Trajna šminka štedi vreme

Uvek je bolje da uradite manje intenzivne intervencije, a ako poželite da pojačate svoje crte – dodajte još pigmenta

Veoma praktično zvuči tetoviranje osnovnih linija na licu kako biste uvek izgledale što lepše, čak i kad skinete šminku. Takođe, to je i velika ušteda vremena, naročito ujutru kad nam uvek fali još koji minut više.

Postoji više vrsta pigmenata, neki su postojaniji, a neki manje postojani. Svakako, posle određenog vremena mora da se uradi korekcija. Pigmenti su obično mešavine različitih boja, a sve boje ne blede istovremeno. Zato je bitno da osoba koja će vam uraditi trajnu šminku zna da proceni i izabere pravi pigment za vas. Tražite da vidite šta je ta osoba već radila ili idite na tetovažu po preporuci.

Bitno je da osoba koja će vam uraditi trajnu šminku zna da izabere pravi pigment za vas

Tamne obrve

Mislim da su trenutno u modi prejake obrve. Uvek kad vidim pretamne i prejako iscrtane obrve pomislim da ta žena hoće da izgleda oštrije i namrgođeno. Često se setim glumca koji je glumio sa Čarlijem Čaplinom. Onaj, skoro duplo veći od njega, nabildovan i sa ogromnim, jako iscrtanim obrvama. Obično se tako karikiraju opasni zlikovci. Ako su te jake obrve u cilju da prikrijete svoj nežan i preblag karakter, onda je to s razlogom.

Pominjem obrve jer su mi one najprimetnije, a možda se one najčešće i tetoviraju, a možda samo meni previše smeta kad su prejake. Možda i zato što na snimanju filma uvek najteži zadatak bude baš prekrivanje tetovaža. Onih na telu ili kao trajna šminka, uvek je problem da se prekriju ili promene, i da to izdrži celodnevna snimanja. Jer glumci ipak treba da igraju različite uloge i jako smešno deluju u filmu iz određene epohe glumice sa trajnom šminkom ili očitom plastičnom operacijom.

Cilj tetoviranja osnovnih linija na licu jeste da izgledate lepo i kad se probudite pored nekog

Ja se nisam odlučila na taj korak. Ali nisam sasvim protiv trajne šminke. Ako su obrve u boji prilagođene vašoj kosi i tenu, i nisu preoštre i pretamne kod korena nosa, ako usne nisu ocrtane prejakom ili pretamnom bojom, i ako linija na oku bude kao osnov za dobro senčenje – nemam ništa protiv. Računajte da će vas nekad neko videti i bez dodatne šminke i da je osnovni cilj da izgledate lepo i kad se probudite pored nekog bez šminke.

Razmislite kako ćete godinama da se kajete ako se ne dogovorite i ne objasnite šta tačno želite! Uvek je bolje da uradite manje intenzivne intervencije. Ako posle nekog vremena ipak poželite da pojačate svoje crte, dodajte još pigmenta. Ako se ipak pokajete, i niste zadovoljne, za skidanje postoje preparati, ali se ponovo ubacuju pod kožu kao i kod tetoviranja, i taj proces nije gotov „iz prve”.

Nije naodmet još jedan vrlo bitan detalj – pre zakazivanja termina za totalnu promenu, proverite da li ste slučajno alergične na neki pigment!