vetar u kosi devojke

Vetar u kosi samo na filmu deluje romantično

Ove jeseni maske su obavezan „modni dodatak”, ali kožu lica štitimo od hladnoće, kao i obično, kremama i puderima

Nažalost, svakim danom je sve primetnije da je leto završeno i da smo ozbiljno zagazili u jesen. Ovo donekle utiče i na svakodnevnu rutinu nege i šminke. Preplanuli ten polako postaje stvar prošlosti, i u skladu s tim prilagođavamo nijansu pudera.

Losioni za tela sa sedefom ne izgledaju više tako lepo, nisu u skladu sa duhom jeseni, a svakako, sve manje delove kože ostavljamo nezaštićene od hladnoće.

S obzirom na to da lice ne oblačimo, iako su nam ove sezone maske i dalje obavezan „modni dodatak”, bitno je da kožu lica zaštitimo od hladnoće i vetra. Hladan vetar isušuje kožu što može, u zavisnosti od osetljivosti, da dovede čak i do dermatoloških problema, ispucalosti, crvenila…

Proverena kombinacija

Preplanuli ten polako postaje stvar prošlosti, pa u skladu s tim prilagođavamo nijansu pudera

Svakako je nega kože lica bitna tokom cele godine, ali nije loše ponoviti. Preporučljivo je u hladnijem periodu koristiti hidratantne kreme za lice, ali i zaštitne, čak i jače, s prirodnim masnoćama, kako vetar ne bi prodirao direktno do kože lica.

Ukoliko svakodnevno koristite puder, izaberite kremu za lice koja vam odgovara, i isprobajte da li je kompatibilna sa puderom koji koristite. Možete je koristiti kao podlogu pre teniranja, ali obavezno uvek proverite kada nove proizvode kombinujete, kako ne bi došlo do neprijatnog iznenađenja kada negde žurite.

Hladan vetar isušuje kožu, što može da dovede čak i do dermatoloških problema, u zavisnosti od osetljivosti

Ako proizvodi nisu kompatibilni, može već prilikom nanošenja doći do raslojavanja i neravnomernog razmazivanja, pa konačni rezultat neće izgledati zadovoljavajuće. Najlakše je koristiti kremu i puder istog proizvođača.

Ukoliko nemate naviku da svakodnevno nanosite puder, izaberite kremu koja vam odgovara i čuvajte kožu svog lica tako što ćete je nanositi pre izlaska na hladnoću. Naravno, i u ovom slučaju, ako preko kreme stavljate druge proizvode koje ranije niste kombinovale, proverite kako se ponašaju kada se nanose.

U slučaju da želite preko kreme da nanesete neki suvi proizvod, pazite da se na tom delu krema upije, inače će se na vlažnu kožu suvi, odnosno praškasti proizvod zalepiti, i posle ne može lepo da se razmaže i nanese. Pre praškastih proizvoda uvek nanesite puder u prahu ili kamenu.

Ako svakodnevno koristite puder, izaberite kremu za lice koja vam odgovara i isprobajte da li je kompatibilna s puderom

Ranije je bilo rasprostranjeno mišljenje da puderi šire pore i da su štetni za lice. Međutim, zahvaljujući modernijim recepturama i pažljivom svakodnevnom skidanju šminke, oni ne samo da ne štete već predstavljaju našu zaštitu od spoljnih uticaja, hladnoće i gradskog vazduha.