Z

Vratimo se Dostojevskom

Učimo iz početka. Kako od zla do dobrog? Kako u isto vreme verovati u Svevišnjeg i biti ateista? Zaboravimo malo na planetu Zemlju, setimo se sebe i svoje dece

Koliko je energija važna ili, pravilnije, da li je jedino važna? Pravilno usmerena, pozitivna, negativna, graditeljska, rušilačka, razarajuća, opsesivna.

Drugi sastojak, strasniji, najstrasniji, nepokolebljiv je – vera. Vodilja, izuzeta od kolebanja, bez pitanja, crkvena (ne)prijateljica. Kristalno čista i opasna.

Koliko je moguće da uhvatiš inspiraciju u momentu, pretvoriš je u pozitivnu energiju i veruješ u sebe?

Da li smo vaspitani da stanemo, duboko udahnemo i verujemo u danas? Volimo svaki dan, svaki kamen, jedni druge?

Za sada smo spremni da sudimo, odmah kamenujemo krivce i okrivljujemo uvek i zauvek nekog drugog. Gledajući čežnjivo u sutra, u daleku bolju budućnost gde ce doći spasilac da nas zagrli, potapše po ramenu, jer on razume da mi nismo krivi.

Zapanjeno tri puta kupujem knjige za ovo besplatno školovanje i vidim da sledećih meseci – ništa planirani tretmani lica za mene

Vratimo se Dostojevskom ove jeseni. Učimo iz početka. Kako od zla do dobrog? Kako u isto vreme verovati u Svevišnjeg i biti ateista? Zaboravimo malo na planetu Zemlju, setimo se sebe i svoje dece.

Paradajz na pijacama nije još dovoljno jeftin za pravljenje soka, ali blizu smo. Imate li neki novi recept?

Mi ćemo danas pečeno, jedva nađeno, domaće pile sa morskom solju. Deca blago očajna uče da se odgovornost vraća u njihove, školom zasićene živote. Zapanjeno tri puta kupujem knjige za ovo besplatno školovanje i vidim da sledećih meseci – ništa planirani tretmani lica za mene.

Duboko disati na šest uzdaha, znamo da je školovanje najvažnije. Slusamo Šostakoviča, Valcer br.2.

Bog je sa nama.