Tom Hardi: ceo život u tetovažama

Najzgodniji negativac filma ima „golubije srce” – tetovirao je lik Madone jer ga inspiriše da brine o drugima i bude „majčinska figura”

Najzgodniji negativac filmskog platna, britanski glumac Tom Hardi obožava pse jer su „oni kao anđeli”. Na snimanjima uvek nađe neku lutalicu s kojom se sprijatelji. U tinejdžerskim danima dobio je mešanca koga je nazvao Maks, po omiljenom filmu Pobesneli Maks. Tog psa vodio je sa sobom čak i na časove glume i zvao ga svojom jedinicom za podršku. Maks je uginuo 2011, baš dok je Tom Hardi bio na snimanju nastavka kultnog serijala Pobesneli Maks: Auto-put besa.

Obožava pse jer su „oni kao anđeli”.

Sa suprugom Šarlot Rajli
© Debby Wong / Shutterstock.com

Posle toga, kad mu je žena rekla da stvarno više ne može da dovodi kući svako štene koje sretne, posvetio se udomljavanju lutalica u okviru organizacije PET. U jednu TV emisiju doveo je svog psa da bi podstakao ljude da pruže dom napuštenim psima.

Od 2010. je ambasador organizacije Prince’s Trust, koja pomaže mladim ljudima u nepovoljnom položaju

Važnost druge šanse

Ovaj filmski „grubijan golubijeg srca” pravi je primer koliko čovek može da promeni sebe, ako se tome posveti. Imao je buntovnu mladost. Između ostalog, hapšen je zbog krađe kola, a kad je nedavno video klinca koji je ukrao električni trotinet, trčao je za njim da ga uhvati, baš onako kako trči u akcionim filmovima. Cilj mu je bio da maloletnog izgrednika uključi u program humanitarne organizacije Prince’s Trust, koja pomaže mladim ljudima u nepovoljnom položaju. Tom je od 2010. ambasador ove organizacije jer i sam dobro zna koliko je važno dobiti drugu šansu.

Ponosan što je Londonac

Kad je počeo da glumi pre dvadesetak godina, bio je lepuškasti, visoki mršavko, da bi danas, u 42. godini, punio platno svojim mišićavim torzom i bicepsima. Tom Hardi na telu ima dvadesetak tetovaža, od kojih, kako stoji na njegovom sajtu, svaka ima jasno značenje, pa se iz njih može pročitati biografija.

Istetovirana silueta Londona govori o tome da je Tom Hardi rođen i odrastao u ovom gradu, na šta je posebno ponosan

Šarliz Teron i Tom Hardi, premijera nastavka kultnog serijala Pobesneli Maks: Auto-put besa
© Denis Makarenko / Shutterstock.com

Istetovirana silueta Londona govori o tome da je Tom Hardi rođen i odrastao u ovom gradu, na šta je posebno ponosan. Iznad Londona je tetovaža Madone sa detetom. Osim što govori o njegovom hrišćanskom bekgraundu, ona ga je, kako sam kaže, naučila da i sam bude „majčinska figura (mothering) svojim roditeljima, svojoj deci, psima, samome sebi, a to je veoma bolno”. Tu je i simbol koji svedoči o njegovom irskom nasleđu preko majke slikarke.

Sve ljubavi mu ostaju na koži

Tetovaže beleže i njegov ljubavni život. „Do smrti SW” svedoči o njegovoj ljubavi sa Sarom Vord, s kojom je bio u braku od 1999. do 2008. U njenu čast istetovirao je i stilizovanog zmaja jer je Sara rođena u godini zmaja. Zvezdu je istetovirao kada je njegova tadašnja devojka Rejčel Spid ostala trudna, a na ramenu mu stoji Šarlot, ime njegove sadašnje žene Šarlot Rajli. Između nekoliko tetovaža vezanih za decu, upadljive su „Padre Fiero (ponosni otac)” i „Figlio Mio Bellissimo (moj prelepi sin)”.

Kao rezultat izgubljene opklade sa Leonardom Dikaprijem u vezi sa njegovim Oskarom, morao je da istetovira „Leo sve zna”

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Tu su zatim tetovaže vezane za prijatelje. Broj 1338046 je broj koji je otac njegovog najboljeg prijatelja iz mladosti nosio kao marinac. Ime svoje agentkinje Lindi King istetovirao je kad je ona obećala da će ga odvesti u Holivud. Jedna od najnovijih rezultat je izgubljene opklade sa Leonardom Dikaprijem u vezi sa njegovim Oskarom. Pošto je izgubio, morao je da istetovira „Leo sve zna”. Među vidljivim tetovažama su još „Smej se sad, plači posle”, a tu su vuk, gavran i sveto srce.

Tom Hardi na telu ima dvadesetak tetovaža, od kojih, kako stoji na njegovom sajtu, svaka ima jasno značenje

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com