proverite cije savete o sminkanju sledite na internetu

Proverite čije savete o šminkanju sledite na Internetu

Svaka žena može na fotografiji da izgleda kao fotomodel – sa jakom šminkom, dobrim svetlom i dobrim fotografom, ali da li će ličiti na sebe? Bitno je da istaknemo prirodnu lepotu

Odgovore na pitanja koja vas interesuju, od instalacije veš mašine, preko uređenja i organizovanja povrtnjaka, do medicinskih dilema, pa i šminkanja, možete da potražite na internetu. Ali, od toga na koji link kliknete, zavisi da li ćete dobiti korisnu informaciju. U poplavi korisnih, a i onih drugih informacija, možemo lako da se izgubimo, a najviše ćemo izgubiti vlastito vreme.

Oni koji snimaju savete za šminkanje uglavnom ih pokazuju na sebi, ponekad na drugima. Da li ste pomislile da osoba na kojoj se pokazuje šminka ne liči na vas, da je drugačiji tip žene ili ima sasvim drugačije proporcije lica?

make up tutorial

Osoba na kojoj se pokazuje šminka može da ima sasvim drugačije proporcije lica od vaših

Pogledajte više različitih autora

Tehnike koje se pokazuju – primenljive su, ali mesta i intenzitet nanošenja, na primer, ne moraju da budu primenljivi na vama. Neke tehnike mogu da budu prezahtevne ili da oduzimaju previše vremena, a vama bi odgovaralo i nešto jednostavnije. Ono što vam se sviđa i što biste primenile na sebi obavezno isprobajte kad imate vremena, a ne kad ste u žurbi ili se spremate za izlazak.

snimanje make up tutoriala

Tehnike koje se pokazuju primenljive su, ali mesta i intenzitet nanošenja, na primer, ne moraju da budu primenljivi na vama

Prvi put možete i da improvizujete sa proizvodima, ali ako nastavite, kupite odgovarajuću šminku. Za kupovinu vam, takođe, preporučujem da odvojite više vremena. Pored onoga što vam treba, isprobajte i drugu šminku koja je u ponudi. Ne morate da je kupite, ali tako se upoznajete sa nekim novim proizvodima koje možete isprobati.

Proverite čije savete sledite. Svako može da vas savetuje o bilo čemu. Uostalom, pojavljivali su se i saveti koji su bili štetni po naše zdravlje.

Imajte na umu, takođe, da se svi video-materijali mogu obrađivati i da se to u velikoj meri primenjivalo na društvenim mrežama. Ako vas interesuje određena tema, uvek pogledajte više različitih autora i primenite ono što mislite da je najbolje.

Šminkanje za svečanost

Neke tehnike mogu biti prezahtevne ili oduzimaju previše vremena

Kad bi mi devojke i žene prvi put dolazile na šminkanje za neku svečanost, molila sam ih da ponesu sliku na kojoj se vidi šminka kakvu bi htele. Nije se radilo o konsultacijama ili određivanju stila, za to sam uvek ostavljala više vremena. Šminka bi trebalo da se brzo i dobro aplicira kako bi potrajala i zato sam, zbog lakšeg i bržeg dogovaranja, tražila da ponesu sliku. Ne sećam se sada koliki je bio procenat žena koje su našle sliku na kojoj model približno, bar po nekim parametrima, liči na njih. Mnogo je bilo slika raznih domaćih i stranih pevačica, nešto glumica ili nekih drugih javnih ličnosti. Da li zaista u stvarnom životu treba da izgledamo kao estradne umetnice, bez obzira na to kakvo slavlje je u pitanju?

gledanje video saveta o sminkanju

Ono što vam se sviđa obavezno isprobajte kad imate vremena, a ne kad ste u žurbi

Svaka žena može na fotografiji da izgleda kao fotomodel – sa jakom šminkom, dobrim svetlom i dobrim fotografom, ali da li će ličiti na sebe? Svaki put skrenem pažnju na to da je bitno da istaknemo prirodnu lepotu, pre nego da izmenimo svoje lice i dovedemo se do toga da izgubimo ono nešto što nas čini jedinstvenom i tako se utopimo u masu.

Dakle, internet je veliki adut i neiscrpan izvor informacija, iz proverenih i neproverenih izvora, koje su nam nadohvat prstiju, ali ga treba koristiti oprezno i prilagoditi svojim potrebama. To važi za sve, pa i kada su u pitanju saveti u vezi sa šminkom i negom.