Mik Džeger

Mik Džeger: Deca nas podstiču da se smejemo

Frontmen Rolingstounsa otac je osmoro dece, ima petoro unuka i dvoje praunuka. Ko su i šta rade deca ikone rokenrola

Frontmen Rolingstounsa, ikona rokenrola i jedan od ključnih simbola 20. veka, legendarni Mik Džeger, motivisao je svoje fanove spektakularnim koncertima koje je držao u ozbiljnim godinama, ali i činjenicom da je postao otac u svojoj 73. godini. Krajem 2016. novine su objavile da su Melani Hamrik i Mik Džeger postali roditelji dečaka, kome su dali ime Devero.

Dečak, koji će u decembru napuniti pet godina, prvo je dete svoje majke, danas 34-godišnje balerine, i osmo dete svog oca. Danas 78-godišnji Mik Džeger ima osmoro dece, uzrasta od 51 do pet godina, a ima i petoro unuka i dva praunuka.

„Mislim da sam prilično dobar otac”, rekao je Džeger jednom prilikom. „Imam dobar odnos s decom i to ne samo svojom. Deca nas održavaju mladim i podstiču nas da se smejemo.”

„Mislim da sam prilično dobar otac”, rekao je Džeger jednom prilikom

Džejd Džeger
Featureflash Photo Agency © / Shutterstock.com

Mudar čovek koji obožava svoju decu

Prvo dete, ćerku Karis, Džeger je dobio 1970. sa tadašnjom devojkom, glumicom Maršom Hant, ali već sledeće godine rodila mu se ćerka Džejd, koju je dobio sa suprugom Bjankom, od koje se razveo 1978.

Iz dugogodišnje veze sa manekenkom Džeri Hol dobio je 1984. ćerku Elizabet, zatim sina Džejmsa 1985, opet ćerku, Džordžiju Mej, 1992. i sina Gejbrijela 1997. Par se razišao 1999. Navodno, njihova veza je pukla kad je objavljena vest da je Mik dobio sina Lukasa Džegera sa brazilskom manekenkom Lusijanom Himenez.

Iako je Lusijanina veza sa Džegerom bila neobavezna, ona je o Miku kao ocu za Miror izjavila: „Lukas i Mik su veoma bliski, jer je Mik divan otac. Sviđa mi se što vaspitavam sina zajedno sa njegovim ocem, uz njegovu pomoć i savete. On je vrlo mudar čovek i obožava svoju decu. On je uvek tu za njih, a to je zaista lepo iskustvo.”

Deca koja imaju decu i unuke

Posle razlaza sa Džeri Hol, sa kojom ima četvoro dece, za Džegera je usledio period kad je izlazio sa mnogim ženama, sve dok se 2014. nije ustalio sa 43 godine mlađom Melani Hamrik, s kojom je 2016. dobio svoje osmo dete, čije puno ime glasi Devero Oktavijan Bazil Džeger.

Najstarija Mikova ćerka Karis, koja danas ima 51 godinu, oprobala se na filmu i televiziji, bavila se produkcijom, a nedavno je s prijateljicom lansirala sajt, na kome „dve obojene žene dele svoju ljubav prema hrani, prijateljstvu i kulturi”, kako su one to zvanično definisale. Karis je udata i ima dvoje dece, Mejzi i Zaka.

Godinu dana mlađa Džejd rođena je i odrasla u Parizu. Po zanimanju je dizajnerka nakita i dizajnira većinu onoga što Mik danas nosi. Radila je za brend Espri, a bavi se i unutrašnjom dekoracijom. Iz veze sa prethodnim partnerom ima dve ćerke, Asizi i Ambu, a iz braka sa Adrijanom Filarijem ima sina Reja. Takođe, Džejd ima dvoje unuka od Asizi, koji su Miku praunuci.

Najstarija Džegerova ćerka Karis, koja danas ima 51 godinu, oprobala se na filmu i televiziji


Elizabet Džeger , Džeri Hol i Džordžija Mej Džeger
Lev radin © / Shutterstock.com

Deca iz veze sa Džeri Hol

Elizabet Lizi Džeger, baš kao i njena majka Džeri Hol, napravila je karijeru kao manekenka. Radila je za Tomi Hilfiger, Lankom i slične brendove, a oprobala se i kao glumica. Kasnije se posvetila aktivizmu. Vatrena je feministkinja i posebno je bila aktivna u kampanji u Ilinoisu za donošenje zakona o jednakim pravima. Prošle godine je, u braku sa filmskim producentom Kristoferom Behlauom, dobila prvo dete, sina Judžina.

Džejms Džeger je nasledio očev talenat za muziku i bio je pevač i gitarista pank benda Turbogeist. Glumio je u seriji Vinil, koju je producirao njegov otac. Za tu seriju je napisao i nekoliko kompozicija. Oženjen je slikarkom Anuškom Šarma, ali nije poznato da li par ima dece.

Džordžija Mej, rođena 1992, takođe je model. Pojavljivala se u prestižnim časopisima: Vog, El i Harpers bazar, a ove godine je potpisala za Creative Artists Agency. Radila je za brendove Luj Viton, Šanel, Fendi i Versače.

Četvrto dete koje je Mik dobio sa Džeri Hol, sin Gejbrijel, dugo je živeo van svetla javnosti. Studirao je novinarstvo i jedno vreme radio u Tajmsu, čiji vlasnik je njegov očuh, sadašnji muž Džeri Hol, Rupert Mardok. Mardokovo bogatstvo Forbs procenjuje na 23,2 milijarde dolara, što je znatno više od Džegerovih 500 miliona. Gejbrijel se bavio poezijom, a 2019. pokrenuo je multimedijalnu platformu WhyNot, što je njegov otac Mik objavio na svojim društvenim mrežama. U julu ove godine oženio se Švajcarkinjom Anuk Vinzenrid, a velika svadba odigrala se u Londonu.

Džejms Džeger nasledio je očev talenat za muziku i bio je pevač i gitarista pank benda Turbogeist

Mik Džeger
Northfoto © / Shutterstock.com

Dobri odnosi dece iz različitih veza

Dvadesetdvogodišnji Lukas Moris Morad Džeger, koga je Džeger dobio sa brazilskom manekenkom, bavi se modelingom i već je dobio naslovnu stranu u magazinu Not a Teen. U aprilu ove godine, Lukas je imao operaciju uva, ali ne estetsku, već medicinsku. Tim povodom je njegova polusestra Džordžija objavila njihovu zajedničku fotografiju, poželela mu da se brzo oporavi i da se ubrzo ponovo sretnu.

Ako je tačno ono što kaže Lukasova majka, da se Mik trudi da bude dobar otac svoj svojoj deci, onda je moguće da i odnosi među decom iz različitih veza i brakova budu dobri.