Planeta Zemlja, okolo su pokloni upakovni u reciklirani papir.

„Zeleni” pokloni za radosnu 2024.

Sigurno biste voleli da nekoliko bliskih osoba obradujete ekološkim poklonima koji će imati i poruku, kako biste ih inspirisali da brinu o sredini u kojoj živimo i doprinesu zaštiti planete.

Za početak, to može biti višekratna torba za kupovinu, naravno od eko-materijala, lepog dezena, sa svečanim šarama ili nekom prigodnom porukom. Torba će sama po sebi biti poklon, a u njoj će se verovatno kriti još neko iznenađenje…

Tašna/torba napravljena od teksasa.

Mogu to biti i flašice za vodu za višekratnu upotrebu. Ne samo da su koristan poklon nego će imati i dodatno uputstvo da je potrebno da se dovoljno hidriramo. Najbolje je da budu napravljene od nerđajućeg čelika, stakla ili održivih materijala poput bambusa.

Napravite drugaricama domaći prirodni kozmetički proizvod poput bombe za kupanje, za opuštajuće, tople mirisne kupke, koristeći prirodne sastojke. Brzo i lako se prave, a materijal možda već sada imate kod kuće: limuntus, sodu bikarbonu, morsku so, gorku so iz apoteke, kukuruzno brašno, destilovanu vodu, aromatično esencijalno ulje, zatim jestivu boju, latice cveća ili deliće lekovitih biljaka.

Prirodni sapuni u raznim bojama i mirišljave "bombe" za kupke, na roze pozadini.

Sledeća ideja mogla bi da bude – „uradi sam” biljna bašta! Zašto ne bismo dodatno podstakli svoje prijatelje i porodicu da prihvate „zeleni život” tako što ćemo im pokloniti lepo osmišljen „uradi sam” komplet sa začinskim biljem. Ovakve bašte na ispustima prozora, gde zimi ima dosta sunca, omogućiće ukućanima da u svakom trenutku imaju sveže, domaće bilje.

Poklanjajući bilo koji gadžet na solarni pogon, kao što su lampe ili uređaji koji koriste čistu energiju, utičemo na smanjenje karbonskog otiska. Savršeni su za entuzijaste na otvorenom, prijatelje koji su upoznati sa tehnologijom ili bilo koga ko brine o prirodi.

Dobra ideja je i odeća od organskih materijala kao što su organski pamuk, bambus, konoplja ili reciklirana vlakna. Mnogi dizajneri i zanatlije stvaraju jedinstvene komade, npr. torbe napravljene od prepravljenog teksasa ili nakit napravljen od recikliranog metala.

Bež džemper od recikliranog materijala.

Ako je osoba za koju osmišljavate poklon kreativna, možete joj uplatiti kurs iz neke „uradi sam” oblasti, gde se koriste materijali koji se recikliraju.

Koristite maštu i pakujte u reciklirani papir, korpice od pruća ili drugih eko-materijala.

Srećno eko-poklanjanje!

Prelepo upakovani pokloni u reciklirani zeleni i bež papir, ukrašeni drvenim zvezdama itd.