Žena dodiruje kosu

Uvek je dobro dodati licu malo boje

Zvezde imaju izgovor da se jače našminkaju, poput Madone ili Merilin Mnoro, a šta je sa nama koje se ne pojavljujemo na platnu ili ekranu?

Kad pustimo sedu kosu ili kad smo izrazite plavuše, teško je dozirati količinu i jačinu šminke. Možda je lakše sa večernjom nego sa dnevnom šminkom. Još pažljivije je potrebno izabrati pravu boju tena. Svaka greška se još više primeti kod bledog, „bezbojnog” tena.

Ako prvi put idete na tetoviranje ajlajnera, ivice usana ili obrva, počnite nežnijim bojama, ne na prevelikim površinama

Denis Makarenko © / Shutterstock.com

Zvezde imaju izgovor da se jače našminkaju, poput Madone ili Merilin Monro, a šta je sa nama koje se ne pojavljujemo na platnu ili ekranu? Uvek je dobro kad možemo da uštedimo na vremenu koje svakodnevno trošimo na svoje sređivanje. Negovana koža znači da možemo potrošiti manje vremena na prikrivanje nepravilnosti u boji kože, da će se ten manje primetiti u boricama i da ćemo čitav ten naneti brže i lakše.

Permanentnim bojenjem obrva možemo uštedeti na vremenu za iscrtavanje, tako ćemo i bez šminke imati neku formu koja nam ocrtava lice. Pazite sa odabirom boje, kako ne biste izgledale preoštro, jer ćete u tom slučaju potrošiti više vremena na pokrivanje prejake boje, što je teže od iscrtavanja. Trajna šminka, ako je urađena u skladu sa vašim licem i načinom šminkanja, može uveliko da ubrza vašu svakodnevnu rutinu. Ako prvi put idete na tetoviranje ajlajnera, ivice usana ili obrva, počnite nežnijim bojama, ne na prevelikim površinama.

Uvek je dobro da stavimo bar nešto boje na svoje lice

Pre tetoviranja razmislite šta su bitne informacije koje morate dati onome ko će vas tetovirati. Da li se baš svakog dana šminkate ili želite da tetovaža izgleda prirodno i na nenašminkanom licu. Mislim da je jako bitno da izgledamo lepo i bez šminke i zato je naročito važno da sve trajne promene uradimo sa merom i promišljeno, kako bi sve te intervencije izgledale prirodno i usklađeno.

Na licu bledom, bez boje, već se i malo šminke primeti. Uvek je dobro da stavimo bar nešto boje na svoje lice. A nema razloga da izbegavamo jaču šminku ako nam se to sviđa i ako nam stoji. Svojim načinom šminkanja ispratite svoj stil oblačenja i načina života, budite zadovoljne i sigurne u sebe.

Samo hrabro, s merom i ukusom!