smo čeznule mesecima

Na početku sezone godišnjih odmora dobre vesti – sve više zemalja otvara granice za turiste, a kad je reč o našem malom svetu, dogodilo se nemoguće – najzad smo savladale umetnost pakovanja u jedan kofer. Ali, ako smo izabrale minimalistički stajling za letovanje, ne moramo da se lišimo putovanja u velikom stilu.

Pošto je mašta najbolji saveznik putnika, možda je trenutak da obučemo safari šorts i osećamo se kao kraljica džungle, iako idemo u banju.

Za letovanje smo odabrale minimalistički stajling, ali na dan putovanja možemo da budemo dame

Cvetna haljina, da se istaknemo

Na dan putovanja tri puta proveravamo da li je šporet isključen, prozor zatvoren, i u toj pometnji u poslednji čas shvatimo da smo najudobniju majicu i trenerku spakovale na dno kofera. U tom teškom momentu raspoloženje može da nam podigne udobna cvetna haljina.

Na putovanju ona daje pomalo retro izgled, kojim ćemo sasvim sigurno da se istaknemo na aerodromu, autobuskoj stanici ili u očima saputnika. Damski ili boho izgled možemo da zaokružimo šeširom koji ionako nemamo gde da spakujemo.

Trendi kombinacija u kojoj možemo da poletimo (avionom) su kombinezon i papuče. Bez obzira na svu eleganciju, kombinezon ipak nije zgodan komad odeće na putovanjima koja dugo traju. Izgleda jednostavno, međutim, tokom kratkih pauza izaziva komplikacije i neobične misli, poput onih da bi ljudi bili srećniji da imaju četiri ruke.

Damski ili boho izgled možemo da zaokružimo šeširom koji ionako nemamo gde da spakujemo

Košulja, pantalone, bermude ili šorts, kaiš i par sandala – dobra su kombinacija za početak, a aksesoar može da posluži i tokom letovanja, pošto nam je prtljag veoma mali.

Košulja je klasik na koji ne treba trošiti reči, naročito imajući u vidu moderne oversize, koje mogu da „maskiraju” sve što želimo. U sandalama sa širokim kaiševima, ravnim ili sa platformom, nećemo osetiti sate putovanja, bez obzira na to da li se vozimo autobusom ili automobilom. Osim toga, ovakva obuća slaže se uz sve.

Prva i druga mladost

Jednobojne pantalone su elegantne, ali samo u cvetnim možemo ponovo da postanemo hipi devojka

U plakaru sasvim sigurno imamo pantalone koje su udobne poput trenerki. Jednobojne su elegantne, ali odmor je naš trenutak slobode i ako nam prija, možemo ponovo da postanemo hipi devojka, pošto nabacimo cvetne ili one sa psihodeličnim šarama. Kada je o šortsu reč, izgleda da su važni model i tkanina od koje je napravljen, a ne nagađanja da li je to laskav komad garderobe za žene 45+ ili ne.

Za skeptične – u 45. godini telo još ne oseća gravitaciju, u 55. po želji možemo da produžimo nogavice do kolena, a pošto mnoge od nas smatraju da u 65. počinje druga mladost, u elegantnom šortsu izgledaćemo upravo u skladu sa svojim godinama.

Na internetu ima brojnih saveta kako da uskladimo šorts s oblinama, bez dijete. Opšte mesto je da bi trebalo da bude od čvršćih materijala, bez nabora u struku koji dodaju neželjeni volumen, ili džepova koji kvare izgled siluete. Međutim, to nije poenta ove naše šetnje kroz „putničke” stilove.

Trendi kombinacija u kojoj možemo da poletimo su kombinezon i papuče

Ovde je reč o tome da ne postoji pravi i pogrešan način oblačenja, da je važno da se osećamo dobro u svom telu i da, eventualno, uz malo mašte, garderobom nahranimo um kako bismo uveličale putovanje za kojim smo čeznule mesecima.

Možda vinska tura po Srbiji nije naše putovanje iz snova, ali boho haljina sigurno može da mu da neočekivani sjaj.