Z

Grad čine ljudi, a ne zgrade

Beograd sada voljen, nevoljen, rušen, ponižavan, uvek nalazi snage za nove ljude, ideje, dečje naivan u svojoj otvorenosti, crpi snagu

Najlepši grad na svetu je Pariz. Muzejski se inati vekovima i pobeđuje. Kad se dvoumiš, prepreči se supa od luka i poentira.

Najotmeniji grad na svetu je Cirih. Višegeneracijski gospodin, uglađen, lepo govori, a jos lepše piše. Kada se dvoumiš, pogledaš godišnji kulturni kalendar.

Najozbiljniji grad na svetu je London. Odmeren i čist. Ključan i obavezan, zaboravlja na plebs oko sebe. Kad zaboraviš, pojavi se dve milijarde ljudi na svetu koji voze levom stranom.

Najšik grad na svetu je Šangaj. Energija koja pokreće univerzum. Za podsetnik, probaš francusko-kinesku kuhinju.

Volim te još uvek. A ti mene?

Najvoljeniji grad na svetu je Njujork. Voljeni otac, ujak, stric, ljubavnik, značajan svakome. Zar ne hrlimo svi da vidimo gde je Nikola Tesla hranio golubove?

Kejptaun je grad sa najviše belaca u Africi. Kao da ne znaju šta je dobro! Prošetati se vinarijama, ko ne veruje.

Ne volim da kuvam svaki dan, naročito u gradu gde nemamo ostrige u ponudi redovno i trajno, i zato biram najsvetliji grad na svetu.

Beograd sada voljen, nevoljen, rušen, ponižavan, uvek nalazi snage za nove ljude, ideje, dečje naivan u svojoj otvorenosti, crpi snagu. Kad se dvoumiš, shvatiš da grad čine ljudi, a ne zgrade. Život čini suština, a ne forma.

Da se ne lažemo, naručujemo danas ručak. Svako sluša svoju muziku.

Volim te još uvek. A ti mene?