Miroslav Lukovic Mister X

Kosa posle korone

Pretpostavljam da je i vama, kao i meni, kosa opala (i opada) od posledica korona virusa. To nije nimalo prijatan osećaj, a mi frizeri sve češće imamo zadatak da rešavamo problem tog postkovid opadanja kose

Kažu neki pametni ljudi – ko nije za sebe, nije ni za druge. Tako i ja, ko o čemu, opet o svojoj kosi, odnosno vašoj. Pretpostavljam da je i vama, kao i meni, kosa opala (i opada) od posledica korona virusa. To nije nimalo prijatan osećaj, a mi frizeri sve češće imamo zadatak da rešavamo problem tog postkovid opadanja kose.

Moja topla preporuka je da, ukoliko ste se našli u situaciji da vam kosa opada nakon korone, koristite X-Lab pilule za kosu u kombinaciji sa kolagenom ribljeg porekla

Od prošlog leta, nažalost, to je slučaj sa kojim se svakodnevno susrećem na poslu, a zahvata kako decu i mlade, tako i nas „vremešne ljude”. Simptomi su gotovo identični u svim situacijama – nekoliko meseci nakon obolevanja od korona virusa kosa počinje da se proređuje i opada, što najčešće primetimo na pločicama u kupatilu koje su prepune dlaka. To se i meni desilo, ali način da se to reši uvek postoji.

Problem sam prestane nakon otprilike šest meseci od preležane bolesti, međutim ono što je moj savet (i što se pokazalo da „radi”) jeste suplementacija, kojom kosi pružate odgovarajuću „podršku” da se oporavi i ponovo zasija starim sjajem. Ja, kao i moji klijenti, koristim X-Lab pilule za kosu, koje za mesec i po dana upotrebe daju vidljive rezultate. Prestanak opadanja kose, izrastanje novih dlaka i poddlake samo su neke koristi od dobre suplementacije kao što je ova.

Problem sam prestane nakon otprilike šest meseci od preležane bolesti, međutim ono što je moj savet (i što se pokazalo da „radi”) jeste suplementacija, kojom kosi pružate odgovarajuću „podršku” da se oporavi i ponovo zasija starim sjajem

Međutim, dešavalo mi se da u salonu sretnem i žene kod kojih je vidljiv izvanredan napredak, te sam „anketirao” mušterije kako bih saznao šta sve koriste za tako dobre rezultate. Zajedničko svima bila je upotreba ribljeg kolagena kao dodatka suplementaciji. Stoga, moja topla preporuka je da, ukoliko ste se našli u situaciji da vam kosa opada nakon korone, koristite X-Lab pilule za kosu u kombinaciji sa kolagenom ribljeg porekla.

© Foto Šormaz

Ukoliko je opadanje kose dostiglo dramatičan nivo, dodatno bih preporučio korišćenje 5-procentnog rastvora minoksidila – to je lek koji već godinama podstiče rast i bujnost kose. Prvenstveno se muškarcima preporučuje 5-procentni minoksidil, dok je za žene namenjen onaj 2-procentni, ali neretko i ženama dam „mušku” dozu.

Minimum koliko bi neki preparat trebalo da stoji na kosi je deset minuta, te vam preporučujem da odvojite vreme za svoju kosu i da ostavite tretman na glavi onoliko koliko je, prema uputstvu, potrebno

Ono što je jako važno u postkovid periodu opadanja kose jeste vreme koje morate da posvetite nezi kose i kože glave, jer one ne traže samo određene preparate, već i adekvatno izdvojeno vreme. Dame često umeju da kupe pregršt skupih preparata, ali onda sve te preparate na kosi drže jako kratko, zbog čega oni ne ostvaruju svoj puni efekat.

To je za mene čisto bacanje para, jer usled svakodnevne žurbe, premalo vremena posvećujete svojoj kosi. Minimum koliko bi neki preparat trebalo da stoji na kosi je deset minuta, te vam preporučujem da odvojite vreme za svoju kosu, da ostavite tretman na glavi onoliko koliko je, prema uputstvu, potrebno i da kosi pristupite na isti način kao koži lica – nežno, strpljivo i s ljubavlju!

Voli vas Mister X!

mister x potpis