Naslovna strana kolumne Pisma Lady bo

Umesto lajfkouča papagaj

Ja imam mačku, kontejnerku. To u prevodu znači da su deca našla ljubimca ispred zgrade gde živimo, a pored kante za đubre. Mi, roditelji koji smo poklekli pred dečjim pritiscima, ponosno ističemo da smo ljubimca uzeli sa ulice.

Tešimo sebe da ovo što sami čistimo pesak i hranimo dečjeg ljubimca znači da smo ljubitelji životinja/spasioci i da je to znak da smo saosećajni jer imamo i živi dokaz za to.

Ne bude ovde kraj. Dele nas na ljubitelje pasa i ljubitelje mačaka. Prave psihološki profil vlasnika ljubimaca. Nije nam dovoljno podela nego još da pojačamo.

Evo, ja da kažem da volim i pse i mačke svih vrsta i kornjače/hrčkove/zečeve, a najviše volim sve roditelje koji su u svojih 15 minuta slobodnog vremena tokom 24 sata još 10 dodali na razgovor sa ljubimcem svoje dece.

Slagala bih da kažem da nam mačka nije zabavna, da nas ne uveseljava kad usred noći skače po okvirima vrata i visi/ljulja se na zavesi. Da kažem da ne brinem da li joj je dlaka dovoljno sjajna i da li mi izgleda mršavo.

Kad me boli glava, ili grlo, ona uporno pokušava da mi spava na istoj, što naravno dovodi do glasnog smejanja svih ukućana i pozitivnih emocija koje mogu da se napipaju.

Pozitivne emocije su sve što želim ove godine, tako da je mačka/pas naša velika preporuka. Umesto lajfkouča papagaj.

Ljubimci su sreća i radost za svaku kuću. Uteha i bezgranična ljubav.

Danas, američki ručak: slatki krompir i burgeri.

Mr. West, Good morning, i psalam 136: Slavimo Boga gospoda jer je dobar, jer je doveka milost njegova.

Za današnji vikend, jer Žuća nije vrana.