zena na plazi ispod suncobrana

Vodootporna šminka – stop razmazivanju

Tokom vrućina bolje je koristiti tečne pigmentisane proizvode koji se popularno zovu tint, a ne one masne. Pigment je u vodenoj bazi i lakše penetrira dublje u kožu

Svi znamo za vodootpornu maskaru. Koristimo je uvek kad smo u opasnosti da ćemo plakati ili nam je jako bitno da nam se tog dana ne razmaže šminka.

Idealna je za korišćenje leti – bilo da se kupamo ili znojimo, možemo da budemo sigurne da nam se bar maskara neće razmazati.

A šta je sa svom ostalom šminkom?

Pored vodootporne maskare, potražite i vodootporni ajlajner

Masne senke i masna rumenila su otporni na vodu, ali ne i na dodir. Ako se oznojite i obrišete lice maramicom, verovatno će se većina kremaste šminke skinuti. Zato je bolje koristiti tečne pigmentisane proizvode koji se popularno zovu tint.

Pigment je u vodenoj bazi i lakše penetrira dublje u kožu. Zgodni su i stoga što se mogu koristiti na usnama, obrazima, pa i na kapcima. Tako svoju torbu ne opterećujete sa tri različita proizvoda.

Polutrajni i trajni tretmani ulepšavanja odlično su rešenje za leto. Bojenje trepavica i obrva, kao i mini-val trepavica, male su intervencije koje mnogo znače u vrućim danima.

Pored vodootporne maskare, potražite i vodootporni ajlajner. Možda i u nekoj jarkoj boji, uz šarenu letnju garderobu. Ruževi sa jakom pigmentacijom su odlični i za leto. Teško se skidaju, pa ostanu na usnama dugo, pogodni su i za nošenje kad stavljamo i skidamo maske, jer se ne otiskuju.

Ruževi sa jakom pigmentacijom teško se skidaju, pa ostaju na usnama dugo, a pogodni su i za nošenje kad stavljamo i skidamo maske, jer se ne otiskuju

Vodootporni su i jače pokrivajući tenovi za telo koje najčešće koristimo za pokrivanje venica i kapilara. Pažljivo i jednakomerno ih nanesite na hidriranu kožu. Ako vam je koža suva, obavezno je namažite mlekom za telo pre nanošenja tena.

Obratite pažnju na pregibe, gde je koža suvlja, jer tu može ostati veći nanos tena. Počnite sa manjim količinama i dodajte još preparata ako je potrebno. Nije naodmet da malo sačekate sa oblačenjem kako bi se ten malo prosušio i dobro vezao za kožu.

Tokom leta, naročito u vreme odmora, pokušajte da odmorite lice od šminke. Kad morate kompletno da se našminkate, koristite lakše tenove kako bi koža mogla da diše.

Vodootporni su i jače pokrivajući tenovi za telo koje najčešće koristimo za pokrivanje venica i kapilara

Takođe, obratite pažnju da li vam boja tena odgovara – ako ste pocrnele, ne možete koristi boju koju inače koristite zimi. Kad god je moguće, probajte da ne stavite ten i samo korektorom popravite sitne nepravilnosti.

Olovke za oči se takođe proizvode u vodootpornoj verziji. Već su i obične olovke dosta postojane, a vodootporne su sjajne za kombinaciju vrućine i vode.

Za kraj, možete da preprskate lice nekim od sprejova za fiksiranje šminke. I ne zaboravite – kad se brišete peškirima ili maramicama, ne vucite po površini kože nego tapkajte!

Obične olovke su dosta postojane, a vodootporne su sjajne za kombinaciju vrućine i vode