usne devojke sa roze karminom

Barbi glamur za jubilej

Barbi svet obuhvata mnoštvo karijera, od lekara do programera, i poslova iz mašte, od princeza do sirena, ali u suštini reč je o lutki na kojoj se vežba stil

Mattel slavi 75. rođendan, a povodom jubileja, svoj najčuveniji proizvod lutku Barbi obukao je u luksuznu crvenu haljinu.

Vršnjakinja bebi-bumerki nije ostarila ni dan, međutim tokom nekoliko decenija prošla je kroz brojne transformacije koje su utišale osporavanja u vezi s njenim izgledom, omogućile joj da izdrži jaku konkurenciju i zadrži položaj princeze među generacijama dece.

Raznolika i svestrana

U kompaniji se ponose ovim, i u ekonomskom i u kulturološkom smislu, dugovečnim brendom. Za jedan minut proda se stotinu Barbika širom sveta, a zahvaljujući ceni od desetak do stotinu dolara ona može da dospe u ruke mnoge dece.

Vršnjakinja bebi-bumerki nije ostarila ni dan, tokom nekoliko decenija prošla je kroz brojne transformacije i uspela da zadrži položaj princeze

Ove lutke danas su različite poput svojih vlasnika i vlasnica, a to podrazumeva, kako prenose mediji, 176 raznolikih lutaka, devet tipova tela, 36 tonova kože i 94 frizure.

Iako Barbi svet obuhvata mnoštvo karijera, od lekara do programera, i poslova iz mašte, od princeza do sirena, u suštini uvek je reč o lutki na kojoj se uče i vežbaju moda i stil.

Barbika ide u korak sa društvenim promenama i iz fizičkog sveta prelazi u druge medije

Barbi već decenijama oblače i deca, i najpoznatiji kreatori. S druge strane, ona veoma uspešno ide u korak sa društvenim promenama, iz fizičkog sveta prelazi u druge medije, i možda su upravo zahvaljujući tome oči devojčica, mama i baka širom sveta zasijale istim sjajem kada je Mattel, povodom jubileja, kolekciji dodao glamuroznu Barbiku u crvenoj haljini.