Nova šansa za šešir. Kapa – modni dodatak sa stilom

Uprkos narodnoj izreci „Nema kape za Marka”, istina je zapravo da za svakoga postoji prava kapa ili šešir, ako samo malo obrati pažnju na oblik i proporcije

Mnogi od nas nalaze da su kape i šeširi previše zahtevni, pomalo zastrašujući i da nisu za svakoga. Sem kada je hladno ili želite nešto da prikrijete, postoje mnoge prilike u kojima možete poneti neki od ovih ukrasa za glavu, bez straha da ste preterali ili da oglavlje ne odgovara vašem licu.

Uprkos narodnoj izreci „Nema kape za Marka”, istina je zapravo da za svakoga postoji prava kapa ili šešir, ako samo malo obrati pažnju na oblik i proporcije.

Šeširi širokog oboda trenutno su možda deo omiljene modne siluete, ali koreni ovog modnog dodatka sežu daleko u istoriju odevanja

Glavna stvar sa šeširima jeste pronaći onaj koji odgovara vašem stilu. U zimskim mesecima kape postaju zvezde modnog neba, ali neretko i nužnost. Međutim, nemojte gubiti iz vida i druge opcije – šešire širokog oboda, beretke i još mnogo sličnog.

Šeširi širokog oboda trenutno su možda deo omiljene modne siluete, ali koreni ovog modnog dodatka sežu daleko u istoriju odevanja. Od starog Rima, doba Luja XIV, kauboja i zlatnog doba Holivuda, ovi šeširi poprimali su mnoge oblike i krasili razne modne izraze. To važi i u ovom trenutku. Sa toliko različitih širina oboda i oblika kalote, možete pronaći onu formu koja odgovara gotovo svakom ličnom stilu, godišnjem dobu i vrsti odeće.

Beretke su ove godine osvojile svet i nakon mnogo vremena vratile se na modnu scenu. S njima treba postupati veoma oprezno

Za jesen i zimu šeširi od filca izvrsni su za održavanje toplote, bez obzira na vremenske prilike. Sa crnom bojom nikada nećete pogrešiti, ali nemojte u startu odbaciti ni maslinastozelenu, konjak, sivu, pa čak i belu boju. Istina je da ćete morati da isprobate nekoliko različitih šešira da biste pronašli oblik i veličinu koji vam odgovaraju.

Beretke su ove godine osvojile svet i nakon mnogo vremena vratile se na modnu scenu. S njima treba postupati veoma oprezno. Zahtevaju dobro stilizovanu frizuru i veoma precizno kombinovanje uz odgovarajuće odevne predmete. U suprotnom, vrlo lako možete zaličiti na kopiju Parižanke iz francuskih filmova šezdesetih godina prošlog veka.

Kape i šeširi su nam prijatelji tokom zimskih dana, ali nemojte ih zaboraviti ni kada sine prvo sunce. Sem zaštite od vremenskih prilika, one su i zabavan komad u vašoj garderobi

Kad stvarno postane hladno, svi ćemo se veoma brzo okrenuti klasičnim zimskim kapama. One ipak ne moraju biti dosadni i neinspirativni komadi odeće. Potrudite se da im date novi sjaj i s velikim zadovoljstvom ih ponesite i uz sportske, ali i uz svečanije prilike. Kapa je postala modni dodatak sa stilom. Mogu biti mekane kašmirske ili sa masivnim pletenicama, sa vezom, perlama i sjajnim detaljima. Koju god da odaberete, teško ćete pogrešiti, jer kape skoro svima dobro stoje, a danas je lako naći na tržištu kapu koja je baš idealan partner vašega stila.

Kape i šeširi su nam prijatelji tokom zimskih dana, ali nemojte ih zaboraviti ni kada sine prvo sunce. Sem zaštite od vremenskih prilika, one su i zabavan komad u vašoj garderobi. Ne zaboravimo – do Drugog svetskog rata kape i šeširi bili su i obavezan detalj, kako u odeći muškaraca tako i žena. Možda je trenutak da im pružimo novu priliku!