nasminkana zena sa kapom i rukavicama

Kape, beretke, šeširi su neizbežni, ali će trud uložen u šminkanje biti primetniji

Kada nam pokrivala prekriju kosu, sebi izgledamo čudnije, „isprano”. Došminkajte sebi svežinu na lice i iscrtajte oči. Svaki trud uložen u šminkanje – isplatiće vam se.

Žene pokrivaju glave iz raznih razloga – praktičnih, verskih, estetskih. Pokrivala za glavu imala su razne oblike tokom istorije, pravljena su od različitih materijala, a neka su bila prava umetnička dela, naročito u epohama kad su šeširi raznih vrsta bili u modi.

Neka pokrivala, više od praktične svrhe, služila su kao modni dodatak, a hladni vetrovi i niske temperature primoravaju nas da uprkos urednoj frizuri, ili baš zbog nje, zaštitimo glavu.

Sigurna sam da se uz svaku frizuru može naći pravo pokrivalo

Naravno, možete samo da prebacite širok šal preko glave kad vas iznenadi loše vreme, a možete i spremni da dočekate hladno vreme i izaberete pravo pokrivalo u skladu s vašim stilom i potrebama.

Šeširi

Šeširi su najelegantnije pokrivalo, ali kad je hladno i vetrovito, uši su vam ipak na udaru, pa vas neće zaštititi od hladnoće i vetra, osim ako nije reč o šeširu sa spuštenim krajevima u stilu dvadesetih ili ranih tridesetih godina.

U zavisnosti od vašeg stila i oblika frizure, potrebno je da pronađete način da se ne smrzavate. Izbor modela je zaista veliki, probajte šta vam stoji i razmislite uz koji kaput ili jaknu će vam se slagati.

Možete samo da prebacite širok šal preko glave kad vas iznenadi loše vreme

Osetite gde vam naleže na glavu i da li se to uklapa s vašom frizurom. Nema potrebe da nosite tesnu končanu ili vunenu kapu, a frizuru fenirate kako bi imala veći volumen.

Probajte kapu koja podseća na rasta kapu. Šiške možete da izvučete napolje, a pozadi imate dovoljno prostora da ubacite i kosu ako želite. Takve kape najvećom težinom naležu na deo iza šiški i kad skinete kapu, neće vam oštetiti feniranu frizuru.

Nema potrebe da nosite tesnu končanu ili vunenu kapu, a frizuru fenirate kako bi imala veći volumen

Takođe ste u manjoj opasnosti da vam se pokvari fenirana frizura ako je vreme vlažno, jer je kosa manje izložena kiši ili snegu.

Ako imate dugu kosu, da li bi je u snežnom metežu ispleli u pletenicu ili punđu? Ima mnogo vrsta pletenica i punđi, ne mora da se podrazumeva klasična baletska punđa, ni klasična zategnuta, ili klasično ispletena pletenica! Možete da ih pravite na neki novi način, malo čupavije, ili na jednu stranu.

Beretke

Probajte kapu koja podseća na rasta kapu. Šiške možete da izvučete napolje, a pozadi imate dovoljno prostora da ubacite i kosu ako želite

Veće beretke mogu izgledati lepo sa svakom dužinom kose. Probajte beretku u boji! Ako nađete boju koja vam odgovara i uskladite dobro sa šminkom, to može biti pobednički stajling!

Ne morate da se trudite da nađete karmin baš u istoj boji sa pokrivalom. Teško ćete to uskladiti, pa i ako uspete, može izgledati preterano. Neka boje budu u istom tonalitetu, ali dozvolite pokrivalu ili usnama da preuzmu ulogu glavnog akcenta.

Ne morate da se trudite da nađete karmin baš u istoj boji pokrivala. Teško ćete to uskladiti, pa i ako uspete, može izgledati preterano

Svakako, kada nam pokrivala prekriju kosu, sebi izgledamo čudnije, „isprano”. Došminkajte sebi svežinu na lice i iscrtajte oči. Uz nošenje pokrivala, svaki trud uložen u šminkanje će vam se isplatiti i biti primetniji!

Sigurna sam da se uz svaku frizuru može naći pravo pokrivalo.

Ako baš ne volite kape i šešire, pokušajte sa grejačima ušiju u obliku slušalica ili kupite jaknu sa kapuljačom, tako ćete uvek imati zaštitu ako zagusti!