bler edi - modna blogerka

Svet u boji Bler Edi – surfujte i pustite mašti na volju

Bler nije obična modna blogerka i influenserka. Izuzetnom je čini i to što je, zapravo, od hobija napravila izuzetno uspešnu poslovnu priču, ostajući verna onome što se u američkom žargonu naziva dnevni posao

Na Instagramu, a u potrazi za pričama o uspehu koje i nama donose platforme za kreativno razmišljanje o modi, nemoguće je ne primetiti pojavu koja već neko vreme privlači pažnju modnih sladokusaca.

Bler Edi je kreirala svet u kome boje vode glavnu reč, a u ambijent sivih gradskih ulica unosi zabavu sa stilom. Međutim, Bler nije obična modna blogerka, influenserka ili neka od plejade devojaka koje ispunjavaju dan postavljanjem fotografija na mreže.

Ono što je čini izuzetnom je i to što je, zapravo, od hobija napravila veoma uspešnu poslovnu priču, ostajući verna onome što se u američkom žargonu naziva dnevni posao. Naime, Bler je dugo bila na čelu sektora koji se bavi aksesoarima, u čuvenoj modnoj kući Tori Berč (Tory Burch), sa sedištem u Njujorku.

Imala je sreću da sarađuje sa mnogim velikim svetskim modnim brendovima, kao pouzdan influenser, strateg i ambasador

Njen posao je podrazumevao rad na dizajnu, produkciji, razvoju proizvoda, planiranju, kao i nabavci. Zatim, tu je bilo i pisanje sezonskih smernica, koje se dalje prenose na svaku fazu razvoja proizvoda.

Nakon velikog uspeha bloga, a pre pojave i nesumnjive dominacije Instagrama, Bler je već uveliko bila na mrežama i promovisala jedinstven stil koji, prema njenim rečima, dokumentuje njenu estetiku koja se može opisati kao: „Istočna obala sreće Zapadnu obalu”.

Od 2010. ovaj koncept bloga upakovala je i u zvaničniju formu stajl sajta Atlantic-Pacific. Iako su se mnoge stvari tokom godina promenile, nekima je za sve ovo vreme ostala prilično dosledna. Retko će njene fotografije biti oslobođene bogatstva nijansi, nanosa boje i bogatih slojeva.

U gotovo deset godina rada stranice Atlantic-Pacific, dok se modna industrija kompletno preoblikovala, ona je veoma živo pratila sve promene i bila uvek među prvima koja je osećala puls novih tokova.

Na mrežama je promovisala jedinstven stil koji, prema njenim rečima, dokumentuje njenu estetiku koja se može opisati kao: „Istočna obala sreće Zapadnu obalu”

Prepoznala je kako sve više ljudi počinje da razvija sopstvene brendove, a ti brendovi se trude da imaju što humanije lice i da se povezuju sa publikom na autentičan način.

Na svom kreativnom putu imala je sreće da radi u više aspekata industrije, uključujući prodaju robe, stajling i dizajn. Obavljala je rukovodeće pozicije u velikim trgovačkim lancima, uključujući i Gap Inc. kao i Tori Berč. Imala je sreću da sarađuje s mnogim velikim svetskim modnim brendovima, kao pouzdani influenser, strateg i ambasador.

Zajedno sa robnim markama, kao što su Zara i Ralf Loren, kreirala je sadržaj njihovih onlajn kampanja

Unutar modnog prostora, zajedno sa robnim markama kao što su Zara i Ralf Loren, kreirala je sadržaj njihovih onlajn kampanja. Odskoro je partner Nordstroma u dizajniranju i iznošenju na tržište popularnog brenda Halogen x Atlantic-Pacific. Atlantic-Pacific je izabran za jednog od 40 izdavača širom sveta koji su pioniri u pokretanju Shopping with Creators na platformi Instagrama.

Od kada je 2018, kao dizajner i promoter, postala deo brenda Halogen x Atlantic-Pacific, biva i glasnogovornik još jedne ideje koja se u modnoj industriji već decenijama namerno previđa, a to su veličine koje ne diskriminišu žensko telo.

Ovaj brend, osim dizajna i cena koje su prilično povoljne, dostupan je u veličinama od 32 do 56, u istim odevnim predmetima, a kada su cipele u pitanju, od 35 do 42. Jedan od saradnika na ovom projektu je i njena prijateljica Kejti Sturino, takođe blogerka, poznata po tome što je pokrenula PR kampanju za proizvodnju većih konfekcijskih brojeva.

Ono što je nas privuklo ovom profilu, osim priče o uspehu, kroz strast i ljubav prema poslu kojim se neko bavi, bili su i neverovatna maštovitost, kolorit i hrabar odabir kombinacija

U ovu kampanju uključile su se i poznate ličnosti koje nose plus sajz brojeve, sa idejom da se izvrši pritisak na proizvođače odeće, među kojima se nalazi i Zara.

Danas se procenjuje da njen Instagram profil, koji broji 1 600 000 pratilaca, vredi oko 400 000 dolara, bez dobiti od ostalih modnih angažmana.

Ono što je nas privuklo ovom profilu, osim priče o uspehu, kroz strast i ljubav prema poslu kojim se neko bavi, bili su i neverovatna maštovitost, kolorit i hrabar odabir kombinacija.

Glasnogovornik je ideje koja se u modnoj industriji već decenijama namerno previđa, a to su veličine koje ne diskriminišu žensko telo

Odeća u ovim mini-editorijalima ili izdvojenim modnim pričama hrabra je i odvažna ako se svaki komad gleda pojedinačno, a opet, s druge strane, deluje tako lagano i nosivo, da vas poziva da obojite i sopstveni život.

Ako modu, i odeću uopšte, doživljavate kao deo sopstvenog života koji je tu samo da bi svakodnevici dao malo čarolije koja joj nedostaje, onda je ovo mesto za vas. Surfujte po ovoj stranici i pustite mašti na volju.