Moda kao zabava–niste mogli da se rodite u boljem trenutku

Svesne ste da možete da budete glamurozne, a da ne mora da vam bude neudobno ili da za to morate da čekate neku izuzetnu priliku

U četrdesetim godinama moda može da postane izvor neprestane zabave.

Sa dvadeset ste najčešće imale savršenu građu, ali je niste cenile ili ste se plašile da budete odvažne da ponesete najluđe kombinacije sa naslovnih strana blještavih korica. Sem toga, tu je bila i večita borba sa finansijama. Bilo da ste studirale ili već uveliko radile, mogućnosti nisu uvek pratile maštu i želju da se sa modom zaigrate.

Ovo je trenutak da zaista počnete da se zabavljate.

Tridesete su donele razne izazove, osvajale ste podneblje karijere, porodice, sticale novi krug prijatelja i nove društvene veštine. Otkrivale ste ko ste zapravo vi i kakav bi trebalo da bude vaš stil, u skladu sa novom osobom koja postajete.

Onda su došle četrdesete i vi ste odjednom u prilici da moda za vas zaista postane igra. Više nego ikada poznajete sebe. Znate svoje mane i svoje vrline. Poznajete svoje telo i umete da uživate u njemu. Svesne ste da možete da budete glamurozne, a da ne mora da vam bude neudobno ili da za to morate da čekate neku izuzetnu priliku. Iskusile ste da sa malo talenta najjednostavnija crna haljina iz radnje na ćošku može, uz dobar komad nakita ili sjajne čizme, da postane tema večeri, jer sada znate tajnu koju niste znale sa dvadeset godina – vi nosite haljinu, a ne ona vas.

Trendovi su samo predlog izgleda

Ako ste rođeni šezdesetih ili sedamdesetih godina prošlog veka, koncept starenja za vas je mnogo drugačiji od generacije vaših roditelja

Ovo je trenutak da zaista počnete da se zabavljate. Pri tom, niste mogle da se rodite u boljem momentu za ovakvu vrstu pristupa životu. Ako ste rođene šezdesetih ili sedamdesetih godina prošlog veka, koncept starenja za vas je mnogo drugačiji od generacije vaših roditelja. Vas vrlo verovatno godine ne ograničavaju kada je društveni život i fizički izgled u pitanju. Vi se zabavljate na sličan način kao što ste to radile sa dvadeset. I moda vas zabavlja na sličan način, ali vi ste sada drugačije osobe i ako ste dovoljno opuštene ovo je trenutak da formirate svoj stil. Ali budite oprezne, vaš stil dolazi od vas, mora biti odraz vašeg karaktera. Nijedna osoba koju ste do sada srele ili videle u medijima nije slična vama. Vi ste jedinstveni sa svojim vrlinama i manama. Trendovi su samo predlog izgleda za predstojeću sezonu, ali tek pomešani sa vašim specifičnim viđenjem sebe postaju deo stila pojedinca.

Sofija Loren: „Žena posle četrdesete toliko je samostalna i dovoljna sama sebi, da je njeno pravo da odluči koliko ima godina i gde se nalazi njen struk”

Sofija Loren je rekla: „Žena posle četrdesete toliko je samostalna i dovoljna sama sebi, da je njeno pravo da odluči koliko ima godina i gde se nalazi njen struk”.

Imajte to u vidu kada krenete da se igrate modnih igara, sada kada ste u najboljem periodu svoga života.